Geometri Harekâtı

Her Konuda Tartışabilirsiniz
zeixer
Yardımcı Asistan

Geometri Harekâtı

Mesaj gönderen zeixer » 19 May 2010, 13:32

Merhaba arkadaşlar

Ben 2.5 senedir açık lisede okuyorum çektiğimiz zorlukları kendimiz biliyoruz.Tam açık lise bitti bitecek derken geometri 1-2 dersleri eklendi ben ts öğrencisiyim ve bu yıl öss ye hazırlanıyorum bu dersler eklendiği zaman ben nete girememiştim ancak bir ay sonrasında haberim oldu ve çok üzüldüm çünkü geometri olsun matematik olsun aramın iyi olmadığı dersler eğer yapabilseydim bugün tm'den veya mf'den sınava girerdim.Ve birde baktımki bu dersler ortak ders olarak eklenmiş sebebi ise lise 1 lere eklenmesi hadi onu anladımda ben şu anda son sınıf olarak gözüküyorum banan neden eklendi ? eklenmesinide geçelim neden ortak ders olarak eklendi ? alan derslerimin bile dil ve anlatım haricinde zorunluluğu yokken bu geometri olayı nerden çıktı ? son sınavla beraber kredimide tamamladım.Ama bu geometriler yüzünden ağustosa kadar beklemek ve yapabilecekmiyim düşüncesiyle öss'yi bile askıya aldığım oluyor.Ve cidden geometriyi yapabileceğimden emin değilim.Her neyse sadede gelelim arkadaşlar hep beraber şu geometri derslerinin ortak ders olmaktan çıkarılması için mesaj atalım inanıyorumki sesizimi duyacaklardır hiç birşey olmasa bile belki bir mantıklı açıklama yaparlar.

HAKKIMIZI ARAYALIM!

zeixer
Yardımcı Asistan

Re: Geometri Harekâtı

Mesaj gönderen zeixer » 19 May 2010, 22:51

26 kişi bakmış 0 cevap gerçekten garip

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 20 May 2010, 14:42

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 2624 sayılı Tebliğler Dergisinde, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi yayınlanmıştır. Yayınlanan ders çizelgesine göre Geometri 1 ve 2 dersi liselere ortak ders olarak atanmıştır. Açık Öğretim Lisesinde uygulanan sistem gereğince de kayıtlı tüm öğrencilerimize Geometri 1 ve 2 dersi ortak ders olarak eklenmiştir.

Gelen cevap bu

YaReN
Doktor

Mesaj gönderen YaReN » 20 May 2010, 15:47

geometrilerin eklenmesine herkes çok kızdı,sen biraz geç kalmışsın bu konular konuşuldu ama ortak ders olmaktan çıkarılmadı.geometri 1 genel görüşe göre zor değil sende geçersin geometri 2 için birşey diyemem önceden seçip muaf olmayı deneseydin diyecem ama sınav sayısı yetmiyor galiba öylemi?
Bir rüzgara kapıldım gidiyorum sonu hayır mı şer mi bilmiyorum

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 20 May 2010, 16:18

kimse cevap vermiyor çünkü bu konu forumda sayfalarca tartışılmış ama değişen bir şey olmadı hepimiz geolar yüzünden dertliyiz ama yapılacak hiç bir şey yok

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 20 May 2010, 16:46

Kargoyla dilekçe gönderdim, onlarda aynı cevabı gönderdiler talim terbiye kurulu falan.
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

LiLy_
Doktor

Mesaj gönderen LiLy_ » 20 May 2010, 17:40

Hay böyle işin içine . . .
Resim

PurpLe LiLy_

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 20 May 2010, 18:03

Bu cevap beni hiç tatmin etmedi açıkcası dahada üstüne gitmeyi düşünüyorum.

ruziye

Mesaj gönderen ruziye » 20 May 2010, 23:05

Arkadaşlar aynı konudan ben de mağdur durumdayım ve her yolu denedim cevap hep aynı ... Bu dersi almamız zorunlu.. kredim aşmış durumda üniversite girişinı kazandım ama çok büyük bir ihtimal geometri dersini veremeyeceğim kanısındayım. Üstelik ocaktan sonra koyulan bir ders olduğu için bende bu dersi seçemeyenlerdenim. Sınava 3 defa girip muaf olsam bile bu durumda mezun olmam ve üniversiteye yazılmam imkansız gözüküyor boşu boşuna üniversite sınavını kazanmış oldum. Bir kolaylık sağlamaları gerekiyor bir sürü insan sırf geometri dersi yüzünden koca bir seneyi boşuna alacak. 4 yılı da sanırım 2,5 yıla düşürüyorlarmış her konuda mağdur olduk. Sanki her insanın evinde bilgisayar var dakika başı dersleri takip edecek. Ben tekrar tekrar açıköğretim lisesi müdürlüğüne faks çekelim arayalım diyorum. İnanıyorum ki bir çıkar yolu vardır. Zamanımız azalıyor ve bu yazıları okuyan bütün arkadaşların en azından bir kere faks çekmelerini önemle rica ediyorumm..!

ruziye

Mesaj gönderen ruziye » 20 May 2010, 23:05

Arkadaşlar aynı konudan ben de mağdur durumdayım ve her yolu denedim cevap hep aynı ... Bu dersi almamız zorunlu.. kredim aşmış durumda üniversite girişinı kazandım ama çok büyük bir ihtimal geometri dersini veremeyeceğim kanısındayım. Üstelik ocaktan sonra koyulan bir ders olduğu için bende bu dersi seçemeyenlerdenim. Sınava 3 defa girip muaf olsam bile bu durumda mezun olmam ve üniversiteye yazılmam imkansız gözüküyor boşu boşuna üniversite sınavını kazanmış oldum. Bir kolaylık sağlamaları gerekiyor bir sürü insan sırf geometri dersi yüzünden koca bir seneyi boşuna alacak. 4 yılı da sanırım 2,5 yıla düşürüyorlarmış her konuda mağdur olduk. Sanki her insanın evinde bilgisayar var dakika başı dersleri takip edecek. Ben tekrar tekrar açıköğretim lisesi müdürlüğüne faks çekelim arayalım diyorum. İnanıyorum ki bir çıkar yolu vardır. Zamanımız azalıyor ve bu yazıları okuyan bütün arkadaşların en azından bir kere faks çekmelerini önemle rica ediyorumm..!

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 21 May 2010, 12:33

Acaiplik şurada ki 9 cu sınıfın dersi 10 veya 11 sınıfa geçmiş öğrenciye veriliyor.Bu işin en öte ve son başvuru yeri İDARİ mahkemelerdir.Ama Türkiyede Adaletin ne kadar geç işlediğini bilinir.Ayrıca seneye yine konular değişiyormuş dahada kolaylaşacak mış falan..Hayırlısı ile mezun olup başka taraflara yelken açmak lazım.
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 21 May 2010, 19:42

Bence bu sorunu şikayetlerle ortadan kaldırabilirz en azından öyle umuyorum

@ruziye
Durumumuz aynı şekilde benim geometri 1 muaf olucak ama 2 den hiç emin değilim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön