Mevzuniyet yardım

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
celal_87
Çırak

Re: Mevzuniyet yardım

Mesaj gönderen celal_87 » 08 Ağu 2010, 21:45

Arkadaşlar banada bi yardımcı olursanız bi zahmet.durumum asagıdaki gibi.son sınavda girdigim dersleride yazdım.ben bu derslerden geometri 6-7-8 den kalsam digerlerinden gecsem toplam ve alan kredim tamam oluyor.başkada zorunlu dersim yok.bu şekilde mezun olurmuyum yoksa alan derslerinin tamamını vermek zorundamıyım.

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 3
Toplam Kredi : 190 Alan Kredi : 60

TÜRK EDEBİYATI 6 ALAN kredi= 4
TÜRK EDEBİYATI 7 ALAN kredi= 4
TÜRK EDEBİYATI 8 ALAN kredi= 4
MATEMATİK 7 ALAN kredi= 4
MATEMATİK 8 ALAN kredi= 4
GEOMETRİ 6 ALAN kredi= 2
GEOMETRİ 7 ALAN kredi= 2
GEOMETRİ 8 ALAN kredi= 2

AOL KREDİ : 222
AOL Alan Kredi : 88
Mezuniyet Dönemi : 27 Eylül 2010
Diploma Notu : 67,46

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 09 Ağu 2010, 00:10

sıralamam 54 bin arkadaşlar allaha şükür ortalamamda 70.00 geldi :) ankara kocaeli konya dan halkla ilişkiler ve radyo tv alanlarından tercihlerimi yaptım.Umarım hayırlısı olur bilgiler için çok teşekkürler

baris_60
Uzman

Mesaj gönderen baris_60 » 09 Ağu 2010, 01:00

celal_87 yazdı:Arkadaşlar banada bi yardımcı olursanız bi zahmet.durumum asagıdaki gibi.son sınavda girdigim dersleride yazdım.ben bu derslerden geometri 6-7-8 den kalsam digerlerinden gecsem toplam ve alan kredim tamam oluyor.başkada zorunlu dersim yok.bu şekilde mezun olurmuyum yoksa alan derslerinin tamamını vermek zorundamıyım.

Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 3
Toplam Kredi : 190 Alan Kredi : 60

TÜRK EDEBİYATI 6 ALAN kredi= 4
TÜRK EDEBİYATI 7 ALAN kredi= 4
TÜRK EDEBİYATI 8 ALAN kredi= 4
MATEMATİK 7 ALAN kredi= 4
MATEMATİK 8 ALAN kredi= 4
GEOMETRİ 6 ALAN kredi= 2
GEOMETRİ 7 ALAN kredi= 2
GEOMETRİ 8 ALAN kredi= 2
A.O.L. de yazan aynen şöyle

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
Fen liseli değilizki umudumuz olsun,Anadolu liseli değilizki havamız olsun,Biz Açık liseliyiz Allah yardımcımız olsun :)

Kullanıcı avatarı
celal_87
Çırak

Mesaj gönderen celal_87 » 09 Ağu 2010, 04:17

işte ben bu şartların tamamını saglıyorum ama forumda bazı yerlerde kredi tamamlansa bile zorunlu dersler başarılmadığı sürece mezun olunamayacagı yazılmış.bu kafamı karıştırdı.halbuki aöl sitesinde alan derslerinden bir defa sınava girilmiş olunması şartı var.mutlaka başarılması gibi bi şart konulmamış.buna bi açıklık getirirseniz sevinirim.teşekkürler.

baris_60
Uzman

Mesaj gönderen baris_60 » 09 Ağu 2010, 12:54

Herşey açık zaten sen ne yapacaksın alinin velinin dediğini aol ne diyor ona bak ;)
Fen liseli değilizki umudumuz olsun,Anadolu liseli değilizki havamız olsun,Biz Açık liseliyiz Allah yardımcımız olsun :)

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 09 Ağu 2010, 14:52

Alan derslerinden başarısız olsan da 1 defa girmiş olmak yeterli,bir defa girip başarısız olunca muaf oluyorsun,yeterki alan kredin 80 olsun.Bizim çektiğimiz ve zorunlu ders dediğimiz ortak dersler,muaf olmak için 3 defa başarısız olmak gerekiyor.Senin ortak ya da alan dersin kalmamışsa bu durumda sorun yok demektir.Hayırlı olsun...
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

Kullanıcı avatarı
celal_87
Çırak

Mesaj gönderen celal_87 » 09 Ağu 2010, 23:58

Cok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgilere göre galiba mezun oldum gibi.ama net cevap için sınav sonuclarını beklemek zorundayız.:)

MuhammedEmin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen MuhammedEmin » 10 Ağu 2010, 00:59

tamam mezun oldum bende inşallah ama kafama bu sefer takilan tercihlerimide yaptim selcuk adalet m.y.o
bu sefer bizim sonuclar 8 eylül de açıklanacak nasıl olcak ? cıktı belgesi isteyip göndermelerini bekleyeceksin daha kafami cok takılıyor bilen biri bu durumda olupta yerlestirilenler oldumu önceki senelerde

ADAYLARIN BİLMESİ GEREKENLER
TERCİHLER 6 AĞUSTOS'TA BİTTİ
SONUÇLAR AĞUSTOS'UN ÜÇÜNCÜ HAFTASINDA AÇIKLANACAK
KAYITLAR 31 AĞUSTOS- 7 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Üniversite adayları tercih formlarını teslim ettiler ve tercih süreci sona erdi. 2010-ÖSYS merkezi genel yerleştirme sonuçları internet (http://oss.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. 2010-ÖSYS'de Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.
2010-2011 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 31 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak, 7 Eylül 2010 tarihinde sona erecek. Kayıt hakkı kazanan adayların, belgelerini tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:
1-Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
2-Aday 0,15 kat sayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
3-1988 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi
4-Son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
5-Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge
6-Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler

Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.
Adayların askerlikle ilgili soruları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekiyor.
Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecek.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:
Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 3
Toplam Kredi : 207 Alan Kredi : 84

Mezuniyet Tarihi : 09/08/2010
Diploma Notu : 67,07

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 10 Ağu 2010, 17:56

Gerçekten eğer kayıtlar 7 eylülde bitiyorsa,bizim sonuçlar 8 de açıklanıyor,o zaman bizim durumumuz ne olacak,çok karışık bu işler,bir açıklama da yapmıyorlar.Vardır bu işin bir çıkar yolu herhalde,yani inşallah.
Bilgisi olan biri vardır sanırım bu forumda ... :?:
Bu kadar belirsizlik ve belirsizliklere karşı duyduğumuz tedirgin edici,endişelendirici meraktan adamda hastalık çıkar,üniversiteli olamadan gitti diyecekler arkamızdan artık... :cry:
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 10 Ağu 2010, 21:27

O konuda merakınız olmasın arkadaşlar çıkma belgesini almakta hiç bir sorun çıkamaz yeterki mezun olun ve üniversitenizi kazananın

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön