MEZUNİYET VE ALAN DERSLERİ HAKKINDA

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
eço
Çırak

MEZUNİYET VE ALAN DERSLERİ HAKKINDA

Mesaj gönderen eço » 10 Ağu 2010, 21:30

arkadaşlar şuan (3. dönem sınav sonuçları itibariyle ) alan kredim 80 i aşmış, normal kredim 193,geriye hiç bi ortak ve alan dersim kalmamış, ve son olarak da mezun olmak için 8 dönem şartlarını tamamlamış bulunmaktayım..yalnız şöyle bi durum var ki : geçen haftaki sınavda çağdaş türk ve dünya tarihi 1-2 derleri pek iç açıcı geçmedi.alanım sosyal bilimler ve bu dersler bende alan dersi.şimdi mezun olmak için bütün şartları taşıdığım halde çağdaş türk ve dünya trihi derslerini geçemezsem mezun olamaz mıyım ??

bildigim kadarıyla alan derslerinden bir defa girip başarısız olunduğu takdirde muaf olunuyor..cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlr benim için cok önemli.!!!!

Bazen susmak gerekiyormuş,bazen bomboş bakmak gerekiyormuş hayatın yalanlarına. Anlamaya çalışmak saçmalık.!Anlamadan yaşamak gerekiyormuş..Ama bazen Unutmak gerekiyormuş unutulma pahasına.zaman değilmiş gideni getiren. Aslında zamanmış var olanı götüren.

cikcikgribi
Uzman

Re: MEZUNİYET VE ALAN DERSLERİ HAKKINDA

Mesaj gönderen cikcikgribi » 10 Ağu 2010, 22:43

çağdaş türk ve dünya tarihi derslerini geçmediğini varsayarsak, yine alan kredin 80 i aşıyor mu ?

eğer aşıyorsa 80 in üzerindeyse alan kredin, çağdaş dersinden geçmeden de mezun olabilirsin. ortak dersin olup eğer kalsaydın muaf olana kadar veya o dersi verene kadar mezun olamayacaktın. ama alan derslerinde sınava bi kere girdiğinde dersten geçme veya geç (geçersen kredisini alırsın, geçmezsen hiçbişey olmaz kurtulursun o dersten) o dersten kurtulmuş olursun.

hayırlı olsun darısı başımıza :D

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön