Muaf ders Hakkında.
Muaf ders Hakkında.
Arkadaşlar muaf oldugumuz bir dersten sınava girip başarılı olursak o dersin kredisini alırmıyız.Birde benim son sınavda 4 kredim eksik kaldı.girdiğim bütün dersler alan dersi.4 dersten kaldım.bu derslerden muaf olacakmıyım.Eger muaf olursam bundan başka dersimde yok.4 krediyi nerden tamamlıyacam ben.cevap yazarsanız sevinirim.teşekkürler.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
AOL KREDİ : 222
AOL Alan Kredi : 88
Mezuniyet Dönemi : 27 Eylül 2010
Diploma Notu : 67,46
Re: Muaf ders Hakkında.
1. evet o dersin kredisini alırsın.
2. eğer daha önce 2 kez bu derslerden sınava girdiysen buda 3. girişinse muaf olursun
3. muaf olursan kalan 4 krediyi muaf olduğun dersleri tekrar alarak verirsin
2. eğer daha önce 2 kez bu derslerden sınava girdiysen buda 3. girişinse muaf olursun
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011
Seçmeli ders de veriyorlar eksik kredileri tamamlamak için.
Alan derslerinden bir kere sınava giripte başarısız olunca muaf olunmuyormuydu.?
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Merhaba bişey sorucamasus34 yazdı:1. evet o dersin kredisini alırsın.
Bu bahsettiğiniz şartlar ortaokul diplomasıyla kayıt yaptıranlar içinmi yoksa liseden tasdikname ile kayıt yaptıranlarıdamı kapsıyor ?
Çünkü ben 1 kez girip başarısız olduğum tüm ortak derslerden muaf oldum...Sorduğumda ise tasdikname ile kayıt yaptırdığın için dediler...Acaba geometri derslerindede bir kez girip başaramazsam muaf olabilirmiyim ?
asus34 yazdı:1. evet o dersin kredisini alırsın.
Peki alan kredisinden muaf olunca, seçmeli dersler alan kredisini arttırıyor mu??
Alanım Türkçe-Matemetik ,
Toplam Kredim : 199 Alan Kredim : 72
Bitirmem için 8 kredim kaldı. Şimdi şöyle bir durumum var;
Sistemin seçmem için bana önerdiği alan derslerinin tamamından muafım. Hepsi çok zor dersler

Tasdikname ile kayıt olduğuniçin muhtemelen örgün eğitimde yani daha önce okuduğun okulda o dersleri 2 dönem görmüşsündür.Merhaba bişey sorucam
Bu bahsettiğiniz şartlar ortaokul diplomasıyla kayıt yaptıranlar içinmi yoksa liseden tasdikname ile kayıt yaptıranlarıdamı kapsıyor ?
Çünkü ben 1 kez girip başarısız olduğum tüm ortak derslerden muaf oldum...Sorduğumda ise tasdikname ile kayıt yaptırdığın için dediler...Acaba geometri derslerindede bir kez girip başaramazsam muaf olabilirmiyim ?
Geometri dersi 2010 yılında müfredata eklendi. Muaf olman için 3 kez girip başarısız olman gerekiyor.
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )
Mutlaka Alan dersi seçmelisin. Seçmeli dersler Alan kredisini tamamlamaz.aolzede yazdı:asus34 yazdı:1. evet o dersin kredisini alırsın.
Peki alan kredisinden muaf olunca, seçmeli dersler alan kredisini arttırıyor mu??
Alanım Türkçe-Matemetik ,
Toplam Kredim : 199 Alan Kredim : 72
Bitirmem için 8 kredim kaldı. Şimdi şöyle bir durumum var;
Sistemin seçmem için bana önerdiği alan derslerinin tamamından muafım. Hepsi çok zor derslerMuhtemelen seçsem bile geçemeyeceğim
Muaf olduğum için, seçmeli derslerden seçersem alan kredim artar mı? Yoksa muaf olsam bile alan kredimi arttırmak için ille de alan derslerinden mi seçmeliyim?
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )
KARAHAN_ yazdı:
Mutlaka Alan dersi seçmelisin. Seçmeli dersler Alan kredisini tamamlamaz.
Cevap için tekrar tekrar teşekkürler. Dersleri seçtim,inş. bitiririm.