üniversite tercihi kabul edilen varmi??????
üniversite tercihi kabul edilen varmi??????
mrb arkadaslar tecih yaptım ama ne yazıkki gelmedi hemde aöf edebiyat acaba trcihi kabul eilen varmi ayrca tercihte aöf ,.adalet yada sosyoli düsünüyorum ama cok kararsizim adaletten mezun olunca hukuk yolu acılıyo ama eminim oda okadar kolay degildir ayrica 4.000.000 maddeyi ezberlemek bile çok zor
Adı :GÜLYETER Soyadı :...
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 11
Toplam Kredi : 216 Alan Kredi : 112
Mezuniyet Tarihi : 09/05/2011
Re: üniversite tercihi kabul edilen varmi??????
AÖF edebiyata barajı geçen yerleşebiliyor,yerleşmemiş olman ilginç?Gerçi geçen sene kontenjan yoktu sanırım,o yüzden 42000 kişi yerleşmiş bildiğim kadarıyla,bu sene 10000 kişilik kontenjan ayırmışlar.Buna rağmen yerleşmemiş olman enteresan...
Yalnız ben şunu söyleyebilirim,bu sistem bu sene ilk defa uygulandı,ben çok destekliyordum,çünkü gerçekten iyi bir sistem,YGS LYS olarak çok iyi uygulandı,aldığımız puanlar da çok iyiydi,herkes bu sınava girenlere sistemin ilk kurbanları gözüyle bakıyordu ama ben kurbanlık olduğumu hiç düşünmedim.Tabii insanlar boşuna konuşmuyormuş demek,ÖSYM YGS LYS'yi çok süper oturttu ama tercihler konusunda gerçekten sınıfta kaldı.
Taban puanlar çok sağlıklı değil demelerine rağmen,puanlarınızın üstünde bölümler tercih edin dediler,belki çok fazla uçmadık ama hiç kimsenin en az 30 40 puanlık fark olmadan bir bölüme yerleşebildiğini sanmıyorum.Benim yerleştiğim bölüm istediğim bir bölüm,o yüzden yazdım,hiçbiri olmazsa o olsun dedim ama Dil-3'ten 433 puanla 180 puanlık bölüme yerleştim...
Belki de ben yalnızca İstanbul tercih ettiğim için bu böyle oldu,çünkü talepler ilk önce İstanbul'a ama sen 10000 kişilik kontenjanı olan AÖF'yi tercih etmene rağmen yerleşememişsen gerçekten ortada büyük bir sorun var demektir...
Yalnız ben şunu söyleyebilirim,bu sistem bu sene ilk defa uygulandı,ben çok destekliyordum,çünkü gerçekten iyi bir sistem,YGS LYS olarak çok iyi uygulandı,aldığımız puanlar da çok iyiydi,herkes bu sınava girenlere sistemin ilk kurbanları gözüyle bakıyordu ama ben kurbanlık olduğumu hiç düşünmedim.Tabii insanlar boşuna konuşmuyormuş demek,ÖSYM YGS LYS'yi çok süper oturttu ama tercihler konusunda gerçekten sınıfta kaldı.
Taban puanlar çok sağlıklı değil demelerine rağmen,puanlarınızın üstünde bölümler tercih edin dediler,belki çok fazla uçmadık ama hiç kimsenin en az 30 40 puanlık fark olmadan bir bölüme yerleşebildiğini sanmıyorum.Benim yerleştiğim bölüm istediğim bir bölüm,o yüzden yazdım,hiçbiri olmazsa o olsun dedim ama Dil-3'ten 433 puanla 180 puanlık bölüme yerleştim...
Belki de ben yalnızca İstanbul tercih ettiğim için bu böyle oldu,çünkü talepler ilk önce İstanbul'a ama sen 10000 kişilik kontenjanı olan AÖF'yi tercih etmene rağmen yerleşememişsen gerçekten ortada büyük bir sorun var demektir...
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...
malesef yerlesemedim fezacım sen hangi bölüm nereye yerlestin canim anladıgım kadarıyla 400 üzeri almişşin
Bence hiç dert etme,ek yerleştirmeler var sonuçta,inşallah seneye kalmaz ama benim gibi yaşın büyük değilse,seneye daha iyi hazırlanabilirsin.
Ben iş imkanları göz önüne alındığında İngiliz Dili ve Edebiyatı istiyordum ama İstanbul'da ne mümkün,ilk yüze girsen bile hiç yoktan senden önce 100 kişi var,zaten puanım da yetmiyordu,yanından bile geçemedim.
Benim bölüm İstanbul üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı,İstanbul dışında bir seçeneğim olmadığı için,Fars Dili de istediğim bir bölüm olduğu için tercih ettim,çünkü sevmediğim bir bölüm okumak istemedim.Maramara Tarih de yazmıştım ama ya gelirse diye o kadar korktum ki,iyi ki de gelmedi...
İnsan istemediği birşeyi okuyamaz...
Senin ve diğer tüm arkadaşlar için de inşallah hayırlısı olur,umarım ek yerleştirmelerde en istediğin bölüme yerleşirsin...
Ben iş imkanları göz önüne alındığında İngiliz Dili ve Edebiyatı istiyordum ama İstanbul'da ne mümkün,ilk yüze girsen bile hiç yoktan senden önce 100 kişi var,zaten puanım da yetmiyordu,yanından bile geçemedim.

Benim bölüm İstanbul üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı,İstanbul dışında bir seçeneğim olmadığı için,Fars Dili de istediğim bir bölüm olduğu için tercih ettim,çünkü sevmediğim bir bölüm okumak istemedim.Maramara Tarih de yazmıştım ama ya gelirse diye o kadar korktum ki,iyi ki de gelmedi...

Senin ve diğer tüm arkadaşlar için de inşallah hayırlısı olur,umarım ek yerleştirmelerde en istediğin bölüme yerleşirsin...

2010 yerleştirme sonuçlarına göre puanlar açıklandı,ÖSYM sitesinden bakılabilir...
AÖF edebiyat en düşük 305'ten almış,Benim bölümüm en düşük 325'ten almış,en yüksek de benim puanım...
Puanlarda ortalama 70 puanlık oynamalar var,bunu bile bile puanlarınızın altında bölüm seçin diyeceklerine,puanlarınızın üstünde bölüm seçin dediler...
Neyse artık,hayırlısı olsun...
AÖF edebiyat en düşük 305'ten almış,Benim bölümüm en düşük 325'ten almış,en yüksek de benim puanım...

Puanlarda ortalama 70 puanlık oynamalar var,bunu bile bile puanlarınızın altında bölüm seçin diyeceklerine,puanlarınızın üstünde bölüm seçin dediler...
Neyse artık,hayırlısı olsun...

benim umutlar öldu gitti desene benim puanim 275 ya ek yerlestirmedede umudum yok artık
gözümüz aydın aöf kontejani dolmus:(:(:(
AÖF'de kontejan mı vardı?gülyeter yazdı:gözümüz aydın aöf kontejani dolmus:(:(:(
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )
kontejanli bolumler var ya onlar dolmus
Bu sene açıkliseden mezun oldum.Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkileri kazandım.Ümidinizi yitirmeyin sistem seneye daha da oturmuş olucaktır. 

aksaray üniversitesi işletme...
Bir Sevda İse Hayatı Anlamlı Kılan, Daha Sesli Söyle KONYASPOR ULAN..!
AÖF de kontenjan konulması yanlış...gerçi üniversiteler özerk kurumlardır, senato bir karar aldımı..tamam.Ama Edebiyat yurdumuz da sevilen bir öğrenim dalıdır ve öğreticilerine ihtiyaç vardır,maça döner bıçağı ile gidenlere kitabı ,şiiri ,hikayeyi sevdirmek açısından ama halk arasında bu tür ilimlerle uğraşanlara - Edebiyat yapma lan,Felsefe yaptı şimdi falan denir.Herhangi bir şairin şirini ezbere okuyanada -Vaaay sen şairmişsinde haberimiz yokmuş ,denir.Derbi maçı olduğu zaman bu ülkede el ayak çekiliverir.Bir minibüsün arkasında okudum şöyle yazıyordu=ETİKETE GEREK YOK HAYATIMIZ BU.
o yüzdem üzülme Gül yeter ,inşallah istediğn hedefe varırsın.Şimdi ben korkuyorum başka dallara da kontenjan koymasınlar
o yüzdem üzülme Gül yeter ,inşallah istediğn hedefe varırsın.Şimdi ben korkuyorum başka dallara da kontenjan koymasınlar

ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
sagol destegin için agbicim umarim harkes istedigi yere varır kazanan arkadasları tebrik ediyorum