Askerlik ile ilgili yardım lütfen

Her Konuda Tartışabilirsiniz
cuadrado

Askerlik ile ilgili yardım lütfen

Mesaj gönderen cuadrado » 04 Eyl 2010, 14:23

arkadaşlar benim şuan 147 kredim var ve mayısta gireceğim sınavda bitiyor inşallah,ama askerlik çağım geldi ve düz açık lise olduğum için erteletemiyorum..
Birde şöyle bir durum var 147 kredim olduğu için normalde üniversite sınavına girebiliyordum 2011'deki üniversite sınavına.
Ben ösym'ye kayıt olsam üniversite sınavı için,ordan bi belge alsam askerliğimi erteletme şansım olabilirmi.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Asrım zenan
Doktor

Re: Askerlik ile ilgili yardım lütfen

Mesaj gönderen Asrım zenan » 04 Eyl 2010, 14:32

muayene oldun mu askerlik subesinde. .?
kesin olarak işte 2011 askeri olduğun kesinleştimi?

Bende adını haykıracak bir nefes çığlık bile olsa..Susar mıydım sen giderken ardından çığlık çığlığa.Bende kollarından tutacak az biraz cesaret olsa.Bırakır mıydım sence seni ömrüm boyunca ..

cuadrado

Mesaj gönderen cuadrado » 04 Eyl 2010, 14:36

Asrım zenan yazdı:muayene oldun mu askerlik subesinde. .?
kesin olarak işte 2011 askeri olduğun kesinleştimi?
Evet 2011 askeriyim izmit mayıs gönderiyo,erteletemezsem mayısta gidiyorum
Muayene olmadım daha 31 eylülmüş en son bayramdan sonra olucam

Asrım zenan
Doktor

Mesaj gönderen Asrım zenan » 04 Eyl 2010, 14:41

Yalnış bilmiyorsam
liseden sonra 3 kez tecil ettirme hakkın var.. !!
Muayene olmamışsın zaten . . Askerlik şubesiyle görüş derim.onlar daha ayrıntılı bilgi verirler sana..

Bende adını haykıracak bir nefes çığlık bile olsa..Susar mıydım sen giderken ardından çığlık çığlığa.Bende kollarından tutacak az biraz cesaret olsa.Bırakır mıydım sence seni ömrüm boyunca ..

cuadrado

Mesaj gönderen cuadrado » 04 Eyl 2010, 14:45

İşte sorun orda o zamana kadar lise bitmiyor
İzmit ağustos bile gönderse erteletirim işte ama mayıs gönderiyor

Asrım zenan
Doktor

Mesaj gönderen Asrım zenan » 04 Eyl 2010, 14:50

:) bak arkadaşımmm anladım ben senin nedemek istediğini.. . .
mayısta gireceğin sınavda bitiyor dimi ..? evet..!!
senin zaten 3 yıl tecil ettirme hakkın var..
naparsın..söyle düşünürsek 2011 sen son sınıftasın..
biticek okulun..üniv sınıvlarına mayıstan önce kayt olunur zaten..tecil ettirme şansın var..
Muayene olmamızsın sen zaten .

cuadrado

Mesaj gönderen cuadrado » 04 Eyl 2010, 14:56

Asrım zenan yazdı: :) bak arkadaşımmm anladım ben senin nedemek istediğini.. . .
mayısta gireceğin sınavda bitiyor dimi ..? evet..!!
senin zaten 3 yıl tecil ettirme hakkın var..
naparsın..söyle düşünürsek 2011 sen son sınıftasın..
biticek okulun..üniv sınıvlarına mayıstan önce kayt olunur zaten..tecil ettirme şansın var..
Muayene olmamızsın sen zaten .
heh işte bende bunu soruyodum kayıt olsam üniversite sınavı için erteletebilirmiyim diyordum.
Teşekkürler dostum.

Asrım zenan
Doktor

Mesaj gönderen Asrım zenan » 04 Eyl 2010, 14:58

tabi olursun.. :) rica edErimm

off
Çırak

Mesaj gönderen off » 04 Eyl 2010, 18:56

kardeşim dost acı söler
1- öss askerlik için hiç bi tecil hakkı değildir (kayıt olmusun girmişsin cıkmısın fark etmez)
2- liseden sonra tecil olayi yok eger liseyi bitirip diploma aldıysan elinde diploman varsa 2 senelik tecil hakkın oluo elinde diploman yoksa gidiosun
3- olarak mayısdaki sınava girsen bile sonuclar en az 1 ay sonra acıklanır ve sen acıklanana kadar askere gitmiş olursun
4- olarak celp dönemini kasıma erteletmelerini rica et torpil fln bişiler bul istegine göre celp donemini uzatabiliolar

infinitemadness1
Acemi

Mesaj gönderen infinitemadness1 » 05 Eyl 2010, 13:14

bende bişey sorucam benim askere gitme tarihim 2011 mayıs diyelim.2011 ocakta mezun oluyorum sınavdan sonra diplomamı alsam tecil ettirebilirmiyim hiç muayeneye gitmedimacaba ederlermi bu durumda.

NOT: 201 KREDİM VAR 101 DE ALAN KREDİM GEOMETRİ-2 YÜZÜNDEN MEZUN OLAMADIM BU DERSTEN 2 KERE SINAVA GİRDİM BİKERE DAHA GİRERSEM BAŞARILI OLAMASAM BİLE MEZUNUM YA NASIL BİŞEY BU OFF

Asrım zenan
Doktor

Mesaj gönderen Asrım zenan » 05 Eyl 2010, 13:23

ÖSS’ye girecekler ne yapmalı?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki doğum yılınız ile içinde bulunduğunuz yılın farkı 20 ise askerlik çağına gelmişsiniz demektir. Askerlik işlemleri için 20 yaşına girmeniz, yani doğum tarihinizi beklemezler Bu konuda dikkatli olun. Askerlik çağına girdiğiniz yıl ÖSS’ye giriyor olmanız askerlik şubesi açısından bir önem arz etmiyor. Bu nedenle durumunuzu belirtir bir dilekçe ile size en yakın askerlik şubesine durumunuzu belirtmeniz gerekiyor. Aksi halde ÖSS’ye giremeden asker yolcusu olursunuz. Sonra ÖSS’ye kışlada girmek zorunda kalabilirsiniz.

tecil için gerekli belgeler

1.
En son mezun olduğunuz okulun diploma aslı ve fotokopisi
2.
12 adet vesikalık resim (son altı ayda çekilmiş olmalı)
3.
Varsa sürücü belgeniz
4.
TC kimlik numarasının olduğu, kimlik üzerindeki resmin size benzediği ve yıpranmamış bir nüfus cüzdanı (resme benzemiyorsanız kimliğinizi değiştirin, yoksa işleminiz yapılmayabilir)

off
Çırak

Mesaj gönderen off » 05 Eyl 2010, 13:57

infinitemadness1 yazdı:bende bişey sorucam benim askere gitme tarihim 2011 mayıs diyelim.2011 ocakta mezun oluyorum sınavdan sonra diplomamı alsam tecil ettirebilirmiyim hiç muayeneye gitmedimacaba ederlermi bu durumda.

NOT: 201 KREDİM VAR 101 DE ALAN KREDİM GEOMETRİ-2 YÜZÜNDEN MEZUN OLAMADIM BU DERSTEN 2 KERE SINAVA GİRDİM BİKERE DAHA GİRERSEM BAŞARILI OLAMASAM BİLE MEZUNUM YA NASIL BİŞEY BU OFF
muaneye gitmen askere gidiceksin değildir 31 ekime kadar muaneye gitmelisin yoksa asker kacagı sayılırsın ocakda diplomanı alırsan tecil ettirebilirsin

infinitemadness1
Acemi

Mesaj gönderen infinitemadness1 » 05 Eyl 2010, 17:49

off yazdı:
infinitemadness1 yazdı:bende bişey sorucam benim askere gitme tarihim 2011 mayıs diyelim.2011 ocakta mezun oluyorum sınavdan sonra diplomamı alsam tecil ettirebilirmiyim hiç muayeneye gitmedimacaba ederlermi bu durumda.

muaneye gitmen askere gidiceksin değildir 31 ekime kadar muaneye gitmelisin yoksa asker kacagı sayılırsın ocakda diplomanı alırsan tecil ettirebilirsin
yani muaneden kaçmama gerek yok askere gideceğim tarih 2011 mayısa kadar diplomamı alırsam tecil ettirebiliyorum yani dimi?

off
Çırak

Mesaj gönderen off » 05 Eyl 2010, 20:59

evt

maranga_08

Mesaj gönderen maranga_08 » 05 Eyl 2010, 21:33

Arkadaşım sana en net bilgiyi ben vereyim tecil ettirebilirsin veya öss ye kayıt olsan gitmezsin gibi laflar aldatmaca laflar şimdi ben sana doğruları söylüyeyim moralin bozulacak biliyorum öünkü bu konuyla bende çok uğraştım bende açık öğretim lisesi okuyorum ve askerlik sorunum vardı dedilerki mezun olursanda diplomanı getiririsen tecil ederiz yoksaki başka türlü tecil edemeyiz dediler yani açık öğretimde mezun olmadığın sürece tecil ettirme hakkın yok ister öss ye kayıt yaptır istersende dershaneye kayıt yaptır diploman olmadığı sürece tecil yok kardeşim üzülerek söylüyorum tecil yaptıramıyorsun kendini alıştır artık ben aylarca bu konuyu kafama taktım uykusuz kaldım

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön