1991 Doğumluyum ve Ben Askerlik Problemininden Kurtulduldum

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Yakzan
Uzman

Re: 1991 Doğumluyum ve Ben Askerlik Problemininden Kurtuldul

Mesaj gönderen Yakzan » 23 Ağu 2010, 23:43

emrahk yazdı:Benim gibi düşünenlerede ''Halkı Askerlikten Soğutma'' adı altında dava açılıyor en iyisi susayım birgün siyasetçi olursam açarım bu mevzuyu şuan Adliye koridorlarında sürünmeyeyim :D
Korkma emrahk arkanda benim gibi sesleri kısılmış bir halk var. :) Vicdani redçilik istiyoruz, mecburi askerlik sistemi kaldırılsın. :)

Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 24 Ağu 2010, 12:12

Yazkan kardeşim, tabu haline gelmiş bir konu hakkında vicdani red istiyorum dediğin için sana saygı duyarım ama benim vicdani red isteğim yok, çünkü daha önce askerlik yapanlar gibi bundan sonraki nesilde yapmalı diye düşünüyorum, ancak savunduğum şu ki; askerlik süresi çok fazla bu zor hayat şartlarında ömürlerinin 15 ayını askere vereceklerine gençler okuyorsa okumalı bir yerde kursa gidiyorsa gitmeli çalışıyorsa çalışmalı yani kısacası günümüz şartlarında savaşta yokken askerlik en fazla 5-6 ay olmalı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

cuadrado

Mesaj gönderen cuadrado » 31 Ağu 2010, 06:09

Her vatandaşın(lise okumasa dahi) askerliğini 3 yıl tecil ettirme hakkı vardır.Ben bunu tanıdığım birisinden biliyorum.Açık öğretim lisesinde okuyordu(mesleki değil) ve 3 yıl erteletti.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 31 Ağu 2010, 13:52

En az lise diploması olmayanların Askerlik tecil hakkı yok malesef...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

infinitemadness1
Acemi

Mesaj gönderen infinitemadness1 » 06 Eyl 2010, 13:47

emrahk yazdı:En az lise diploması olmayanların Askerlik tecil hakkı yok malesef...
doğru söylüyosun ben bizzat gidip sordum açıköğretim lisesi okuyanlar tecil ettiremiyor...

sahilkentli-07
Çırak

Mesaj gönderen sahilkentli-07 » 06 Eyl 2010, 20:04

yaf ben bgn sordum adam dıor ılla dıploma olcak bende dedm dıploma 2 ay snraya cıkıo nasl getıreım dıoırum yaa kafayı yıcem yaaa.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön