Askerlik yoklamasında istenen öğrenim durumu belgesi
Askerlik yoklamasında istenen öğrenim durumu belgesi
Selam. 1991 doğumluyum ve bu ay sonuna kadar askerlik yoklamamı yaptırmam gerekiyor.
Kafamı karıştıran şey; götürülecek öğrenim durumunu gösteren belge.
Bazı yerlerde "öğrenim durumunu gösteren belge", bazı yerlerde "diploma" yazıyor.
Halk eğitime gidip "burada okuyordur" gibisinden bir belge mi almam gerekiyor, yoksa ilköğretim diplomasını mı götürmem gerekiyor?
Bu konuda acil cevaba ihtiyacım var. Lütfen yardımcı olun.
Kafamı karıştıran şey; götürülecek öğrenim durumunu gösteren belge.
Bazı yerlerde "öğrenim durumunu gösteren belge", bazı yerlerde "diploma" yazıyor.
Halk eğitime gidip "burada okuyordur" gibisinden bir belge mi almam gerekiyor, yoksa ilköğretim diplomasını mı götürmem gerekiyor?
Bu konuda acil cevaba ihtiyacım var. Lütfen yardımcı olun.
Re: Askerlik yoklamasında istenen öğrenim durumu belgesi
Halk Eğitim Merkezlerindeki Açıköğretim Lisesi bürolarından gerekli belgeyi '' Öğrenci Belgesi'' alabilirsiniz.
Diplomaya gerek yok.
Diplomaya gerek yok.
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )
Çok teşekkürler.KARAHAN_ yazdı:Halk Eğitim Merkezlerindeki Açıköğretim Lisesi bürolarından gerekli belgeyi '' Öğrenci Belgesi'' alabilirsiniz.
Diplomaya gerek yok.
Bildiğim kadarıyla açıköğretim lisesinde okuyanlar askerligi tecil ettiremiyor.O belgenin bi yararı oluyormu ?
Evet Açık Lisede askerlik tecil edilmiyor tabi Mesleki olarak okuyorsan o ayrı ama halk eğitimden alacağın öğrenci belgesi işe yaramayacaktır...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Acemi
mezuniyet belgesiyle tecil oluyormu ya merak ediyorum
Arkadaş tecil ettireceğini söylemiyorki.
Yoklama olacağını bir başka değişle muayene olacak.
Yoklama olacağını bir başka değişle muayene olacak.
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )
Tecil ettiremezsin.2011 de askersin hayırlı olsun.Öyle,dur yoklamamı olayım sonra giderim gibi bir durum olmadığından askerlik şubesine gider gitmez sana gün verirler.Sonra,yaylalar yaylalar..
Tecil ettirmek gibi bir isteğim yoktu arkadaşlar.
Dün gittim ve muayenemi oldum.
Açıkçası abartılacak bir şey değil fakat nette bu konuyla ilgili o kadar abartı yazılar var ki, insan boş yere kendini kasıyor, acaba nasıl geçecek diye düşünmeye başlıyor.
Endişeli olanlar varsa ve bu konuyu okurlarsa diye onlara yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.
Gitmeden önceki gece arayıp, yoklamanın 09.00'da başlayacağını öğrendim.
Ertesi gün 9.10 gibi falan oradaydım ve daha sonra bakmayacakları bir formu gereksiz yere doldurdum.
İçeri girdim, bilgisayar başındaki memur hanımlar 15 dk. kadar sonra bazı sorular sordular. Bir kaç örnek vermek gerekirse;
- Ameliyat oldun mu?
- Herhangi bir hastalığın var mı?
- Komando olmak ister misin?
- Herhangi bir tikin var mı?
- Sol gözünü kapatabiliyor musun?
- Ne derece yüzme biliyorsun?
- Maddi durumunuz nasıl? vs...
Cevaplarımı verdim ve 5-6 kişiyle beraber 10.30'a kadar doktorların gelmesini bekledim.
Doktorlar gelince bizi bir odaya götürdüler ve donunuz kalacak şekilde soyunun dediler.
Neyse; gülüşmeler, espriler eşliğinde soyunduk, memur hanımların verdiği dosyalarla sıraya girdik.
Sıra bana geldiğinde elimdeki dosyayı verdim, nüfus cüzdanımı kontrol ettiler.
Daha sonra boy ve kilomu ölçtüler ve yan yana oturmuş doktorların önünden geçtim, sorularını cevapladım vs.
İşin garip tarafı 50 kere cevapladığım soruların tekrar sorulmasıydı. (Ameliyat oldun mu vs. gibisinden)
Vücut kontrolü, göz testi falan derken gayet rahat ve basit bir şekilde işlerimi halledip döndüm.
Açıkçası abartılacak bir şey değil fakat nette bu konuyla ilgili o kadar abartı yazılar var ki, insan boş yere kendini kasıyor, acaba nasıl geçecek diye düşünmeye başlıyor.
Endişeli olanlar varsa ve bu konuyu okurlarsa diye onlara yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.
Ertesi gün 9.10 gibi falan oradaydım ve daha sonra bakmayacakları bir formu gereksiz yere doldurdum.
İçeri girdim, bilgisayar başındaki memur hanımlar 15 dk. kadar sonra bazı sorular sordular. Bir kaç örnek vermek gerekirse;
- Ameliyat oldun mu?
Cevaplarımı verdim ve 5-6 kişiyle beraber 10.30'a kadar doktorların gelmesini bekledim.
Doktorlar gelince bizi bir odaya götürdüler ve donunuz kalacak şekilde soyunun dediler.
Neyse; gülüşmeler, espriler eşliğinde soyunduk, memur hanımların verdiği dosyalarla sıraya girdik.
Daha sonra boy ve kilomu ölçtüler ve yan yana oturmuş doktorların önünden geçtim, sorularını cevapladım vs.
İşin garip tarafı 50 kere cevapladığım soruların tekrar sorulmasıydı. (Ameliyat oldun mu vs. gibisinden)
Vücut kontrolü, göz testi falan derken gayet rahat ve basit bir şekilde işlerimi halledip döndüm.
-
- Acemi
vctplst yazdı:Tecil ettirmek gibi bir isteğim yoktu arkadaşlar.
- Ameliyat oldun mu?
son yoklama tarihi 31 ekim değilmiydi yav ? bide mezuniyet belgesiyle tecil edilebiliyomu acaba ben bu ek sınavdan sonra inşallah mezun oluyorumda diplomanın hazırlanması 45 gün sürecekmiş diyolar 45 gün sonra 31 ekimi geçiyor.
Evet, 31 Ekim'e kadar fakat, 13-30 Eylül arasına kadar Askerlik şubesinde, bu tarihler sonrasında ise en yakın Askeri hastahanede muayene olabiliyordum. Kısaca doktorlar 13-30 Eylül arasında ilçemdeki Askerlik şubesinde olacaklarmış.infinitemadness1 yazdı: son yoklama tarihi 31 ekim değilmiydi yav ? bide mezuniyet belgesiyle tecil edilebiliyomu acaba ben bu ek sınavdan sonra inşallah mezun oluyorumda diplomanın hazırlanması 45 gün sürecekmiş diyolar 45 gün sonra 31 ekimi geçiyor.
Mezuniyet belgesiyle tecil ettirebilirsin. Eğer mazeretin varsa 31 Ekim'den sonra da muayene olabilirsin.
Şubeyle görüşüp, durumunu anlat. Onlar sana izlemen gereken yolu söylerler.
31 Ekim'den sonra Askeri hastahanede muayene olabilirsin.
Ama dediğim gibi izlemen gereken tüm adımları önceden bil, sonra yoklama kaçağı durumuna düşme.
-
- Acemi
tamam yani 31 eylül'e kadar muayene olmammı lazım? 31 ekime kadar değil yanivctplst yazdı:Evet, 31 Ekim'e kadar fakat, 13-30 Eylül arasına kadar Askerlik şubesinde, bu tarihler sonrasında ise en yakın Askeri hastahanede muayene olabiliyordum. Kısaca doktorlar 13-30 Eylül arasında ilçemdeki Askerlik şubesinde olacaklarmış.infinitemadness1 yazdı: son yoklama tarihi 31 ekim değilmiydi yav ? bide mezuniyet belgesiyle tecil edilebiliyomu acaba ben bu ek sınavdan sonra inşallah mezun oluyorumda diplomanın hazırlanması 45 gün sürecekmiş diyolar 45 gün sonra 31 ekimi geçiyor.
Mezuniyet belgesiyle tecil ettirebilirsin. Eğer mazeretin varsa 31 Ekim'den sonra da muayene olabilirsin.
Şubeyle görüşüp, durumunu anlat. Onlar sana izlemen gereken yolu söylerler.
31 Ekim'den sonra Askeri hastahanede muayene olabilirsin.
Ama dediğim gibi izlemen gereken tüm adımları önceden bil, sonra yoklama kaçağı durumuna düşme.
Mazeretsiz son yoklama tarihi 31 Ekim.infinitemadness1 yazdı:vctplst yazdı:infinitemadness1 yazdı: tamam yani 31 eylül'e kadar muayene olmammı lazım? 31 ekime kadar değil yani
Benim ilçemde 13-30 Eylül arasında doktorlar hazır bulunacakları için bu tarihlerde muayene yapılıyor.
Eğer 30 Eylül'e kadar gitmemiş olsaydım, en yakın askeri hastahaneye gidip muayene olmak zorundaydım.
Senin bağlı olduğun şubede belki bu tarihler değişiktir, orasını bilemiyorum ama ana soruna cevap vermen gerekirse;
Hayır, Eylül sonuna kadar muayene olmak zorunda değilsin fakat, 31 Ekim'den sonra muayene olabilmek için mazeretin olmalı.
Senin mazeretin var, diploma bekliyorsun.
Yapman gereken şubeyle şimdiden bir görüşüp izleyeceğin adımları öğrenmek.