ders seçemiyorum

Her Konuda Tartışabilirsiniz
kambinan
Yardımcı Asistan

ders seçemiyorum

Mesaj gönderen kambinan » 21 Eyl 2010, 15:01

Kayıt yeniledim halk eğitime dekontolarıda verdim kayıt yenilendi. Öğrenci durumum aktif ama ders seçme işlemine gelince durumunuz ders seçmeye müsait değil diye bir uyarı çıkıyor ? Bilen varmıdır bu sorunu

pence
Uzman

Re: ders seçemiyorum

Mesaj gönderen pence » 21 Eyl 2010, 15:43

Kayıt yenileme işlemleri 8 ekim de bitiyor ve bu yüzden bildiğim kadarı ile 8 ekimden sonra ders seçimi yapılabiliyor. belki sorun bu yüzden olabilir.

nazlıı0591
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen nazlıı0591 » 21 Eyl 2010, 15:48

evet buyüzden(: pence nin dediği gibi .. ama 27-28 eylül de açılır ozaman ders seçimi yapabilirsin.
Hz. Mevlana'ya sormuşlar "aşk nedir?" diye. Ben ol ki bilesin! demiş...

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 22 Eyl 2010, 09:30

Evet yeni kayıt ve şu ek sınav gürültüsü bittikten sonra 27 sinde sayfanızı kontrol edin dediler.
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 22 Eyl 2010, 09:54

kayıt yenileme 27 eylilde başlamıyor muydu :?:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Eyl 2010, 16:24

Ders seçememenin hikayesi aslında kayıt yenilemeyle alakalı değil değişen ders programlarının sisteme uyarlanması nedeniyle ders seçilmiyor (bir aydır bir türlü uyarlayamadılar) bu arada Meslek liselilerin birtek kayıt yenileme zamanı olmasına rağmen AÖL öprencileride kayıt yeniliyor malesef halk eğitimdeki kuyrukların sebebi sistem aksamalarından çok bu yüzden 6-7 gün kuyruk bekledim düz liselilere kayıt yenilemeniz 27 Eylülde başlıyor şimdi sıra beklemeyin dediğimde linç edilecektim :D
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

KARAHAN_
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen KARAHAN_ » 22 Eyl 2010, 20:36

emrahk yazdı:Ders seçememenin hikayesi aslında kayıt yenilemeyle alakalı değil değişen ders programlarının sisteme uyarlanması nedeniyle ders seçilmiyor (bir aydır bir türlü uyarlayamadılar) bu arada Meslek liselilerin birtek kayıt yenileme zamanı olmasına rağmen AÖL öprencileride kayıt yeniliyor malesef halk eğitimdeki kuyrukların sebebi sistem aksamalarından çok bu yüzden 6-7 gün kuyruk bekledim düz liselilere kayıt yenilemeniz 27 Eylülde başlıyor şimdi sıra beklemeyin dediğimde linç edilecektim :D
Geçmiş olsun emrah :)
Ders proğramı değişince yeni derslerde eklenir. Desene aol öğrencilerini yeni süprizler bekliyor.
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )

pence
Uzman

Mesaj gönderen pence » 22 Eyl 2010, 21:53

Ben de mesleki açık öğretimdeyim yanlız kayıt yenileme mevzusu sanırım bu sene biraz karışık şimdide kayıt yenileyen var 27 eylülü bekleyende var

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 23 Eyl 2010, 08:49

Sistemi ayırsalardı ... bende ayın 13 ünde kayıt yeniledim ama Şile Halk Eğt merkezinde müdür yardımcısı ile sohbet ederek...Birde yeni sistemle ilgili kademeli olarak uygulama yapılacağı söylendi.A.Ö.L sitesinde
ders listelerinde şu ana kadar bir değişiklik yapılmadı.Zaten son dönemi olanları bu değişiklik kapsamıyor,Talim terbiye kurulunu sitesinde yeni ders çizelgeleride var, açıklamasıda,
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

Kullanıcı avatarı
celal_87
Çırak

Mesaj gönderen celal_87 » 23 Eyl 2010, 17:38

arkadaşlar bende 20 eylülde kayıt yeniledim.meslek lisesi ögrencisiyim.2 gün önce ders secme linkine tıkladıgımda durumunuz ders secmeye uygun değildir yazıyordu.şimdide ders secme linki kaldırılmış.yani ders falan secmedim.nasıl olacak bu.ders secme ekranı tekrar acılacakmı.herkes bu durumdamı.maöl sitesinde herhangi bir duyuru falanda yok.bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsin.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
AOL KREDİ : 222
AOL Alan Kredi : 88
Mezuniyet Dönemi : 27 Eylül 2010
Diploma Notu : 67,46

adaasu
Doktor

Mesaj gönderen adaasu » 23 Eyl 2010, 17:41

bende aol den giriyorum dün ders seçme ekraı çıkıyordu bugün yok şu sınav vs kalabalığı bitsinde açılır
zeytin siyahıydı ZEYD'in gözleri....

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 24 Eyl 2010, 08:26

Telefon açtım...ayın 27 sinden itibaren sayfanızı kontrol edin dediler.Ayın 27 sinden 8 Ekime kadar AÖL nin kayıt yenileme işlemi var.Ama ayın 27 si sabahı hem e gidin tenha dır.Son güne doğru kalabalıklaşır.İşte bu son a bırakmak yüzünden kurum sıkışıyor ve işlevini kimi zaman yerine getiremiyor.
Ders seçme ekranları açılsada kimisi ders seçmiyor,bu yüzdennde okul onlara ders seçmek zorunda kalıyor,böylelikle sınav yerlerinin açıklanmasıda gecikiyor .Geçen yıl Ocak sınavları bir hafta ertelendi.
Bu benim son dönemim inşallah...Allah beni bu aklı 8 karış havada olan ,işlerin gecikmesine sebep olan vurdum duymaz,yeni yetme varlıklarla birlikte olmaktan kurtarır diliyorum.(Bu arada sözüm meclisten dışarı)
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

adaasu
Doktor

Mesaj gönderen adaasu » 24 Eyl 2010, 10:10

27 eylül sabahı merkezin kapısını görevli ile beraber açacağım anlaşılan :)
zeytin siyahıydı ZEYD'in gözleri....

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 24 Eyl 2010, 10:18

:lol: :lol: :lol: haklısın da A.Ö.L dekilerle didişmeyin sakın ha...Yani örgündeki disiplin kuralları aynen geçerli.Okulun sitesinde sol alt tarafta A.Ö.L ÖĞRENCİLERİ diye kuralların sıralandığı bir yer var.(Kurallar var da işlevsellik biraz topal, o da işi bilmeyen öğrencilerden kaynaklanıyor :? )İyisimi bu okulu bitirip ,sıvışmak.

pence
Uzman

Mesaj gönderen pence » 25 Eyl 2010, 15:24

Hayırlısıyla şu kayıt yenilemeyi bi yapsak da içimiz rahat etse bütün arkadaşlarım kayıt yeniledi bi ben kaldım inş bi sorunla karşılaşmam...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön