ortak ders
ortak ders
mezun olan ya da mezuniyet şartları hakkında bir bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
listemdeki ortak derslerin hepsine girmem gerekirmi.. örneğin din kültürü-1 sınavına girip verdimse 2 yada 3'e girmem gerekir mi? mezuniyet kredisini tamamlamış olsam bile girecekmiyim bu derslere?
listemdeki ortak derslerin hepsine girmem gerekirmi.. örneğin din kültürü-1 sınavına girip verdimse 2 yada 3'e girmem gerekir mi? mezuniyet kredisini tamamlamış olsam bile girecekmiyim bu derslere?
- intrepid25
- Doçent
Re: ortak ders
Ortak derslerin hepsine girmen zaten şart ayrıca eğer girdiğin dersten başarılı olamazsan,toplamda 3 kere girip başarısız olarak o dersten muaf olursun ama o dersin kredisini alamamış olursun.Benden tavsiye özellikle ortak derslerde başarılı olmak için iyi çalış yoksa mezuniyet hikayen uzar:(
dersleri vermemde bir sorun yokta , yani listedeki tüm derslere zorunlu gireceğim 

- intrepid25
- Doçent
ortak derslere hem gireceksin hemde ya başaracaksın yada muaf olacaksın başka bir seçenek yok
benimde bi sorum olacak benim bölümüm genel kültür ortak ders kredim:73 seçmeli ders kredim:99 mezun olabilmem için ortak dersim: 80 seçmeli dersim :112 olması mı lazım toplamı :192 yapıyo zaten bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ..
- intrepid25
- Doçent
doğru 192 olması lazım ancak; ortak derslerin kredisi 80 'i geçse dahi tüm ortak derslerden ya başarılı yada muaf olmak zorundasınız...yani ders listenizde ortak dersleri silip süpürmeniz lazım adeta 

DARISI BİZLERİN BAşINA benimde sosyal bilimler 4 yıllık toplam kredim 109 alan kredim 47 okudugu donem 10
ortak derslerimi son sınavla sıfırlarım gibi gözüküyo inşallah.peki ya zorunlu ders listesindeki alan dersler onlarında hepsine girecek miyiz? gerçi adı üstünde -zorunlu- ama belki bir unut sorayım 

- intrepid25
- Doçent
Evet alan derslerinede en az bir kez girmek zorundasın, ama başarmak zorunda değilsin yöntem şu:80 kredi topla her dersten sınava girBeRNa2098 yazdı:ortak derslerimi son sınavla sıfırlarım gibi gözüküyo inşallah.peki ya zorunlu ders listesindeki alan dersler onlarında hepsine girecek miyiz? gerçi adı üstünde -zorunlu- ama belki bir unut sorayım

hayır 112 + 80 ile mezun olamazsın ikisi toplanmıyor ayrı ayrı toplam kredi 192 olmak zorunda 80 olması gereken kredi de ayrı sekilde 80 olcak içinde yani senin düşüncene göre söliyim 192 + 80 olucaklevent yazdı:benimde bi sorum olacak benim bölümüm genel kültür ortak ders kredim:73 seçmeli ders kredim:99 mezun olabilmem için ortak dersim: 80 seçmeli dersim :112 olması mı lazım toplamı :192 yapıyo zaten bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ..

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011