Lütfen Yardım ! ! Kafama Takılan Bir Sorun Var . .
Lütfen Yardım ! ! Kafama Takılan Bir Sorun Var . .
Ben düz lisede okuyordum lise 1 de kaldım daha sonra lise 4 te üniversiteyi kazanmama rağmen 1 krediden sınıfta bırakıldım bu yüzden bana liseden tasdikname verildi sorumlu olarak kaldım sınavlarımı açıköğretimden vermem gerekli olduğı söylenildi bende açıköğretime kayıt oldum fakat askerlik tecil belgesi verilemiyormuş meslek grupları hariç bu arada 91 doğumluyum çoğu arkadaşlarıma askerlik kağıdı geldi fakat bana askerlik kağıdı gelmedi benim askerliği tecil ettirmem mümkün mü şu anda ne yapmam gerek acaba bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim . . . .
- intrepid25
- Doçent
Re: Lütfen Yardım ! ! Kafama Takılan Bir Sorun Var . .
Askerde dışardan okumana ve sınava girmene izin verildiği için tecil ettiremeyebilirsin..ancak sen yinede halk eğitimden alacağın öğrenci durum belgesi ile askerlik şubesine başvurmanda yarar var...
-
- Çırak
Bende seninle aynı durumda sayılırm . Mezun olmama zorunlu derslerle birlikte 27 kredi kaldı . Askeriye'ye gittiğimde durumumu oradaki sivill çavuşa anlattım açık lisede okuyorum askerliği tecil ettirebilirmiyim diye oda yok edemezsin dedi. Benim olduğum yerde (samsun-terme) 2.celp ( mayıs 2011) döneminde askere alımlar başlıyo dedim o zamana kadar mezun oluyorum ben diplomamı mayısın ilk haftasıona kadar götürürsem tecil ediliyor dedi.
yani şu anda yapabilecek tek birşeyim var ocaktaki sınavlarda kredimi toplayip diplomamı alıpta gidecem bide askerlik kağıdım falanda daha gelmedi o ayrı bir durum tabi . .
arkadaşlar diyelimki ben maöl de meslek lisesini bitirdim ve kredilerim bitmedi askerlik vaktide geldiyse erteletemiyormuyuz
-
- Çırak
asd_123
askerlik kağıdı gelmiyor benim bildiğim. eğer 1991 doğumluysan (01,05,11991 de olsa 31,12,1991 de olsa) askeriye ye gidip yoklama olman lazım 31 ekime kadar . olmadı gitmessen asker kaçağı olarak görükürsün.
askerlik kağıdı gelmiyor benim bildiğim. eğer 1991 doğumluysan (01,05,11991 de olsa 31,12,1991 de olsa) askeriye ye gidip yoklama olman lazım 31 ekime kadar . olmadı gitmessen asker kaçağı olarak görükürsün.
-
- Acemi
Asker kaçağı değil yoklama kaçağı olursun , belli bi süreyi geçmedikçe bu durumun cezası ağır değildir ki zaten binlerce yoklama kaçağı var . bir arkadaşımda yoklama kaçağı polis çevirdi GBT kontrolü yaptı orada bile cıkmadı yani belli bi süre gecmeden aranma emrin cıkmıyo , korkupta kendini paralamayasın sakın . diplomanı alır almaz gıdersın ıster tecil edersin ister askere gidersin . Ve asal'ın resmi sitesinde son tarih 31 ekim gözüksede çoğu şubede 30 eylülde sona erdi son muayane dönemi.
Biri ben :d
sus ve itaat et !
Görmezden Gelişlerim, Aptala Yatışlarım Kaybetme Korkumdan Değil; Karşımdakinin Yalan Söyleme Kapasitesine Olan Merakımdandır...
Görmezden Gelişlerim, Aptala Yatışlarım Kaybetme Korkumdan Değil; Karşımdakinin Yalan Söyleme Kapasitesine Olan Merakımdandır...
anladığım kadarıyla şu anda birşey yapmam gerekmiyor sanırım son bi kac gundur bu olayi kafamda sıkıntı haline getirdim tek yapmam gereken sınavlarımı verip diplomamı aldıktan sonra askeriyeye gitmekmi
-
- Acemi
evet çünkü 91 liysen şu sıralar askerlik şubesine gidersen sorgusuz sualsiz mazeretini kabul etmeden muayaneye sokarlar .
-
- Acemi
acık ogretıme kaldıysan mezun olamayıp diplomanı fılan(cıkma belgesi vs) yoksa tecil ettırmen mumkun degıl ama atıyorum kasımda gıtcen muayene fılan oldun agustos en yakın sınav o zaman mezun olursan muayne olsan bıle tecil ettırırsın
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 7
Toplam Kredi : 196 Alan Kredi : 90
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 7
Toplam Kredi : 196 Alan Kredi : 90
teşekkür ederim yardımlarınız için yani şuan askeriyeden uzak durup diplomayı almaya bakıyorum