ALAN KALKIYOR

Her Konuda Tartışabilirsiniz
mestaka

ALAN KALKIYOR

Mesaj gönderen mestaka » 26 Eki 2010, 20:09

ARKADAŞLAR BU AÇIKLAMA GENEL LİSELER İÇİN

AÖL HEMEN HEMEN AYNISI OLUCAKTIR ...

ALANLAR KALKIYOR

Ortaöğretim okulu bulunan genel müdürlükler ve daire başkanlığı ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucunda hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri'' ise 2010-2011 öğretim yılından itibaren 9. ve 10. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak
uygulanacak.

Yeni hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri'' ile genel liseler, Anadolu liseleri ve fen liselerinde ayrı ayrı düzenlemeler yapıldı.

Buna göre, genel liselerde ve Anadolu liselerinde halen uygulanmakta olan ''Fen Bilimleri'', ''Sosyal Bilimler'', ''Türkçe- Matematik'' ve ''Yabancı Dil'' alanları kaldırıldı.Ders grupları, ''ortak dersler'' ve ''seçmeli dersler'' olarak belirlendi.

Ortak dersler dışındaki diğer dersler, öğrencilerin yükseköğretim kurumlarında hedefleyebilecekleri programlar ile ÖSYM'nin belirlediği sınav sistemi dikkate alınarak, alternatifli ders saati sayısı ile alınabilecek şekilde ''seçmeli dersler'' bölümüne yerleştirildi.

Öte yandan, genel liselerde Beden Eğitimi Dersi 9-12. sınıflarda 2'şer saat, Görsel Sanatlar/Müzik Dersleri 1'er saat olacak şekilde düzenlendi.

10. sınıfta 3 saat olan Yabancı Dil Dersi'nin süresi 1 saat eksiltildi, ancak 11. ve 12. sınıflara 2'şer saat Yabancı Dil Dersi konuldu. Sağlık Bilgisi Dersi'nin haftalık ders saati sayısı ise 2'den 1'e indirildi.
Seçmeli ders saati sayısı ile birlikte 30 olan haftalık ders saati sayısı toplamında bir değişiklik yapılmadı.

tanju164
Çırak

Re: ALAN KALKIYOR

Mesaj gönderen tanju164 » 26 Eki 2010, 20:55

ya arkdaşım öyle şey mi olur açık lisesinin sitesinde kayıt yenileme yönergesi var belli dönemdekilerdekirin alan dersleri kalkıcak .
dönemi 8 yada 9 olanların alanlarında bi değişiklik olcağını zannetmiyorum

mestaka

Mesaj gönderen mestaka » 26 Eki 2010, 23:06

bnde kardes tam bimiyorum blki yararımız olur dedik demek doğru deilmiş

*belli dönemlerdeki alan dersleri kalkıcak demişinya kardes

*benim dönem 10 bölüm türkçe -mat
acaba hangi dersler kalkar.

burakk
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen burakk » 27 Eki 2010, 04:16

Eski öğrencilere alan uygulaması devam, yeni öğrenciler için, ilk 4 döneme kadar yok alan dersi, sonraki dönemler için var, saf olmayın arkadaşım. Alan dersi devam eden kişi/kişiler, alan derslerinden mahrum bırakılmaz, baştan başlamak gibi bir şey olur bu, az mantığınızı kullanın ya :lol:

Okul / Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ / SOSYAL BİLİMLER 4 YILLIK
AOL KREDİ : 194
AOL Alan Kredi : 92
Mezuniyet Dönemi : 27 Eylül 2010
Diploma Notu : 78,32

Kullanıcı avatarı
rukiye03
Doktor

Mesaj gönderen rukiye03 » 27 Eki 2010, 14:59

nasıl ya ben hiçbişi anlamadım bu konuda :S

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön