genel kültür mezunu tıbbı sekreterlik okuya bilirmi ?
genel kültür mezunu tıbbı sekreterlik okuya bilirmi ?
selam arkadaşlar ben genel kültür bölümü okuyorum bitirmek üzereyim liseyi tıbbı sekreterlik okumak istiyorum alan değiştireyim mi yoksa genel külür ile devam mı edeyım bana yardımcı olurmusuuz ?
ßu чα$αм вεйĩм кuяαℓℓαяĩ вεй кøчαяĩм вεй чα$αяĩм ώε вεdεℓĩйĩ вεй ödεяĩм ßu вεйĩм нαчαттα кĩ duяu$uм,ώαяℓĩğĩм,ĩspαтĩм!
Re: genel kültür mezunu tıbbı sekreterlik okuya bilirmi ?
bi allahın kulu bana cvp yazmayacak mı ya
ßu чα$αм вεйĩм кuяαℓℓαяĩ вεй кøчαяĩм вεй чα$αяĩм ώε вεdεℓĩйĩ вεй ödεяĩм ßu вεйĩм нαчαттα кĩ duяu$uм,ώαяℓĩğĩм,ĩspαтĩм!
- intrepid25
- Doçent
hose yazdı:bi allahın kulu bana cvp yazmayacak mı ya
Hangi alanda okursan oku ...LGS ve LYS'de gerekli puanı tutturdunmu herşey olabilirsin..bu genel bir kuraldır..sadece bölümünle ilgili yer seçtiğinde azda olsa puanavantajın oluyor o kadar..
aslında genel kültür alanı normal liselerde yok. Nasıl oluyo ben bu bölümü anlayamıyorum Sekreterlik sosyal bölümde diye biliyordum ama ama önemli olan öss össden iyi puan alırsan gidersin.
Bir kaynağa dayanarak söylemiyorum... Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik YGS 3 başarı puanına göre tercih edilebilen bir bölüm. Yani Sosyal Bilimlere ait bir bölüm, sen YGS 1-2-3-4-5-6 da ki bütün bölümleri tercih edebilirsin ancak, okuldan gelen puanın 0.15 ile değil 0.12 ile çarpılarak hesaplanır. yani okuldan gelen puanın düşecektir. Örneğin; Okul başarı puanın 500(en yüksek puan) olsa normalde alan içi 500x0.15=75 olacakken sende alan dışı olduğundan 500x0.12=60 olacak...
YGS 1-2 Fen Bilimleri,
YGS 3-4 Sosyal Bilimler,
YGS 5-6 Eşit Ağırlık
YGS 1-2 Fen Bilimleri,
YGS 3-4 Sosyal Bilimler,
YGS 5-6 Eşit Ağırlık
şimdi daha iyi anladım deliyürek kardeşim teşekür ederim