arkadaşlar ben şimdi lise 2yi bitirip 3'e baslamadan okulu bırakıp açık liseye geçtim
kredim 94 , alan : 36
7.dönemdeyim şu dersleri seçtim ;
TARİH 5
COĞRAFYA 1
COĞRAFYA 2
COĞRAFYA 5
DİL VE ANLATIM 5
DİL VE ANLATIM 6
TÜRK EDEBİYATI 5
TÜRK EDEBİYATI 6
sizce mantıklı bi ders seçimi mi yapmışım ? Coğrafya 5'i çıkartıp çağdaş türk ve dünya tarihi 1'i seçmeyi düşünüyorum kitapları aldım acaba tekrar değiştirmem sorun olur mu ?
birde şu sorum var sınavlar 15-16 ocak diyor peki nasıl oluyor bu sınav olayı bütün dersleri bi kitapçıkta mı veriyorlar , birde ders seçme bölümündeki derslerin hepsini vermek zorunlu mu ? bi dersten muaf olunca ne gibi zararları var , beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim .
Teşekkür ederim.
Bi kaç sorum olacak.
Re: Bi kaç sorum olacak.
kaangrsy sorularının tamamının cevabını bilemiyorum ama bildiğim kadarı ile yardımcı olayım. Ortak derslerini vermek zorundasın veya 3 kez girip başarısız olursan muaf olursun. Muaf olmanın ne gibi bir eksisi var bilemiyorum ama ben mesela bu dönem mat. 1 den 3. kez sınava girecem. Ama muaf olarak geçmek yerine inek gibi çalışıp normal bi şekilde geçmek istiyorum.
Sınavlar 4 oturum olarak yapılıyor. Cumartesi günü öğleden önce ilk oturum yapılıyor, öğleden sonra 2. oturum. Pazar günü yine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki oturum şeklinde oluyor. Ve kitapçık olarak sadece 4 tane soru kitapçığı var. Her oturumda sana 1 kitapçık veriyorlar ve sen hangi dersleri seçmiş isen sadece onları cevaplıyorsun.

Sınavlar 4 oturum olarak yapılıyor. Cumartesi günü öğleden önce ilk oturum yapılıyor, öğleden sonra 2. oturum. Pazar günü yine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki oturum şeklinde oluyor. Ve kitapçık olarak sadece 4 tane soru kitapçığı var. Her oturumda sana 1 kitapçık veriyorlar ve sen hangi dersleri seçmiş isen sadece onları cevaplıyorsun.

tamam kardeşim sağolasın , başka yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim.
arkadaşım bence coğrafyayı çıkartma aynen devam et coğrafya çok kolay bir ders ben geçen sınavda coğrafya 3 ,4 , 5,6,7,ve 8. dersleri seçtim.kitapları açmadım bile geçmiş sınav sorularından çalıştım.hepsinden geçtim.üstelik her ders 4 kredi kafadan 24 krediyi sadece bu derslerden almıştım.basit ders coğrafya tabi karar senin
başarılar....
başarılar....
hıı bu arada eğer istersen ders seçmenin son gününe kadar derslerini değiştirebilirsin sorun olmaz ben değiştirdim ...
Kardeş tüm sorularına açıklık getireyim. Bence Mantıksız bir ders seçimi olmuş. Coğrafya kolay bir ders olabilir ama zor derslerinide böylelikle diğer dönemlere yüklemiş oluyorsun... Zorunlu Derslerinin yani alan+ortak derslerin hepsinden başarılı ya da muaf olman gerekir. Muaf olmanın sana eksisi o dersin kredisini alamazsın ve bu ders ortak ders ise 3 dönem kalıp muaf olabiliyorsun, 4 kredilik bir ders olsa, sana eksisi kazanamadığın 12 kredi olur... Kardeş sen 2011 ağustosta mezun olursun, onun için eğer Geometri, ingilizce gibi derslerin zorunlu ve bu derslerde zorlanıyorsan şimdiden seç muaf olmak için zorunlu dersin kalmasın...