Ygs ile ilgili sorularım.

Her Konuda Tartışabilirsiniz
berildemir

Ygs ile ilgili sorularım.

Mesaj gönderen berildemir » 28 Ara 2010, 00:59

Meraba arkadaşlar YGS Sınavı ile ilgili bazı sorularım var.Öncelikle bu konularda bilgim sıfır desem yeridir,cahilliğimi mazur görün sizlerin cevapları sayesinde biraz da olsa bilgi sahibi olucam.Normal liseye hiç gitmedim o yüzden çevremde de kimseye soramadım biraz utandım :oops: şimdi ben ocak sınavından sonra Allah nasip ederse mezun olucam ve YGS'ye başvuru yapıcam ancak sorularım işte burda başlıyor,ben şimdi nasıl başvuru yapıcam.önce bankaya parayı yatırıyoruz,yatırdıktan sonra ne yapmam gerekiyor.Başvuru formunu herhangi bir liseye gidip alıp o liseden başvuru yapabilirmiyim.sen bizim okulumuzda değilsin derlerse ne dicem.başvuru yaparken yanımda resim vs neler götürmem gerekiyor.kısacası bu işlemleri detaylı bir şekilde en başından yazabilirmisiniz son çarem buraya sormak kaldı.Şimdiden çok tesekkürler.Uzattım kusura bakmayın :oops:

Kullanıcı avatarı
colin_erkan
Doktor

Re: Ygs ile ilgili sorularım.

Mesaj gönderen colin_erkan » 28 Ara 2010, 09:46

öncelikle mezuniyetin şimdiden hayırlı olsun.senin gibi bende ygs ye giricem öncelikle halk eğitiminden ygs ye girebilir diye bi yazı almamız gerekiyo daha sonra bankaya para yatırıp herhangi bir liseden form doldurmamız gerekiyo yani istediğin liseden yapabilirsin benim bildiğim bu kadar yanlış bi bilgi verdiysem eğer diğer arkdaşlarım düzeltsin....
CeHeNNeM Buz TuTana Kadar BAYRAMPAŞALIYIZ....!!!
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 29 Ara 2010, 18:10

3 ocakta ösym nin sitesine girip başvuru kılavuzunu okuyorsunuz o size yol gösterecektir.
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

berildemir

Mesaj gönderen berildemir » 31 Ara 2010, 16:50

teşekkür ederim cevaplarınız için,ösymnin sitesine baktım pek bi açıklama göremedim.birde baska bir sorum daha var ben sözelciyim mat-geometri felan kaç soru çözmem yeterli olur yada soruların tamamını çözmem sartmı sadece sözel kısımları çözsem mat felan boş bıraksam olurmu türkçe öğretmenliği istiyorum.

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 31 Ara 2010, 18:33

hepsini çözmen lazım ygs de.

elaadana
Çırak

Mesaj gönderen elaadana » 03 Oca 2011, 15:07

arkadaşlar bende geçen ygs başvuru kagıdımı halk egitimden onaylatıp başvuru yapmıştım ama henüz mezun degilim geçen seneden şifrem var yinemi aynı işlemler olcak yoksa direk şifremden başvuru yapabilirmiyim bide bugün okula gittim başvuru formu almak için bana bu sene form verilmiyor dendi napacagımı bilmiyorum yane

Gimp
Acemi

Mesaj gönderen Gimp » 03 Oca 2011, 16:20

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Nasıl Müracaat Edebilirim?
İlk defa müracaat edenler: Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat şartlarını taşıyan öğrencilerimiz, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat kabul eden herhangi bir orta öğretim kurumundan form alacaklardır. Alınan formdaki gerekli yerleri doldurup bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne onaylatarak form alındığı orta öğretim kurumuna teslim edilecektir.

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 03 Oca 2011, 18:25

ben başvuru formu aldım da adamlar fotokopiyle çoğaltmış, bir şey olur mu fotokopiyle başvurunca :P

simaymine
Acemi

Mesaj gönderen simaymine » 03 Oca 2011, 18:54

arkadaşlar acık meslek lisesi kodlarını nerden öğrencezz

yagmur
Uzman

Mesaj gönderen yagmur » 03 Oca 2011, 19:36

bu kadar panik olmayın yahu,bende ilk defa giricem :D bugün gittim ösym merkezine başvuru formunu aldım.Doldurucam artık bi ara isterseniz yazıcının varsa bu sayfadan direk basabilirsiniz sorun yok:D http://www.osym.gov.tr/belge/1-12261/20 ... ileri.html ayrıca verdiğim linkte her türlü bilgi var.
Yalnız bi yerini tam olarak anlamadım okul türüne genel lise mi yazıyoruz,yoksa açık lise mi bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim :)
Öğrenim durumundaki yere yazmam gereken şey sığmadı küçük küçük yazdığım halde satır yetmedi hemen altına yazsam sorun olur mu acaba :D :D :D
Resim

sonbahar
Doktor

Mesaj gönderen sonbahar » 03 Oca 2011, 19:51

öğrenim durumu okul adı okul türü yazıyor oralara ne yazacağız :(
O Şimdi Üniversiteli

Kullanıcı avatarı
colin_erkan
Doktor

Mesaj gönderen colin_erkan » 04 Oca 2011, 14:51

arkadaşlar benimde bir sorum var açıköğretim fakültesine gitmek için ygs ye girmek gerekiyomu ?
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 04 Oca 2011, 15:01

colin_erkan yazdı:arkadaşlar benimde bir sorum var açıköğretim fakültesine gitmek için ygs ye girmek gerekiyomu ?
aöfe geçmek için ygsye girip barajı geçmek gerekiyor

Kullanıcı avatarı
colin_erkan
Doktor

Mesaj gönderen colin_erkan » 04 Oca 2011, 15:18

gülbeyaz yazdı:
colin_erkan yazdı:arkadaşlar benimde bir sorum var açıköğretim fakültesine gitmek için ygs ye girmek gerekiyomu ?
aöfe geçmek için ygsye girip barajı geçmek gerekiyor
teşekkürler gülbeyaz (:

Kullanıcı avatarı
rukiye03
Doktor

Mesaj gönderen rukiye03 » 24 Oca 2011, 12:56

arkadşlar ygs 4yıllık ve 2 yııllk dimi puanına göre yoksa ygse girip sonra lys e mi girioysn 4 yıllığa gçmek için birz bilgilendirrmsniz?

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön