Öncelikle başvuru için ilk önce yakınınızda bulunan herhangi bir liseye gidip başvuru formu almak. Aldıktan sonra formu doldurup Halk Eğitim Merkezine gidip onaylatıp, bu sene sonu mezun olabileceğimize dair kağıt alıyoruz. Daha sonra 2011 YGS için Tc Kimlik No'muz adına bankaya 35 TL yatırıyoruz. (Bankamatikten yatırdım isteyenler yatırabilir sıra beklememiş olursunuz.) Tüm bu işlemlerden sonra HEM'den aldığımız onaylanmış kağıt ve yatırdığımız dekont ile tekrar liseye gidip başvurumuzu tamamlamak. Toplam alınan ücret ise 35+3+2=40 TL ( YGS ücreti + Liseye vereceğimiz başvuru ücreti + Liseye vereceğimiz İnternet şifre ücreti )
Formu okula gitmeden yazıcıdan çıkartabilirsiniz. Böylece daha fazla zaman kazanmış olursunuz.
Form için TIKLAYIN
Birde okuldan aldığımız formdaki bazı yerleri bilmiyor olabilirsiniz. Oraları şu şekilde dolduruyoruz.
11.ÖĞRENİM DURUMU : Okul dışından ortaöğretimi bitirme sınavlarına giriyorum. KODU: | 3 |
12.OKUL ADI : Açıköğretim Lisesi KODU: | İllere göre değişmektedir. Kodlar için TIKLAYIN |
13.OKUL TÜRÜ : Lise Programı KODU: | 2 0 0 2 4 |
14.ALAN ADI : Bu kısma hangi alandaysanız onu yazıp kod kısmını ise aşağıda verdiğim kodlardan hangisine okuyorsanız onu yazın.

Meslek Liseli Arkadaşlar İçin İse 11. Madde Aynı Diğer Maddeler ise Sırasıyla aşağıdaki gibidir.
12.OKUL ADI : Mesleki Açıköğretim Lisesi KODU: | İllere göre değişmektedir. Kodlar için TIKLAYIN |
13.OKUL TÜRÜ : Bu kısım okuduğunuz bölüme göre değiştiğinden aşağıda verdiğim resimden hangi alanda okuyorsanız yazıp kodlayın.

14.ALAN ADI : Bu kısma hangi alandaysanız onu yazıp ve kodunu ekleyniz. Alan ve kodlar için TIKLAYIN
Meslek lisesiler direk geçiş yapacaklarsa bunun için sadece 10 tl yatırmaları gerek. Formdada bunun seçeneği mevcut zaten parayıda ona göre yatırırsınız bankadaki kişiye söyleyip.
Ayrıca Son olarak geçen sene sınava giren arkadaşlar herhangi bir kuruma başvurmadan parayı bankaya yatırıp geçen sene verilen şifre ile kendileri başvuru yapabilirler. Herkese başarılar.