Re: Mesleki açık lise hakkında

Her Konuda Tartışabilirsiniz
simaymine
Acemi

Mesaj gönderen simaymine » 05 Mar 2011, 13:15

Bence düz açık lise en iyisi ... yinede sen bilirsin..
En son simaymine tarafından 03 Ara 2011, 08:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Mar 2011, 16:55

simaymine yazdı:mrb ben mesleki açık lise okudum 13 martta okulum bitiyor ama inanın eğer o zaman ki aklım olsaydı asla açık meslek okumazdım.Çünkü okulu hocalar uzatmak için elinden geleni yapıyor okurken çok eziliyorsun açık lise diye bizim notlarımız karıştı dosyalarımız kayboldu ama sonunda 4 yıl sonra 40 kişiden 14 kişi mezun oluyoruz.Çok sorun yaşıyoruz hergün okula gidilıyordu eskıden ama artık haftasonları ama istedıklerı zaman senın haberın olmadan ders saat ve zamanları değişip sen devamsızlıktan kalabılıyorsun sonra 1 yıl staj yapıyosun yani haftanın 5 gunu işe gıdıyosun ve genelde açık lise oldugun için işletme bulsan bile bedava çalısıyosun ben belediyede staj yaptıgım için ücret aldım ama hiç bir hoca gelip ilgilenmediği için hep sorun yaşadım .. En son öss ye basvururken bölümümün açık lise olarak ösym sisteminde olmadığını öğrendim ösym ye başvuru yapmadık. sonra ankaraya dilekçe yolladık çok uğraştık ve sisteme girdiler son anda öss basvurusu yaptık... Bence düz açık lise en iyisi ... yinede sen bilirsin..
Çoğu yazdıklarına katılmakla birlikte katılmadıklarımda var. Örneğin senin yüzyüze eğitim aldığın okul sorumsuzmuş galiba her okul aynı değil, bence Açıköğretim kurumları içinde birtek Mesleki Açıköğretim Lisesi'nin sistemi tam oturmuş değil ne nasıl yapılır ne halk eğitim ne okul müdürlükleri bilmiyor. Askerlik tecil olayından tut ÖSS başvurularına, bende ÖSS'de benzer bir sorun yaşadım, ve bende dediğin gibi dilekçe göndereceğim okul kodlarının yanlış girilmesi sonucu bende mağdur oldum. Dediğim gibi sistem hala oturmadığı için bu sorunlar..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

simaymine
Acemi

Mesaj gönderen simaymine » 05 Mar 2011, 17:56

evet sorumsuz şimdi diplomaya başvurcam tabiki sorunsuz olmıcak kesinlikle bi sorun çıkarırlar ...

sonbahar
Doktor

Mesaj gönderen sonbahar » 05 Mar 2011, 19:54

Unearthed yazdı:Teşekkür ederim fakat benim meslekiye geçiş hakkında en büyük nedenim askerlik tecili yapması tecilim olamz ise lise bitiremeyip askere gideceğim
açık düz lise askerliktede okunuyor diye biliyorum.askerken bitiren insanlar var.
O Şimdi Üniversiteli

Kullanıcı avatarı
Ahmet06
Çırak

Mesaj gönderen Ahmet06 » 08 Mar 2011, 22:35

Unearthed yazdı:
one.flower yazdı:
Unearthed yazdı:Teşekkür ederim fakat benim meslekiye geçiş hakkında en büyük nedenim askerlik tecili yapması tecilim olamz ise lise bitiremeyip askere gideceğim
açık düz lise askerliktede okunuyor diye biliyorum.askerken bitiren insanlar var.
Ben askerde gönüllü komando olmayı tercih ettim muayenede.o kadar eğitim zorluk arasında ders kitap yüzü açacağımı sanmıyorum ve askere gitmeden lise bitsin sorasında üniversite okuyup veya kazanamassam askere gitmeyi diye düşünüyorum
Bende maol okuyorum.açık düz lisede askerlik tecil edilmiyor.orada sınava girme imkanın var.Komando olacaksın diye birşey yok.Komando diye gidersin çaycı olursun :D

Kullanıcı avatarı
Ahmet06
Çırak

Mesaj gönderen Ahmet06 » 08 Mar 2011, 22:42

simaymine yazdı:mrb ben mesleki açık lise okudum 13 martta okulum bitiyor ama inanın eğer o zaman ki aklım olsaydı asla açık meslek okumazdım.Çünkü okulu hocalar uzatmak için elinden geleni yapıyor okurken çok eziliyorsun açık lise diye bizim notlarımız karıştı dosyalarımız kayboldu ama sonunda 4 yıl sonra 40 kişiden 14 kişi mezun oluyoruz.Çok sorun yaşıyoruz hergün okula gidilıyordu eskıden ama artık haftasonları ama istedıklerı zaman senın haberın olmadan ders saat ve zamanları değişip sen devamsızlıktan kalabılıyorsun sonra 1 yıl staj yapıyosun yani haftanın 5 gunu işe gıdıyosun ve genelde açık lise oldugun için işletme bulsan bile bedava çalısıyosun ben belediyede staj yaptıgım için ücret aldım ama hiç bir hoca gelip ilgilenmediği için hep sorun yaşadım .. En son öss ye basvururken bölümümün açık lise olarak ösym sisteminde olmadığını öğrendim ösym ye başvuru yapmadık. sonra ankaraya dilekçe yolladık çok uğraştık ve sisteme girdiler son anda öss basvurusu yaptık... Bence düz açık lise en iyisi ... yinede sen bilirsin..
Bende maol öğrencisiyim ama bizde senin söylediklerinin tam tersi :D Hocalar yüz yüze eğitimin diploma notuna etki ettiğini bildiği için notlarımızı yüksek tutuyor.Staj Ankara nın en ücra köşesinde dahi olsa geliriz diyorlar ayrıca bölüm dışında yerleri de kabul etmiyorlar.Meslek lisesi öğrencilerinden farkımız yok gibi.Devamsızlık konusuna gelince ona da yardımcı oluyorlar :D

Kullanıcı avatarı
colin_erkan
Doktor

Mesaj gönderen colin_erkan » 09 Mar 2011, 09:18

bende maol okuyorum ama benim okuduğum okul gerçekten çok iyi ve maol'u seçtiğim için gerçekten hiç pişman değilim en azından bu sayede şu an bi mesleğim oldu.tabi okuldan okula değişiyo bunlar ama siz yine üzerinde durucaksınız takip ediceksiniz yoksa lisenin bitmezi biraz zor olur.
CeHeNNeM Buz TuTana Kadar BAYRAMPAŞALIYIZ....!!!
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)

simaymine
Acemi

Mesaj gönderen simaymine » 09 Mar 2011, 13:32

çok şanslıymıssın.

Kullanıcı avatarı
Ahmet06
Çırak

Mesaj gönderen Ahmet06 » 10 Mar 2011, 21:53

simaymine yazdı:çok şanslıymıssın.
Eğer benim gibi çalışıyorsanız maol okumak gerçekten zor.Okul için okumak için birçok kez iş değiştirmek zorunda kaldım.Evli olup hafta içi çalışan ve C.tesi pazar okula gelen arkadaşlarım var.sabah 8:30 akşam 17:00.Birde bunlar evli ve ailesine de zaman ayırmak zorunda.İşte okuldaki hocalar bizdeki bu azmi görünce ellerinden gelen yardımda bulunuyorlar.

diplomasiz_ogrenci
Acemi

Mesaj gönderen diplomasiz_ogrenci » 12 Mar 2011, 16:26

Bir düzeltmede benden...

Hiçbir kurum sizi bedava çalıştıramaz. Belki aylık paranızı vermek istemeyebilir ama sigorta ücretinizi ödemek zorundadır. Aksi takdirde bu kanunen suçtur ve ihbar/tesbit halinde işletme sahibi büyük para ve hapis cezalarıyla karşı karşıya kalır.

Bunun dışında, Üniversite düşünmeyen arkadaşlar mutlaka mesleki açık lise okumalı.

Ancak, açık öğretim fakültesi düşünenler ve yaşı geçkin olanlar, boşta kalmamak ve vakit kaybetmemek için mesleki liseyi bitirdikten sonra iş imkanları mevcut, işe girip aynı zamanda aöf okuyabilirler. Düz açık lisede böyle bir şans yok.

Üniversite düşünenler pek önemsemesin, çalışan üniversite 4 yıllık pekala kazanır. Ayrıca dikey geçiş var diye 2 yıllık program ne işe yarayacak ki, Türkiye'de 2 yıllık üniversite bitirenler; işletme ve kurumların %90'ında meslek lisesi bitirmişlerle aynı muameleyi görüyor. Dolayısı ile iyi bir iş için ön lisans hiçbir işe yaramaz (ben yıllardır özel sektörün içinde olduğum için tecrübe ile sabittir) istisnalar olur ama kaide asla bozulmaz.

Kaldı ki açık lisede okuyan biri diğer örgün okullara göre daha avantajlı, çünkü kanaatle, hoca insiyatifiyle, tanıdıkla vs. ders çalışmadan sınıf geçenler oluyor, bunlar üniversite sınavında bocalıyor haliyle.

O yüzden amacınız iyi bir iş'se, hedef 4 yıllık lisans programlarından biri olmalı.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / YABANCI DİL
Toplam Dönemi : 9 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 198 Alan Kredi : 102
Durum: MEZUN!
Diploma notu: 80,23

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön