Yalnız seçmeli olarak bi sanat tarihi seçmiştim. Seçmez olaydım dedim yani. Çalışırken zevkliydi ama kazık sormuşlar. Yok mısır heykellerinde gözler sağa mı bakar sola mı bakar

emrahk cevabın için teşekkür ediyorum.
Sadece 2'şer ortak dersin kalsada sen onlarla birlikte seçmeli derslerden de seçip 30 kredilik ders seçme hakkını kullan. Böylece mezuniyet kredin artar, dolayısıyla diploma notuna da etki eder...Yns yazdı:Benim de küçük 1 sorum var şimdi bu sınavdan sonra 7. dönemde 2 , 8. dönemde 2 dersim kalıyor yani 2 dönemde de 2'şer oturumda gireceğim ders yok kredimi zaten tamamlamış olacağım.Bu durumda ne yapılıyor oturuma hiç mi girmeyeceğim yoksa gir-çık mı yapacağım?
emrahk evet o başlığı açmıştım ama soruma ilk cevap veren arkadaş katre-jess çok basit bir ders deyince onun sözü üzerine seçtim. Fakat zaman gösterdiki senin tecrüben doğru imiş. Gerçi kişiden kişiye değişir kolaylık zorluk ama bi daha seçeceğimi sanmam. Bu arada kalacağımı da sanmamemrahk yazdı:Kripton, birkaç ay önce sanırım bir başlık açıp hangi seçmeli dersleri seçeyim diyip seçenekleri yazmıştın. Ve bende sana sakın Sanat Tarihini seçme çok zor şu ana kadar kaldığım tek sözel ders demiştim. Dün gibi hatırlıyorum. Dinlemeyip seçmişsin. Burdan sesleniyorum herkese uzak durun Sanat TarihindenBu arada Alanlar yeni öğrencilere kalktı. Eğer sende de alan yok yazıyorsa, ortak ve seçmeli derslerden sınava gireceksin artık...
Bence öyle düşünme bende 30-45 dk arasında yani çabuk çıkanlardanım ama sallamıyorum bir soru üstünde en fazla iki kere düşünüyorum belkide zamanla insan tecrübe ediniyor. Ayrıca sona kalırım falan diye takmayın sonuçta bu sınav için ne kadar çalışıyoruz.kripton yazdı:Evet milli güvenlik zordu.
Bu yarım saatte çıkanlar gerçekten hayret uyandırıyor. Yaw bunlar üstün zekalı süper insanlar mı yoksa sallayıp 5-10 dk. da bitiriyorlar mı? İnsanda psikolojik baskı oluşturuyo resmen. " Bu kadar insan çıkıyor acaba benim zeka seviyem mi düşük ki" tarzında saçma sapan düşünceler bile geliyo yani.Sınavın kendi stresi zaten var. Bi de bunun stresi yetiyo insana. Acaba şimdi son ikiye kalırım da bitirsem bile mahsur mu kalırım. Ya da benim yüzümden bir mahsur kalır üfler püfler mi
![]()
İnsanın odaklanması güçleşiyor ama umursamamak lazım kardeşim ya. Güzel ülkemin güzel insanlarının çoğunluğu dahi ve süper zeka olmadığına göre bence kalan son 4-5 kişi inek gibi, zehir gibi çalışıp da orada çalışmasının karşılığını almak isteyen insanlar.
Bende lisede girdim okul dıştan çok güzel de içine bir girdim sıralar berbat hiç bakmıyorlar galiba ve hayatım da gördüğüm en küçük lise sıraydı çok zor girdim çıktımkripton yazdı:Bu okulların hali gerçekten perişan. Ben büyük bir lisede girdim. O sıraların hali ne yaa. Bi de lise talebesi olacaklar.Sıralarda kazınmadık oyulmadık yer kalmamış. Yazdıklarıda abuk sabuk seviyesiz laflar. Hijyen dersen hiç yok. Yani ben evde çok daha konforlu ortamlarda çalışıyorum. Açık liseli olmak bi ayrıcalık gibi gelmeye başladı
![]()