2011 2. dönem sınavları

Her Konuda Tartışabilirsiniz
diplomasiz_ogrenci
Acemi

Re: 2011 2. dönem sınavları

Mesaj gönderen diplomasiz_ogrenci » 09 May 2011, 08:13

Evet bitti sonunda :)

Her zaman ki gibi hocalarımız çok iyiydi, hiçbir aksaklık ve sorun yaşamadan oturumların hepsi tamamlandı.

En çok endişe ettiğim bu dönem AOL'nin sitesinde yayınlanan öğrenci kimliği ve bandrol konusuydu ki bir kere bile sorulmadı :wink:

Bir çoğumuz 30-60 dakika içinde sınavları bitirdik ama bir arkadaşımızın saat 12:00'ye kadar sınava devam ettiği için dedikodu yapılmış, üstelik 12:30'a kadar daha vakti olmasına rağmen.. bazı öğretmenler dalga bile geçmişler "bi sınavı bitiremedin, hadi bak seni bekliyoruz" gibi serzenişte bulunmuşlar öğrenciye, bence bu tutum yanlış, biraz yadırgadım... isterse öğrenci sınav da verilen sürenin tamamını kullanabilir...

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / YABANCI DİL
Toplam Dönemi : 9 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 198 Alan Kredi : 102
Durum: MEZUN!
Diploma notu: 80,23

SuVeYBe
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen SuVeYBe » 09 May 2011, 08:50

O sadece soru kitapçığının üstünde yazıyor malesef .. 150 dk .. Ben şimdiye kadar sadece bir kere o da ilk girdiğim sınavda kaldım .. Son 15 dk kaldık diye bırakmamışlardı ..
Bu dönem değil ama önceki dönemlerde yine çok ders bir araya gelmişti ben sorularımı çözüyorum, son ikiye kaldım , diğer arkadaş beni bekliyor.. Gözetmenin biri camdan bahçedeki insanlara bağırıyor .. Telefonu çalıyor açıyor sınıfta bağıra bağıra konuşuyor .. Bunlar ben sınav olurken oluyor tabi .. Bi de telefonda işte 5 dk ya gelicem gibisinden bir şeyler söylüyor uf pff .. Bayan gözetmen sanki 2 kişi kopya çekicekmiş gibi başımda topuklu ayakkabılarıyla tak tak yürüyor.. Madem işin var ne diye gözetmen oluyorsun .. Üstelik para alıyorsun .. :roll:

İşte böyle ..

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 09 May 2011, 11:46

Gimp yazdı:
kripton yazdı:Evet milli güvenlik zordu.

Bu yarım saatte çıkanlar gerçekten hayret uyandırıyor. Yaw bunlar üstün zekalı süper insanlar mı yoksa sallayıp 5-10 dk. da bitiriyorlar mı? İnsanda psikolojik baskı oluşturuyo resmen. " Bu kadar insan çıkıyor acaba benim zeka seviyem mi düşük ki" tarzında saçma sapan düşünceler bile geliyo yani. :) Sınavın kendi stresi zaten var. Bi de bunun stresi yetiyo insana. Acaba şimdi son ikiye kalırım da bitirsem bile mahsur mu kalırım. Ya da benim yüzümden bir mahsur kalır üfler püfler mi :?: :?: İnsanın odaklanması güçleşiyor ama umursamamak lazım kardeşim ya. Güzel ülkemin güzel insanlarının çoğunluğu dahi ve süper zeka olmadığına göre bence kalan son 4-5 kişi inek gibi, zehir gibi çalışıp da orada çalışmasının karşılığını almak isteyen insanlar.
Bence öyle düşünme bende 30-45 dk arasında yani çabuk çıkanlardanım ama sallamıyorum bir soru üstünde en fazla iki kere düşünüyorum belkide zamanla insan tecrübe ediniyor. Ayrıca sona kalırım falan diye takmayın sonuçta bu sınav için ne kadar çalışıyoruz.

Arkadaşlar yanlış anlamayın ben erken çıkanların hepsi hakkında bunlar sallayıp çıkıyorlar diye düşünmüyorum. Aralarında az dersten giren ya da çok çalışmış olan ve zeki olanlarda vardır eminim. Mesela geçen dönem benim işlerim vardı ve çabuk çıkmak zorundaydım çok çalıştım ve 5 dersi 1 saat içinde çok süratli yaptım. Fizik ing. de vardı bu derslerin içinde. Gimp senin dediğin gibi tecrübe kazanma olayı da oluyor ben ilk girdiğim de süreyi sonuna kadar kullanıyor. Defalarca kontrol felan ediyordum. Benim asıl vurgulamak istediğim insanın üzerinde oluşturduğu psikolojik baskı ve stres. SuVeYBe nin dediği gibi zor ve çok dersi halletmek isteyen arkadaşlar zor durumda kalıyor malesef :( ama takmamayı da becerebilmek lazım sonuçta o kadar hak bize tanınmış sınıftan çıktığımızda o insanları bir daha görmeyeceğiz belki ama aldığımız notlar bizim yanımızda olacaklar hep :!: :!:
Resim

smlcan

Mesaj gönderen smlcan » 09 May 2011, 11:58

BEn yeni kayıt oldum aöl ye.Arkadaşlar bi sorum olacaktı.Aöl kayıt olmadan önceki muaf derslerimin ortlamaları düşük.110 kredim var.Üni sınavına girmeyi düşünüyorum.Ciddi ciddi çalışmaktayım.Merak ettiğim muaf olunan derslerden diyelimki başarılı olduk ama puan tatmin etmedi yani sonuçta diploma notunu düşürecek seviyede.Bu dersleri tekrar seçip notları yükseltme gibi bi şansımız varmı? Birde diploma notunu olabildiğince yüksek tutmak için tamam yüksek not almak gerekli ama ön ceki dersleri yükseltme gibi veyahut genel olarka bi ortalama yükseltme gibi bi şansımız varmı.Birde katılmadıgımız sınavdan 0 mı almış oluyoruz.Yani birinciye katılmadık 2. ye katıldık başarılı olduk.Önceki sınavı daha sonra ortalama ya dahil ederlermi? İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Gimp
Acemi

Mesaj gönderen Gimp » 09 May 2011, 12:55

kripton yazdı:Arkadaşlar yanlış anlamayın ben erken çıkanların hepsi hakkında bunlar sallayıp çıkıyorlar diye düşünmüyorum. Aralarında az dersten giren ya da çok çalışmış olan ve zeki olanlarda vardır eminim. Mesela geçen dönem benim işlerim vardı ve çabuk çıkmak zorundaydım çok çalıştım ve 5 dersi 1 saat içinde çok süratli yaptım. Fizik ing. de vardı bu derslerin içinde. Gimp senin dediğin gibi tecrübe kazanma olayı da oluyor ben ilk girdiğim de süreyi sonuna kadar kullanıyor. Defalarca kontrol felan ediyordum. Benim asıl vurgulamak istediğim insanın üzerinde oluşturduğu psikolojik baskı ve stres. SuVeYBe nin dediği gibi zor ve çok dersi halletmek isteyen arkadaşlar zor durumda kalıyor malesef ama takmamayı da becerebilmek lazım sonuçta o kadar hak bize tanınmış sınıftan çıktığımızda o insanları bir daha görmeyeceğiz belki ama aldığımız notlar bizim yanımızda olacaklar hep
Bence de takmamak lazım, sonuçta bu sınav için ne kadar çok çalışılıyor ilk zamanlar da benimde üstümde baskı olurdu 1 saatte çıkanlar olunca sonra 30 dk düştü iyice baskı oldu ama zamanla alışıyorsun :D görevlileri hiç takmayın onlar zaten işin ciddiyetinde değil çoğu böyleydi bu sınavda kendi aralarında soğuk soğuk espriler falan yaptılar isterseniz 150 dk bekleyin verin görevlilerin laf yapmaya hiç bir hakkı yok parayı almayı biliyorsa beklemeyi de bilecek zorla durmuyor orada.

cikcikgribi
Uzman

Mesaj gönderen cikcikgribi » 09 May 2011, 14:21

bölümüm türkçe matematik
toplam kredim 194 alan kredim 78

sınava girdiğim dersler. hepsi alan dersim. 1 tanesini geçsem mezunum

geometri 3-4-5-6-7-8
matematik 4-5-7-8
analitik geometri 1

umarım birinden geçerim :roll:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 09 May 2011, 14:24

cikcikgribi yazdı:bölümüm türkçe matematik

geometri 3-4-5-6-7-8
matematik 4-5-7-8
analitik geometri 1

Off off.. Derslere bak Allah kolaylık versin, inşallah geçerde mezun olursun...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

SuVeYBe
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen SuVeYBe » 09 May 2011, 14:45

geometri 3-4-5-6-7-8
matematik 4-5-7-8
analitik geometri 1

Alan derslerin olunca hepsini geçmeniz gerekmiyor mu :?:
Benimde kredi tamam oldu bu sınavdan sonra ama temmuzda alan derslerim için giricem ..

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 09 May 2011, 16:27

geometri 3-4-5-6-7-8
matematik 4-5-7-8
analitik geometri 1

umarım hepsinden geçersin.
Bu yarım saatte çıkma olayınıda ben kendimce şöyle değerlendirdim :) bu sefer acaip bi güvenlik önlemleri alındığı için insanlar sona kalıyımda kopya alırım belki diye bi umutları kalmadığı için hemen doldurup kağıtları çıktılar. :lol: :lol: Ama bazı okullarda yine de olmuş bu kopya olayı kapıda dedektörle arayıp içerde kopya dağıtan okullar varmış. :? bu nasıl bir iironidir anlamadım gitti :roll:

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 09 May 2011, 18:36

valla ben sözel dersleri çat çat yapıyorum. 3 tane sözel konudan sınav vardı, 15 dakikada bitirdim. 5 dakikada kontrol ettim.
ama sayısal olunca çok uzun sürüyor benimki

cikcikgribi
Uzman

Mesaj gönderen cikcikgribi » 09 May 2011, 20:52

SuVeYBe yazdı:

geometri 3-4-5-6-7-8
matematik 4-5-7-8
analitik geometri 1

Alan derslerin olunca hepsini geçmeniz gerekmiyor mu :?:
Benimde kredi tamam oldu bu sınavdan sonra ama temmuzda alan derslerim için giricem ..
ortak derslerin hepsini geçmemiz gerekir. veya geçemiyorsak eğer 3 kere geçemediğimiz dersten sınava girip muaf yani o dersten kurtulmak gerekir.
alan dersler de de toplamamız gereken 80 kredi var. alan derslerinden geçmek mecburi değil. alan dersinden bir kere sınava girdikten sonra muaf oluyorsun. ama 80 krediyi mecbur toplaman lazım :D

benim 78 kredi var. yukarıdaki derslerden 1 tanesinden geçsem mezun oluyorum.

gülbeyazz 1 tane geçsem yeter hepsini istemiyorum :)
emrahk inşallah :)

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 09 May 2011, 22:49

78 alan kredisini o dersleri vermeden nasıl topladın :)))

Benim de senin gibiydi alanım Türkçe Matematik, 128 toplam ama 22 alan kredi vardı.1 dönem girdim sınava Matematik 5, Edebiyat 5 ve İnkilaptan patlayınca hedefim nasılsa işletme dedim genel kültüre geçtim.Bu dönem itibariyle (6.) toplam kredi 188 ortak kredi 105 olacak ama dönem şartı dolayısıyla üniversite yattı...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

Kullanıcı avatarı
rukiye03
Doktor

Mesaj gönderen rukiye03 » 10 May 2011, 09:09

sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak arkadaşlar bir hafta sonra fln mı ki? birde ingilizce 2den giren arkadşlar var mı ?

dolma
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen dolma » 10 May 2011, 09:30

Ya üniversite sınavlarına girenlerin sınavları aynı gün açıklanıyor 2 gün oldu hala çıt yok bu nasıl birşey anlamış değilim. Sınava gelince sanat tarihi ve ingilizce fiyaskoydu diğerleri iyi. Sanat Tarihi ve İngilizceyi mantıkla cevaplamaya çalıştım umarım geçmişimdir ingilizceyle başım fena halde dertte. Yüzyılın skandal sorusu arkadaşında dediği gibi mısır heykellerinde gözler nereye bakar gibi birşey sordular Sanat Tarihi 1 de bu soru resmen skandaldı

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 10 May 2011, 11:13

smlcan yazdı:BEn yeni kayıt oldum aöl ye.Arkadaşlar bi sorum olacaktı.Aöl kayıt olmadan önceki muaf derslerimin ortlamaları düşük.110 kredim var.Üni sınavına girmeyi düşünüyorum.Ciddi ciddi çalışmaktayım.Merak ettiğim muaf olunan derslerden diyelimki başarılı olduk ama puan tatmin etmedi yani sonuçta diploma notunu düşürecek seviyede.Bu dersleri tekrar seçip notları yükseltme gibi bi şansımız varmı? Birde diploma notunu olabildiğince yüksek tutmak için tamam yüksek not almak gerekli ama ön ceki dersleri yükseltme gibi veyahut genel olarka bi ortalama yükseltme gibi bi şansımız varmı.Birde katılmadıgımız sınavdan 0 mı almış oluyoruz.Yani birinciye katılmadık 2. ye katıldık başarılı olduk.Önceki sınavı daha sonra ortalama ya dahil ederlermi? İlginize şimdiden teşekkür ederim.
smlcan bu konuda bir bilgim yok onu halk eğitimde müdür yardımcılarına sorarsan belki bilgileri olabilir. Fakat bize ders seçme zamanında "bu dönem seçebileceğiniz dersler" diye bir sayfa çıkıyor karşımıza öğrenci sayfamızda. Orada bir üst dersler de yok başarılı olunan dersler de yok. Sanırım seçemiyoruz ama yine de bu konuyu bir bilene danış derim.
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön