Muaf olunan dersler ve ortalama yükseltme hakkında.

Her Konuda Tartışabilirsiniz
smlcan

Muaf olunan dersler ve ortalama yükseltme hakkında.

Mesaj gönderen smlcan » 09 May 2011, 12:00

BEn yeni kayıt oldum aöl ye.Arkadaşlar bi sorum olacaktı.Aöl kayıt olmadan önceki yani şimdiki muaf derslerimin ortlamaları düşük.110 kredim var.Üni sınavına girmeyi düşünüyorum.Ciddi ciddi çalışmaktayım.Merak ettiğim muaf olunan derslerden diyelimki başarılı olduk ama puan tatmin etmedi yani sonuçta diploma notunu düşürecek seviyede.Bu dersleri tekrar seçip notları yükseltme gibi bi şansımız varmı? Birde diploma notunu olabildiğince yüksek tutmak için tamam yüksek not almak gerekli ama ön ceki dersleri yükseltme gibi veyahut genel olarka bi ortalama yükseltme gibi bi şansımız varmı.Birde katılmadıgımız sınavdan 0 mı almış oluyoruz.Yani birinciye katılmadık 2. ye katıldık başarılı olduk.Önceki sınavı daha sonra ortalama ya dahil ederlermi? İlginize şimdiden teşekkür ederim.

emrahk
Onursal Üye

Re: Muaf olunan dersler ve ortalama yükseltme hakkında.

Mesaj gönderen emrahk » 09 May 2011, 14:12

Merhaba, öncelikle Açık Liselilerin arasına hoşgeldin. Muaf olduğun dersleri (yani 3 kere kaldığın dersler) ders seçme dönemlerinde tekrar seçip sınavına girebilirsin. Ancak diyelim bir derse girip 45 aldın geçtin ama, puanından memnun değilsin o dersi tekrar almak istesende mümkün değil. En az 45 alıp geçtiğin dersleri bir daha seçme veya örgün okullardaki ortalama yükseltme sınavı gibi bir şans Açık Lise'de yoktur. Sınavlara girmediğin zaman o dersleri doğal olarak geçmemiş olursun ve bir dahaki dönemlerde seçip tekrar girmek zorundasın. Önceden girmediğinde ''0'' almazsın o dersler için bir işlemn uygulanmaz, ikinci kez girip geçersen birtek o notun değerlendirmeye konulur. Kısaca hiç bir sınavı kaçırmadan girmeye bak derim...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön