ders seçme hakkında

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Süpernova
Çırak

ders seçme hakkında

Mesaj gönderen Süpernova » 17 May 2011, 21:40

Arkadaşlar Temmuzda sınav var ve ben genel kültür bölümünü okuyorum. Ders seçimi başlamadı ben kitaplarımı bir an önce almak istiyorum 2 ay gibi bi süre var ve ben çalışan biriyim yetiştirmek çok zor oluyor. Derslerimi önceden almak istiyorum fakat hangi dersleri seçeceğimi bilmiyorum bu işin püf noktasını bilen biri söyleyebilirmi hangi dersleri seçeceğimi. Şimdiden teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: ders seçme hakkında

Mesaj gönderen emrahk » 18 May 2011, 08:49

Süpernova yazdı:Arkadaşlar Temmuzda sınav var ve ben genel kültür bölümünü okuyorum. Ders seçimi başlamadı ben kitaplarımı bir an önce almak istiyorum 2 ay gibi bi süre var ve ben çalışan biriyim yetiştirmek çok zor oluyor. Derslerimi önceden almak istiyorum fakat hangi dersleri seçeceğimi bilmiyorum bu işin püf noktasını bilen biri söyleyebilirmi hangi dersleri seçeceğimi. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, Genel Kültür Alanında sadece Ortak ve Seçmeli dersler vardır, yani alan dersi bulunmaz. Öncelikle ders seçerken ilk yapman gereken öğrenci girişinde zorunlu dersler bölümünden ders seçmek, biliyorsundur ama söyleyeyim zorunlu dersler bitmeden hiçbir ders seçme döneminde seçmeli ders seçmemen gerekiyor. Zorunlu derslerin içinden örneğin başarabileceğin derslerden 20 kredilik ders seçebilirsin. Tabiki bilemem ama çoğunlukla böyle olduğundan örneğin Matematik ve Fizik gibi zor sayısal derslerden sende zayıfsan bile seçeceğin 30 kredinin en az 10 krediliğini bu derslerden seç, yerine göre 15 kolay 15 kredi zor ders seçebilirsin. Ama mutlaka hep kolay dersleri seçip 30 kredi hakkını doldurma. Sebebi de başaramadığın dersleri 3 kere sınava girip muaf olabileceğin. 3 kere takdir edersinki 1 sene yapar ve mezuniyetin gecikir. Her dönem zorları seçersen zaten kalıp muaf olma sürende kısalır. Kısaca Zorunlu Derslerine bakıp 15-20 kredi başarabileceğin 10 kredi kadarda başarcağına emin olmadığın ders seç derim. Başarılar..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Süpernova
Çırak

Mesaj gönderen Süpernova » 18 May 2011, 18:11

Teşekkür ederim. emrahk bişe daha sormak istiyorum kitaplarımı almaya gideceğim zorunlu dersler katagorisine baktığımda dönem bölgesinde sadece 3 yazanalrın karşısında ki kitaplarımı sadece seçebiliyorum? Çünkü ders seçme bölümü çıktığında zorunlu derslerde gözüken bazı kitaplar orada mevcud olmuyor.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 May 2011, 20:27

Bu normal bir durum AÖL 8 dönemden oluştuğu için Zorunlu Dersler kısmında 8 dönemin dersleri de bulunur. Yalnız ders seçme ekranında o dönem kaçıncı dönemin ise o ve daha önceki dersleri seçmene izin verirler. Örneğin dönemin 3 ise, sen 1,2 ve 3. dönemin derslerini seçebilirsin. Üst dönem derslerini seçemezsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Süpernova
Çırak

Mesaj gönderen Süpernova » 18 May 2011, 22:42

ben 2. dönemin sınavına girdim fakat girdiğim ortak derslerden biri olan tarih 4' dü. bknz;

DERS ADI / KATEGORİ / KREDİ / PUANI / NOTU / DÖNEM SINAV DURUMU

(134) TARİH 4 / ORTAK / 2

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 May 2011, 05:19

Dönem bölümünden AÖL'de okuduğu döneme değil toplam döneme bak o 4 dönemden fazlaysa Tarih 4'ün sınavına girmen normal. Değilse ilginç, böyle olmamalıydı... :)

Mustafa Kemal Atatürk

Süpernova
Çırak

Mesaj gönderen Süpernova » 19 May 2011, 18:10

dönem bölümü dediğiniz Kredi ve Dönem Bilgileri olan dönemimi diyorsunuz? orda şöyle yazıyor.

toplam dönemi:5

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 May 2011, 18:47

Evet tam ondan bahsediyorum. Toplam dönemin 5 olduğu için Tarih 4'ü seçmen doğal. Temmuz sınavıyla dönemin 6'ya yükseleceği için, zorunlu derslerinden 6'ya kadar (6 dahil) istediğin dersleri seçip kitaplarını alıp erkenden çalışabilirsin...

Mustafa Kemal Atatürk

Süpernova
Çırak

Mesaj gönderen Süpernova » 19 May 2011, 20:36

Çok teşekkür ederim emrahk. Bu bilgiler için :) son bişe daha sormak istiyorum mezuniyet şartları için genel kültür okuyorum mezun olmak için ortak derslerden 80 veya üzerinde not almam gerekiyor. Toplam kazanılan kredinin 192 ve üzeri olmasıda gerekiyormu?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 May 2011, 10:41

Rica ederim. Evet her alanda olduğu gibi Genel Kültür'de de 192 krediyi tamamlamak gerekiyor. Bunuda Ortak dersler bittikten sonra seçmeli dersleri seçip başararak sağlayabilirsin. Ama ilk (ortak) zorunlu derslerini bitirmelisin...

Mustafa Kemal Atatürk

Süpernova
Çırak

Mesaj gönderen Süpernova » 20 May 2011, 18:14

Teşekkür ederim :)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön