Arkadaşlar büyük bir sorun var,bakarmısınız ?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
nefertum

Arkadaşlar büyük bir sorun var,bakarmısınız ?

Mesaj gönderen nefertum » 18 Haz 2011, 16:50

Ben MAÖL matbaa bölümü okuyorum.Toplam dönemim 8 ve 92liyim.Askerlik tecili yapacağım bu sene.Ama öğrendiğim kadarıyla 12 döneme kadar tecil edilebiliyormuş.Ben okuldan 2012 - 2013 senesinde mezun olacağım ve bu durumda toplam dönemim tam 12 oluyor.Ama bilgi için aradığım kadın bu 3.sınavlarada girmeniz zorunlu yüzyüze eğitime devam edilebilmesi için,eğer döneminiz 12yi aşarsa askere gitmek zorundasınız dedi.Yani çok saçma değilmi bu ? Son senende hazırlan YGS'ye,yüzyüze eğitiminin son senesinin ilk dönemini oku ama 2.dönem 12.dönemi aştığı için okuyamıyorum.
Kısacası durum çok karıştı arkadaşlar.3.sınavlara girmek istemiyorum ben çünkü sadece 1 sınavlık derslerim kaldı yani bitti sayılır kültür derslerim.Benim bildiğim senenin ilk döneminin kayıt yenilemesi ağustos ve eylül arası yapıılıyor ? Lütfen yardımcı olun arkadaşlar kadın kafamı çok karıştırdı..

emrahk
Onursal Üye

Re: Arkadaşlar büyük bir sorun var,bakarmısınız ?

Mesaj gönderen emrahk » 18 Haz 2011, 17:53

Merhaba, 2012-2013 döneminde mi toplam dönem 12 olacak yoksa, bu Temmuz sınavıyla mı?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

nefertum

Mesaj gönderen nefertum » 18 Haz 2011, 18:04

Hesaplarıma göre 2012 - 2013.. Tabi bu 3.dönem sınavlarına girmezsem.Benim bildiğim bu sınava kredi eksiği olanlar giriyordu.Kadın bana yüzyüze eğitim almak için girmek zorundasın dedi.Kafam çok karıştı ya planlarım alt üst oldu resmen.Merak ettiğim bu 3.dönem sınavlarına girmezsem tam 12 dönemle mezun oluyorum ve bu sırada hem tecil hemde ygs'yi inşallah kazanırsam o sıradada üniversite kayıt işlemlerini sorunsuzca halledebilirmiyim ? Bu sorunları cevaplarsan çok sevinirim kardeşim ya maöl iletişimdeki kadın moralimi bozdu baya

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Haz 2011, 18:41

Aslında mantıken 3. dönem sınavına girmesen sorun olmamalı senin için çünkü yazın eğitim yok. Ardından eğitim dönemi başı kayıt yenileyip yüzyüze eğitime kaldığın yerden devam etmelisin, ama kadın yanlış diyor da diyemem çünkü ben böyle düşünsem bile malesef sistem onların elinde. Sen bence bunu yüzyüze eğitim aldığın kurumun görevli müdür yardımcısına sor. Çünkü artık kayıt yenilemeler ordan yapılacak. Ben 3. dönem kayıt yenilemesem eylülde yenilesem ismim sınıf listelerinden silinir mi diye sor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

nefertum

Mesaj gönderen nefertum » 18 Haz 2011, 18:54

Evet son çare okula sormak olacak..Çünkü gerçekten yazık olur.İş takvimine baktımda ; geçtiğimiz senelerde dahil,bu senede Haziran ve Temmuz arası başka bir kayıt yenileme var,Ağustos ve Eylül arasıda Maöl için kayıt yenileme var ve ben sınava girmedikçe o dönemin sınavı benim dönemimi arttırmıyor değil mi ? Biraz daha araştırdımda sanırım zorunlu değil bu 3.dönem sınavı çünkü Ağustos ve Eylül arası yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri varmış..

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Haz 2011, 19:01

Evet kayıt yenilemezsen dönemin yükselmez. Okullar kayıt yenileyen öğrencilerin listesini alıyor, yenilemeyenleri sınıf listesinden çıkarıyor. Yüzyüze eğitim Eylül sonu - Ekim başı gibi bir dönemde başlıyor ve o zamana kadar sen ilk dönem kayıt yenilemeni yapacağın için, sınıf listesinden çıkarılmazsın büyük ihtimal...

Mustafa Kemal Atatürk

nefertum

Mesaj gönderen nefertum » 18 Haz 2011, 19:02

kayıt yenileme ile ilgili şunu gördüm sitede ; Telafi eğitimi kapsamında yaz döneminde yüz yüze eğitime devam etmeyenler ile
uzaktan eğitim yoluyla alacağı ortak dersi kalmayan öğrenciler 3. Dönem kayıt
yenileme işlemi yapmayacaklardır

Benim ortak dersim 4-5 tane kaldı 2.si uymuyor ama 1.si uyuyor biz yaz dönemi eğitim görmüyoruz sanırım artık bi sorunum yok öyle mi ? :)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Haz 2011, 19:04

Bu ülkede sorun bulmak hiçte zor değil, çok saçma nedenlerle insana pürüz çıkarırlar. En mantıklısı okuluna durumunu etraflıca anlat bakalım ne diyecekler?...

Mustafa Kemal Atatürk

nefertum

Mesaj gönderen nefertum » 18 Haz 2011, 19:08

Kesinlikle öyle.Okumanın,bir yerlere gelmenin önemini anlatırlar,bizde azimle bunun için çalışırız ama bunuda elimizden almaya çalışıyorlar.Neyse sanırım sorun çözüldü ama ben yinede tam anlamıyla emin olmak için okula soracağım ne olur ne olmaz.İlgilendiğin için çok teşekkürler..

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön