Zorlu yaşam öyküm ve okumayı seçmem! LÜTFEN OKUYUN!
Zorlu yaşam öyküm ve okumayı seçmem! LÜTFEN OKUYUN!
Arkadaşlar aslında üniversiteyi kazanmadan bu öyküyü yazmak istemezdim ama ben kazanacağıma gönülden inanıyorum. İnsanların hayatlarında neler oluyor ama herkes hikayenizi bilmeden yargılamaya başlıyor bu yüzden yakınlarım hariç kimse açık lisede okuduğumu bilmiyor. Şu an 23 yaşındayım.
Annem ben 12 yaşındayken intihar teşebbüsünde bulundu. Ve sakat kaldı. Babam da yurtdışında çalışıyordu. Bizle ilgilenen kimse olmadı. Okulu orta ikideyken bıraktım. Ve gerçekten çok başarılı bir öğrenciyken dibe vurdum. Beş parasız sokaklarda gezdim annem hasta yatarken. Günlerce aç yattığım zamanlar oldu. Okula gitmediğim için de kaldım. Daha sonra okulun müdürü beni açık ilköğretim okuluna gönderdi. Tabii bu arada 2 sene kaybettim çünkü en başında beni bundan haberdar etselerdi geçerdim sınıfı. Neyse böyle derken ortaokulu bitirdim diplomamı aldım.
Ardından MAÖL'e yazıldım ama hocaların boşboğazlığı yüzünden sadece 1 dönem devam ettim. Ve okulu tam 5 sene boyunca bırakmış oldum. Neden okumam gerektiğini bilmiyordum. Kimse bak kızım okumazsan böyle olursun demedi. Hiçbir şeyi anlamadım. Taa ki arkadaşlarımın teker teker üniversiteyi kazandığı günü görene kadar. Herkes bana okuyor musun ne yapıyorsun diye soruyordu. Cevap veremiyordum. Küçük görülüyordum. Bu yüzden sürekli yalanlar uydurdum. Liseyi yurtdışında okuduğumu ve denklik vermedikleri yalanını söyledim, çünkü insanlara bunları anlatamazsın, senin sadece tembel olduğunu düşünürler, ya da salak...
Radikal bir kararla AÖL'e geçiş yaptım. Her şeye sıfırdan başlayacaktım. 20 yaşımdayken kaydımı yeniledim ve ilk dönemden itibaren yüksek notlar almaya başladım. Kısmetse bu Temmuz'da mezunum. Şu an not ortalamam 81. Hedefim İstanbul Üniversitesi'nde bir bölümde okumak. Büyük ihtimalle oraya girebileceğim. Şu an tek istediğim istediğim bölüme gidebilmek.
Dilerim ki 3 ay sonra burada mezunum ve üniversiteyi kazandım diyebilirim!
Annem ben 12 yaşındayken intihar teşebbüsünde bulundu. Ve sakat kaldı. Babam da yurtdışında çalışıyordu. Bizle ilgilenen kimse olmadı. Okulu orta ikideyken bıraktım. Ve gerçekten çok başarılı bir öğrenciyken dibe vurdum. Beş parasız sokaklarda gezdim annem hasta yatarken. Günlerce aç yattığım zamanlar oldu. Okula gitmediğim için de kaldım. Daha sonra okulun müdürü beni açık ilköğretim okuluna gönderdi. Tabii bu arada 2 sene kaybettim çünkü en başında beni bundan haberdar etselerdi geçerdim sınıfı. Neyse böyle derken ortaokulu bitirdim diplomamı aldım.
Ardından MAÖL'e yazıldım ama hocaların boşboğazlığı yüzünden sadece 1 dönem devam ettim. Ve okulu tam 5 sene boyunca bırakmış oldum. Neden okumam gerektiğini bilmiyordum. Kimse bak kızım okumazsan böyle olursun demedi. Hiçbir şeyi anlamadım. Taa ki arkadaşlarımın teker teker üniversiteyi kazandığı günü görene kadar. Herkes bana okuyor musun ne yapıyorsun diye soruyordu. Cevap veremiyordum. Küçük görülüyordum. Bu yüzden sürekli yalanlar uydurdum. Liseyi yurtdışında okuduğumu ve denklik vermedikleri yalanını söyledim, çünkü insanlara bunları anlatamazsın, senin sadece tembel olduğunu düşünürler, ya da salak...
Radikal bir kararla AÖL'e geçiş yaptım. Her şeye sıfırdan başlayacaktım. 20 yaşımdayken kaydımı yeniledim ve ilk dönemden itibaren yüksek notlar almaya başladım. Kısmetse bu Temmuz'da mezunum. Şu an not ortalamam 81. Hedefim İstanbul Üniversitesi'nde bir bölümde okumak. Büyük ihtimalle oraya girebileceğim. Şu an tek istediğim istediğim bölüme gidebilmek.
Dilerim ki 3 ay sonra burada mezunum ve üniversiteyi kazandım diyebilirim!
Re: Zorlu yaşam öyküm ve okumayı seçmem! LÜTFEN OKUYUN!
Hayat işte hepimize o kadar farklı ve bir o kadar da en acımasız yüzünü gösteriyor ki. Ama yinede direniyoruz işte. Ne yaşamış olursak olalım hepimiz burdayız ve bir hedefimiz var. Biz hpimiz kaderdaşız hayat bizi buraya yönlendirdiyse elbet vardır bir sebebi.
İstanbul Üniversitesi belkide seneye aynı ünide oluruz nedersin.
çünkü bende orayı düşünüyorum . Belki de tanışır arkadaş oluruz .Hatta belki aynı bölümde okuruz. 
İstanbul Üniversitesi belkide seneye aynı ünide oluruz nedersin.

duygulandım gerçekten.
başarınız için tebrik ederim,umarım bundan sonra herşey hep istediğiniz gibi olur.Yaşınız da daha çok genç,bu azimle Allah'ın izniyle önünüzde hiç bi engel duramaz.
başarınız için tebrik ederim,umarım bundan sonra herşey hep istediğiniz gibi olur.Yaşınız da daha çok genç,bu azimle Allah'ın izniyle önünüzde hiç bi engel duramaz.
aol'de okuduğu dönem:5
toplam kredi: 121 /alan kredisi:64
sosyal bilimler
toplam kredi: 121 /alan kredisi:64
sosyal bilimler
- dark_angel
- Yardımcı Asistan
umarım hayatında herşey,istediğin gibi olur.
-
- Doktor
Hayat böyle..Önemli olan düştüğün yerden kalkabilmek..
Yeniden başlıya bilmek.
ne olursa olsun umudunu yitirme..
ve diliyorum rabbimden herşey gönlünce olur arkadaşım..
Yeniden başlıya bilmek.
ne olursa olsun umudunu yitirme..
ve diliyorum rabbimden herşey gönlünce olur arkadaşım..
Bende adını haykıracak bir nefes çığlık bile olsa..Susar mıydım sen giderken ardından çığlık çığlığa.Bende kollarından tutacak az biraz cesaret olsa.Bırakır mıydım sence seni ömrüm boyunca ..
arkadaşlar hepinize çok teşekkürler
hikayeyi tamamlamanın vakti geldi!
istanbul üniversitesi dilbilim bölümüne yerleştim! kimse umudunu kaybetmesin!
serenity tebrikler ve bundan sonraki yaşamında başarılar. Gerçekten herkesin bir hikayesi var ama kimse kimsenin içini bilmiyor. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Gayret gösteren, çalışan her zaman kolaylık buluyor.

-
- Çırak
serenity tebrık ederım RABB'm başarılarının dewamını nasıp etsın ınsALLAH...azmıne masALLAH hep boyle saglam basarsın ayagını yere ınsALLAH..
maşaALLAH ne güzel ALLAH YOLUNU BAHTINI AÇIK EYLESİN TEBRİKLERserenity yazdı:arkadaşlar hepinize çok teşekkürler
Etkileyici bir hikaye,Gerçekten sonuca çok sevindim. başarılarının devamını dilerim. (:serenity yazdı:arkadaşlar hepinize çok teşekkürler
- Gelecekte Bir gün Gelecek..!
Tek kelimeyle azmin zaferi bu helal olsun valla sana..İnşallah bundan sonrada herşey istediğin gibi olur.=)))
Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Dilerim gönlümden her şey istediğinden daha güzel olur inşallah.Hayat süprizlerle dolu bayağı sıkıntılı yıllar geçirmişsin ama bundan sonra süprizlerle karşılaşabilirsin.
hayatda umut oldugu surece yenıden baslama şansımız olur nefes aldıgımız surecede
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar
Olmuş ve olacak başarılarınız için kutlarım sizi
herkes ayrı bir film ve hikaye ibret alcak çok şey var...hikayenin sonunu güzel getirmek için çabalamak gerekiyor helal olsun sana 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.