Haberiniz olsun arkadaşlar .
Haberiniz olsun arkadaşlar .
Aol'un sitesinden yayınlanan belgeyle kayıt yaptıramıyorsunuz ! Ama sınavlarda başarılı olup mezun olduktan sonra ; Çıkma belgesi , bu belge ve sınav giriş belgesi alıp gidip kayıt yaptırıcaz . Yani bir nevi mazeretli kayıt yaptırıcaz . Bilginiz olsun ....
Re: Haberiniz olsun arkadaşlar .
ben zaten sınavdan sonra gidip kayıt yaptıracağımFalan yazdı:Aol'un sitesinden yayınlanan belgeyle kayıt yaptıramıyorsunuz ! Ama sınavlarda başarılı olup mezun olduktan sonra ; Çıkma belgesi , bu belge ve sınav giriş belgesi alıp gidip kayıt yaptırıcaz . Yani bir nevi mazeretli kayıt yaptırıcaz . Bilginiz olsun ....
Evet Kütahyaya kadar gittim kayıt yaptıramadım. Peki sınavı geçince kesin kayıt olucakmıyız? Çünki çok çok geç oluyor
hadi ya illa cıkma belgesimi lazım? ben bugün gittim mezun olabilecegine dair belgeyi getir dediler. halkegitimden onaylattım bende yarın gidip üniversiteye vericem. bide benimki şartlı kayıt olacak adamlar kasıma hatta aralıga kadar olur dediler
cok sasırdım ben dedimki ikinci ek sınava daha ihtiyacım var eylül sonu gibi dedim tamam dediler.
ben yarın harcı filan yatırıyorum bir gidiyim bakalım ne olacak..

Nasıl ya anlamadım şimdi ? hakkımızı aralığa kadar alabilirmiymişiz ? eylülün 20 sinde gidip kayıt olabiliyormuyuz mezun olunca tam olarak ne duydun
asitanem yazdı:hadi ya illa cıkma belgesimi lazım? ben bugün gittim mezun olabilecegine dair belgeyi getir dediler. halkegitimden onaylattım bende yarın gidip üniversiteye vericem. bide benimki şartlı kayıt olacak adamlar kasıma hatta aralıga kadar olur dedilercok sasırdım ben dedimki ikinci ek sınava daha ihtiyacım var eylül sonu gibi dedim tamam dediler.
ben yarın harcı filan yatırıyorum bir gidiyim bakalım ne olacak..
Valla biz olamadık . Ne dıyım hayırlısı olsun . 19'da o dilekçeyle mazeretli kayıt yaptırıcaz . Bana söylenen bu .
İdealistt yazdı:Nasıl ya anlamadım şimdi ? hakkımızı aralığa kadar alabilirmiymişiz ? eylülün 20 sinde gidip kayıt olabiliyormuyuz mezun olunca tam olarak ne duydun
Ya bak arkadaşım ben gittim ama mezunıyet belgesi veya çıkma belgesi şart dedi. Al buda YÖK'ün yayınladığı yazı .
''Bir yüksek öğretim programını kazandığı halde mezun olamadığı için kayıt yaptıramayan ve ek sınava müracat eden öğrencilerimiz, ek sınav sonucuna göre mezun olmaları durumunda kazandıkları programların kontenjanlarına bakılmaksızın kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Ek sınav sonuçları 19 Eylül 2011 tarihinde ilan edilecektir. Ek sınav sonucuna göre mezun olan öğrencilerimiz ilgili banka şubelerinden birisine 10 tl diploma harcını yatırdıktan sonra çıkma (geçici mezuniyet) belgesi talep edecekler bu belge ile kayıtlarını yaptıracaklardır. Öğrencilerimizin ek sınav giriş belgelerinin bir örneğini kayıt esnasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.''
Falan yazdı:İdealistt yazdı:Nasıl ya anlamadım şimdi ? hakkımızı aralığa kadar alabilirmiymişiz ? eylülün 20 sinde gidip kayıt olabiliyormuyuz mezun olunca tam olarak ne duydun
Ya bak arkadaşım ben gittim ama mezunıyet belgesi veya çıkma belgesi şart dedi. Al buda YÖK'ün yayınladığı yazı .
''Bir yüksek öğretim programını kazandığı halde mezun olamadığı için kayıt yaptıramayan ve ek sınava müracat eden öğrencilerimiz, ek sınav sonucuna göre mezun olmaları durumunda kazandıkları programların kontenjanlarına bakılmaksızın kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Ek sınav sonuçları 19 Eylül 2011 tarihinde ilan edilecektir. Ek sınav sonucuna göre mezun olan öğrencilerimiz ilgili banka şubelerinden birisine 10 tl diploma harcını yatırdıktan sonra çıkma (geçici mezuniyet) belgesi talep edecekler bu belge ile kayıtlarını yaptıracaklardır. Öğrencilerimizin ek sınav giriş belgelerinin bir örneğini kayıt esnasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.''
Bak burda da yazının onaylı hali var . http://maol.meb.gov.tr/Download_Files/lisemezun1.jpg
İdealistt yazdı:Nasıl ya anlamadım şimdi ? hakkımızı aralığa kadar alabilirmiymişiz ? eylülün 20 sinde gidip kayıt olabiliyormuyuz mezun olunca tam olarak ne duydun
ben şartlı kayıt yaptırdım. adamlara ocak ayında mezun olup gelsem kabul edermisiniz desem o derece kabul edeceklerdi yani

asitanem yazdı:İdealistt yazdı:Nasıl ya anlamadım şimdi ? hakkımızı aralığa kadar alabilirmiymişiz ? eylülün 20 sinde gidip kayıt olabiliyormuyuz mezun olunca tam olarak ne duydun
ben şartlı kayıt yaptırdım. adamlara ocak ayında mezun olup gelsem kabul edermisiniz desem o derece kabul edeceklerdi yanikeşke 6 ay sonra mezun oalcam deseydim kesin garanti
herneyse. dilekcemi yazdım arkadaşlar ben 3o kasıma kadar cıkma belgemi getirecegim diye o sekilde kaydımı yaptırdım.
İyide arkadaşım öyle veya böyle sonuçta mazeret belgemiz elimizde ve sonuçlar açıklandığı gibi gidip kayıt yaptrabiliyoruz ! Bu olayın böyle olacağınada karar veren kurum Y.Ö.K sen belgelerini önceden vermişsin sadece . Senin ki kayıt bile değil . Eğer olsaydı emin ol ben girerdim

arkadaşlar ben kayıt yaptırdım sitedeki dilekçeyle mezun olduğunda getir diplomanı dediler.
halil47 yazdı:arkadaşlar ben kayıt yaptırdım sitedeki dilekçeyle mezun olduğunda getir diplomanı dediler.
Arkadaşım o kayıt değil yanlız her ne olursa olsun sonuçta herkezin kayıtları aynı tarihte olucak . Mazeretli kayıt olucak . Yani sana kasıma kadar zaman veren üniversite değil YÖK . Üniversitede kayıtlar dolsa bile seni almak zorundalar. Gir bak resmi yazı yayınlamış adamlar . İçiniz ferah olsun

ee arkadasım bırakta bu kadarcık sırıtabiliyim dimi. kafayı yiyordum ben burda kac haftalardır arkadaslara sor.Falan yazdı:asitanem yazdı:İdealistt yazdı:Nasıl ya anlamadım şimdi ? hakkımızı aralığa kadar alabilirmiymişiz ? eylülün 20 sinde gidip kayıt olabiliyormuyuz mezun olunca tam olarak ne duydun
ben şartlı kayıt yaptırdım. adamlara ocak ayında mezun olup gelsem kabul edermisiniz desem o derece kabul edeceklerdi yanikeşke 6 ay sonra mezun oalcam deseydim kesin garanti
herneyse. dilekcemi yazdım arkadaşlar ben 3o kasıma kadar cıkma belgemi getirecegim diye o sekilde kaydımı yaptırdım.
İyide arkadaşım öyle veya böyle sonuçta mazeret belgemiz elimizde ve sonuçlar açıklandığı gibi gidip kayıt yaptrabiliyoruz ! Bu olayın böyle olacağınada karar veren kurum Y.Ö.K sen belgelerini önceden vermişsin sadece . Senin ki kayıt bile değil . Eğer olsaydı emin ol ben girerdim19'dan sonra mazeret belgesi ve sınav giriş belgesi ile gidip kayıt yaptrıcam . Bu arada öyle bol bol sırıtıp insanların moralini bozma . En azından insanları olumsuzluğa itme . İnanmiyorsan kayıtların bölye olduğna gir aol'un sitesine Y.Ö.K tarafından yayınlanan yazıya bak
Umarım okuduklarını anlayabilirsin .

ya arkadaslar ben bugun kayıt yaptırmaya gittim üni. ama kayıdımı yapmadılar sınav sonucları acıklanınca çıkma belgeni al gel kayıdını yaptıralım dediler. beni panik sardı bunlar su açık liseden aldıgımız kagıt (MEZUN OLABİLECEK DURUMDA KAGIDI) ile kayıt yapmıyacaklarmıydı ne olacak şimdi kimisi diyor ben kayıt yaptırdım kimisi diyor yaptıramadım sonradan sorun yasamayız dimi:(
o üniversitenin insiyatifine kalmış bir durumMUŞŞŞŞ... İsterlerse şartlı kayıt almayabilirlerMİŞŞŞŞ...y_yesim yazdı:ya arkadaslar ben bugun kayıt yaptırmaya gittim üni. ama kayıdımı yapmadılar sınav sonucları acıklanınca çıkma belgeni al gel kayıdını yaptıralım dediler. beni panik sardı bunlar su açık liseden aldıgımız kagıt (MEZUN OLABİLECEK DURUMDA KAGIDI) ile kayıt yapmıyacaklarmıydı ne olacak şimdi kimisi diyor ben kayıt yaptırdım kimisi diyor yaptıramadım sonradan sorun yasamayız dimi:(
"Mezun olduktan sonra mazeretli kayıt tarihlerini beklememiz gerekiyormuş. YÖK bir tarih belirleyecekmiş. Sürekli olarak siteyi takip etmeliymişiz. O tarihte gidip kaydımızı yaptıracakmışız." Ege üni. Öyle diyor en azından.
Hangi üniversiteye yerleştiysen öğrenci işlerini ara detaylı bir şekilde konuş bence.