umarım öyle olur. ama 12'sinde açıklanmasa bile en geç sınavdan 2-3 gün sonra açıklanacağını düşünüyorum. öyle olmalı yani bu kritik dönemde. bakalım artık.İdealistt yazdı:Yanlız şunuda söyleyim çok çok çok sağlam bir kaynak h.e.merkezinden en geç 12 si akşamı acıklanıcak dedi ne kadar doğru ben onun yalancısıyım ama kendinden çok emindi
Üniversiteye Kayıt olanlar...
Re: Üniversiteye Kayıt olanlar...
Ben duyduğumu soyluyorum ama ınanasım yok karamsar yaptılar bızı ıyıce
yahu arkadaşlar siz niye şartlı kayıt filan yaptırmıyorsunuzki ? yada üniversiteye durumunuzu tam net izah etseniz? ben durumumu anlatır dilekce bile verdim. kaydımıda yaptırdım. 30 kasıma kadar süre verdiler bana cıkma belgesini getirebilmem icin. ikinci ek sınav degil 3. 4. ek sınav olsa bile girecem yani o derece 

Asitanem anladık. Ben durumumu anlatan dilekçeyide verdim sen merak etme. Üstelik bir ek sınav dahi yetiyor muaf olucam. Ayrıca kayıt edilmedim üniversiteye kimsede net bişey söylemedi üniversitede. Banada eylül 22 si dediler. Herşekilde kayıt olabilecekmiyiz sence.
İdealistt yazdı:Asitanem anladık. Ben durumumu anlatan dilekçeyide verdim sen merak etme. Üstelik bir ek sınav dahi yetiyor muaf olucam. Ayrıca kayıt edilmedim üniversiteye kimsede net bişey söylemedi üniversitede. Banada eylül 22 si dediler. Herşekilde kayıt olabilecekmiyiz sence.
üniversitede tam söylemezler. sen bilen birini bulacaksın. bende ilk gittidimde bilmiyoruz haberimiz yok cart curt dediler. dedim böyle böyle yökden bildiri geldi dedim, dünden beri ögrenci islerinin sefi varmıs o dedi evet bildiriyi aldık dedi. bende dedim eylül sonu gibi en gec ekimde cıkma belgesi getirebilecegim dedim tamam seni şartlı kayıt yaptırıcaz dediler. öyle kayıt oldum ikinci ek sınavdan sonra cıkma belgesini alınca gidip onu vericem sonra diploma gelince onu götürücem hepsi bu.. ama sen bu ilk ek sınavda muaf olacaksan bence hic dert etme, cünkü mebde söyledi eylül sonuna kadar mazaretli kayıt olabileceksiniz diye.
eylül sonuna kadar mı
Katılıyorum...asitanem yazdı:İdealistt yazdı:Asitanem anladık. Ben durumumu anlatan dilekçeyide verdim sen merak etme. Üstelik bir ek sınav dahi yetiyor muaf olucam. Ayrıca kayıt edilmedim üniversiteye kimsede net bişey söylemedi üniversitede. Banada eylül 22 si dediler. Herşekilde kayıt olabilecekmiyiz sence.
üniversitede tam söylemezler. sen bilen birini bulacaksın. bende ilk gittidimde bilmiyoruz haberimiz yok cart curt dediler. dedim böyle böyle yökden bildiri geldi dedim, dünden beri ögrenci islerinin sefi varmıs o dedi evet bildiriyi aldık dedi. bende dedim eylül sonu gibi en gec ekimde cıkma belgesi getirebilecegim dedim tamam seni şartlı kayıt yaptırıcaz dediler. öyle kayıt oldum ikinci ek sınavdan sonra cıkma belgesini alınca gidip onu vericem sonra diploma gelince onu götürücem hepsi bu.. ama sen bu ilk ek sınavda muaf olacaksan bence hic dert etme, cünkü mebde söyledi eylül sonuna kadar mazaretli kayıt olabileceksiniz diye.
Daha öncede açık öğretim lisesinde ek sınav adı altında bu tarihlerde sınavlar yapılmıştır ve bu sınavlarla mezun olan öğrenciler diploma yerine geçen çıkma belgesi ile übniversite kayıtlarını gerçekleştirebilmişlerdir. ayrıca bu sınavlar öğrencilerimizin mağdur olmaması için ösym ye bildirilmekte ve ösym tarafından bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilen öğrencilere mazeretli kayıtlar adı altında eylül sonuna doğru kayıt hakkı verilmektedir. Bu aşamada eğer 3. dönem sınav sonucunuza göre mezun olursanız bir gün içinde diploma yerine geçen çıkma belgenizi alabilecek ve bir yere yerleştirdiğinizde o üniversiteye giderek kayıt yaptırabileceksiniz. Bu sadece açık öğretim kurumlarında değil örgün öğretim veren okullarında okuyan öğrenciler içinde geçerlidir onlarda da kurtarma sınavları adı altında anında sonuçları açıklansada okullarında geç bir dönemde (eylül ortası) sınava alınabilmektedirler bu durumdan ösym haberdar edilerek mutlaka mazeretli kayıtlarda bu öğrenciler kayıtlİdealistt yazdı:eylül sonuna kadar mı
arını yaptırmaktadırlar. Geçen seneki uygulamalara bakarak şunu söyleyebilirizki Açık öğretim lisesinden geç mezun olan ve yüksek öğrenim kurumuna yerleşi sağlanan hiç bir öğrenci mağdur edilmemiş ve kayıtlarını gerçekleştirebilmiştir.
böyle bir mail gelmisti bana..
ben kayıt günümde gittim. ek sınavla mezun olacağımı söyledim ve lise'den aldığımız o yazıyı gösterdim. ona bakmadı bile, mezun ol gel kaydını yapacağız dedi. ama en erken 16sında çıkma belgesi getirebileceğim ki o bile belli değil dedim. sorun olmaz, sen ek sınavda mezun ol gel kaydın yapılır dedi