tecil ettirme mevzuusunda
tecil ettirme mevzuusunda
herkese merhaba, ismim efe. 2008'den beri açık lisedeyim ve sanırım bitmek üzere.(4 yıllık/sosyal bilimler) kredi bilgilerim şu şekilde;
Toplam Dönemi: 12
Toplam Kredi: 218
AOL'de Okuduğu Dönem: 8
Alan Kredi: 112
zorunlu derslerimden birtek GEOMETRİ - 2 kaldı. bu ek sınavla birlikte ona da 3. girişim oldu. daha öncekilerinde verememiştim ve büyük ihtimal yine veremem, kitapçığı açmaya bile tenezzül etmedim çünkü.
aklıma takılanlar şunlar;
1- bu sınav sonunda mezun olmam da herhangi bir aksilik çıkar mı?
2- mezun olduktan sonra askerliği 3 sene kadar tecil ettirebilmem söz konusu mu?
şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Toplam Dönemi: 12
Toplam Kredi: 218
AOL'de Okuduğu Dönem: 8
Alan Kredi: 112
zorunlu derslerimden birtek GEOMETRİ - 2 kaldı. bu ek sınavla birlikte ona da 3. girişim oldu. daha öncekilerinde verememiştim ve büyük ihtimal yine veremem, kitapçığı açmaya bile tenezzül etmedim çünkü.
aklıma takılanlar şunlar;
1- bu sınav sonunda mezun olmam da herhangi bir aksilik çıkar mı?
2- mezun olduktan sonra askerliği 3 sene kadar tecil ettirebilmem söz konusu mu?
şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Re: tecil ettirme mevzuusunda
3. kez kalıcaksan muaf olucaksın.ve mezun olursun.başka zorunlu dersin yoksa tabi.
herşeyi bilmen gerekmez..haddini bil yeter !!
hayır, başka zorunlu dersim kalmadı. peki tecil ettirme konusunda herhangi bilginiz var mı?nivli_83 yazdı:3. kez kalıcaksan muaf olucaksın.ve mezun olursun.başka zorunlu dersin yoksa tabi.
valla bayan olduğum için bu konuda bilgim yok.))bunada bi erkek cevap versin artıkEfisio yazdı:hayır, başka zorunlu dersim kalmadı. peki tecil ettirme konusunda herhangi bilginiz var mı?nivli_83 yazdı:3. kez kalıcaksan muaf olucaksın.ve mezun olursun.başka zorunlu dersin yoksa tabi.

herşeyi bilmen gerekmez..haddini bil yeter !!
tamamdır, teşekkür ettim.nivli_83 yazdı:valla bayan olduğum için bu konuda bilgim yok.))bunada bi erkek cevap versin artıkEfisio yazdı:hayır, başka zorunlu dersim kalmadı. peki tecil ettirme konusunda herhangi bilginiz var mı?nivli_83 yazdı:3. kez kalıcaksan muaf olucaksın.ve mezun olursun.başka zorunlu dersin yoksa tabi.
Mesleki açık lisede var ama düz lisede tecil yok ne yazıkki..
mezun olduktan sonrası için diyorum, diploma ile yani?assolist yazdı:Mesleki açık lisede var ama düz lisede tecil yok ne yazıkki..
Evet diplomanı aldığın zaman askerlik şubene başvur, 3 yıl tecil ettirebilirsin o zaman....Efisio yazdı:mezun olduktan sonrası için diyorum, diploma ile yani?assolist yazdı:Mesleki açık lisede var ama düz lisede tecil yok ne yazıkki..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
Bende bu konudan muzdarip oldugum icin defalarca arastirdim ve en sonunda bakaya bekleyerek okulu bitirmeye karar verdim. En dogrusu bu ztn. Bu ek sinav vesilesiyle mezun oluyorum. Bakalim. sonucu bekliyorum.
aynı şekilde kardeşim..aliihsantopuz yazdı:Bende bu konudan muzdarip oldugum icin defalarca arastirdim ve en sonunda bakaya bekleyerek okulu bitirmeye karar verdim. En dogrusu bu ztn. Bu ek sinav vesilesiyle mezun oluyorum. Bakalim. sonucu bekliyorum.
- şubat soğuğu
- Acemi
bende aynı durumdayım Allah yardımcımız olsun bildiğim kadarıyla evet 3yıl tecil hakkı var ama yaşın 20 yi geçmemesi lazım diye biliyorumEfisio yazdı:aynı şekilde kardeşim..aliihsantopuz yazdı:Bende bu konudan muzdarip oldugum icin defalarca arastirdim ve en sonunda bakaya bekleyerek okulu bitirmeye karar verdim. En dogrusu bu ztn. Bu ek sinav vesilesiyle mezun oluyorum. Bakalim. sonucu bekliyorum.
Adı : BATUHAN Soyadı : ÇETİN
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
-
Arkadasim Erteleme icin yasin 20 olmasi dogru olabilir sen yazmadan da aklima gelmisti zaten. Osym veya aöf kayit icin askerlikle ilgili bir kagit istiyor. Eger boyleyse 20 yi gecenler askerlikten kesinlikle muaf olamazlar. Ben kilpayi yirtiyorum. Yine de diplomami askerlik subesine babama fln gonderticem. Neticemi de sonra buraya yazarim bilgilendririm sizi.
- colin_erkan
- Doktor
bende 1992 doğumluyum diplomayla gidicem tecil etmeye başka bi evrak lazımmı bilen varmı arkadaşlar?
CeHeNNeM Buz TuTana Kadar BAYRAMPAŞALIYIZ....!!!
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)
-
colin_erkan yazdı:bende 1992 doğumluyum diplomayla gidicem tecil etmeye başka bi evrak lazımmı bilen varmı arkadaşlar?
ben gittim 2015 e kadar 3 yıllık tecil ettirdiler. aslında diploma istiyorlar ama diploma henüz cıkmadıgı icin bu ogrenci mezundur belgesi alıp gittim. kabul ettiler. muayenemi yaptırım tecil islemini gerceklestirdiler. diploma gelince götürüp vermek gerekiyor.
Ayrıca şunu da öğrendim aöl de olsa 22 yaşından önce tecil ettirme hakkın varmış tam bilmiyorum ama. ha birde giderken iki adet vesikalık fotograf olması gerekiyor. iki tane de goturecegin belgenin fotokopisi olsun. yeter.