yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatalım

Her Konuda Tartışabilirsiniz
4.mahmut

yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatalım

Mesaj gönderen 4.mahmut » 11 Eyl 2011, 21:40

arkadaşlar biz bir dönemde girdiğimiz ürgün eğitimin yarım senesi demek ve her dersten bir defa sınava giriyoruz oysa yaşımız ilerlemiş üniverste okumak isteyen için zaman çok önemli (hele açıkliseli için) zaten erken mezun olamıyoruz ama her dönem sınavından sonra bir ay içerisinde bir ek sınav yapılsa sınavda girdiğin son donem de kalan derslerinden ve ondan önceki dönemlerden ders alma imkanı olsun arkadaşlar benim önerim örgütlü bi şekilde bir kampanya başlatalım

ALTAKI ADRESLERE MAİL VE MEKTUPLAR ATALIM
(ama organize olalım)
bilgiedinme@meb.gov.tr
bimer@basbakanlik.gov.tr
meb(cagrimerkezi@meb.gov.tr)

YAZIŞMA ADRESİ

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Gölbaşı Kampüsü
Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü
Ballıkpınar Köyü-Gölbaşı/ANKARA

FAKS

0 312 497 40 77

çağrı merkezi" (0 312 444 83 83)

BİMER(Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezi)

http://www.basbakanlik.gov.tr
hiliskiler@basbakanlik.gov.tr
halkilis@basbakanlik.gov.tr

komikadam
Doktor

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen komikadam » 11 Eyl 2011, 22:38

arkadaşım sistemi resmen sıfırdan oluşturmuşsun böyle birşey olması imkansız...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 12 Eyl 2011, 10:19

Komikadam'ın da dediği gibi bu yazdıkların imkansız. Birçok arkdaşımız itiraz edebilir ama şunu söyleyeyim AÖL'nin yılda 3 sınav yapması bile aslında örgün okuyanlara haksızlıktır. Çünkü örgün lise 4 yılda biterken, Açık Lise 2.5 yılda bitebiliyor ve bu Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı. Keza örgün okuyan bir öğrenci dava açsa mesela, yılda yapılan 3 sınavlarımızın 3.'sü iptal edilir. Eee örgünlerin de kurtarma sınavları var diyebilirsiniz ama aynı şey değil. Onlar sadece birkaç dersten kurtarma sınavı yaparken, AÖL 3. dönem sınavında 15 dersten sınava girilebiliyor. Bu yüzden 3. dönem sınavı çıktığından beri işler daha kolay oldu ve fazlasını istemek yanlış. Tabi sistem çok mu güzel işliyor, asla!..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 12 Eyl 2011, 14:23

Oldu her hafta bir sınav yapılsın herkes AÖL mezunu olsun. Ben sonuna kadar karşıyım. AÖL'ün de bir standartı olmalı. Sonra da AÖL mezunlarını kaale almıyorlar, dışlıyorlar diyoruz. E tabi dışlanır kardeşim. Yılda 3 sınav oluyor, 1 de ek sınav yapıyorlar ama yetmiyor bir tane daha ek sınav isteniyor. Emrahk arkadaşımın dediği gibi yılda 3 sınav/dönem olması bile örgün okuyanlara haksızlıkken ek sınav diye diretmek bencilliktir. Okumak azim, başarı, sabır gerektirir. Şu an da örgün lise okuyan 4 yıl da göbeği çatlayarak bitiriyor, AÖL okuyan ise 2.5 yılda bitirebilmesine rağmen ek sınav diye tutturuluyor.

Bence yılda 3 sınav/dönem olmasına, yanlışların doğruları götürmemesine, soruların o kadar zorlayıcı olmamasına, 20 soru'dan 9'unu yapanın başarılı sayılması kurallarına şükretmelisiniz.

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 12 Eyl 2011, 16:33

Fays yazdı: Bence yılda 3 sınav/dönem olmasına, yanlışların doğruları götürmemesine, soruların o kadar zorlayıcı olmamasına, 20 soru'dan 9'unu yapanın başarılı sayılması kurallarına şükretmelisiniz.
Siz şükrediyor musunuz? Nasıl şükrediyorsunuz? Elhamdülillah şükür rabbime diyerek mi?

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 12 Eyl 2011, 16:37

Ben hergün şürkediyorum.. Hatta 20 soruda 9 ile geçme kolaylığını bahşeden Milli eğitim bakanlığı için yakında kurban kesmeyi düşünüyorum.. Lütfetmiş beyefendiler, 20 soruda 9 ile bizi geçiriyorlar yahu.. Bundan daha büyük bir ikram izzet olabilir mi? Hatta bence forumdan arkadaşlar buluşalım, bize 20 soruda 9 ile geçme hakkını tanıyan yüce devlet büyüklerimizin kapısına gidip teşekkür edelim...

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 12 Eyl 2011, 17:13

eh oldu olacak aöl soruları size önceden versin, çalışmadan gidip geçin dersleri.
sırf bahane uyduruyorsunuz. ben bile son hafta günde 2 saat sınava çalışarak 81 diploma notuyla mezun oldum.
bahane üretmeyi bırakıp ders çalışın. kusura bakmayın ama aöl hiç de zor falan değil! sadece insanlar bedavadan sınavları geçeceğini düşünüyorlar. üşenme, biraz kitap karıştır, sen de mezun ol. zor değil.
ama bahaneler hemen hazır, herkes para kazanmak için çalışıyor derslerini geçemiyor vs vs. benim hayat şartlarım o kadar zordu ki bu kadar ağlamadım ben. her şeye sıfırdan başladım ve hiç de inek gibi çalışmadım. dershaneye gitmedim, üniversiteyi kazandım. zeki filan da değilim, SADECE SORUMLULUĞUMUN FARKINDAYIM. siz de öyle yapın, gerisi çorap söküğü gibi gelir.
şu son ek sınavlara bir şey demiyorum, onun dışında her dönem sonunda ek sınav istemek gerçekten işin kolayına kaçmak istemektir bana göre.
adamlar senede 3 kere sınav yapıyor, daha ne olsun? fırsatın varken kullan, kullanmayı bilmiyorsan zararı kendine.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 12 Eyl 2011, 18:54

hyilmaz yazdı:
Fays yazdı: Bence yılda 3 sınav/dönem olmasına, yanlışların doğruları götürmemesine, soruların o kadar zorlayıcı olmamasına, 20 soru'dan 9'unu yapanın başarılı sayılması kurallarına şükretmelisiniz.
Siz şükrediyor musunuz? Nasıl şükrediyorsunuz? Elhamdülillah şükür rabbime diyerek mi?

Olayı magazinselleştirmeye lüzum yok. AÖL'nin halihazırdaki sistemi en ideal olanı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 12 Eyl 2011, 19:25

Şu zamana kadar 4 kez sınava girdim. 4 sınavda aldığım kredi 120. Fazladan sınav yapılmasının kimseye zararı yok. Benim anlamadığım tepki verenler biz şu kadar sene bekledik, başkaları daha erken mezun olacak diye mi kızıyorlar? Arkadaşları çok sinirli gördüm.. Herkes kendi düşüncesini belirtmekte Özgür olmalıdır.. Daha önce krediler düşsün diyen bir arkadaşın topic'ine yazılan yazılar da dikkatimi çekmişti.. Biri çıkar krediler düşsün der, diyebilir.. İmzasında mezun yazan arkadaşlar hemen sanki nasırlarına basılmış gibi tepki vermişlerdi. Benzer cevaplar bu başlıkta da verilmiştir. Hazımsızlık iyi bir şey değildir... Ben diplomamı aldıktan sonra kim kaç krediyle, kaç zaman sonra lise bitirmiş umrumda bile olmaz...

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 12 Eyl 2011, 19:38

Örgün öğretim ile Açık Öğretim Lisesi kıyaslanamaz. 15 yaşında adama 2 yılda mezuniyet şansı vermeleri zaten mümkün değil. Üniversiteler çocuk yaşta insanla dolar. Örgün öğretim yaşında olanların 3. sınava girememelerinin nedeni budur. Senede 5 sınav yapsalar o 5 sınavda da 30'dan aşağıya düşeceğimi hiç zannetmiyorum. Eğer yapabiliyorsam, dersleri geçebiliyorsam, hak ediyorum demektir... Öyleyse böyle bir şey istemeye de hakkım var.. Kim nerede bedavadan diploma istemiş? Aksine üstün başarı gösterirsem 6 ayda da diploma alabilmeliyim. Yapabilen yapar.. Bence çok iyi fikir. Senede 3 değil 5 sınav olmalı. Zaten gözü kapalı geçebileceğim sınavları neden beyefendilerin keyiflerini beklemekle zaman kaybedelim? Birde 7 dönemde mezun olunabileceği halde 8 dönem beklemek gerekiyor.. Bu uygulama da çok saçma. Maksat 1 kayıt parası fazladan almak..

komikadam
Doktor

Mesaj gönderen komikadam » 12 Eyl 2011, 23:38

hyilmaz konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun kusura bakma... 5 sınav olsun demek kolayda o zaman seni kim takar ? Adı açık lise olmaktanda çıkar bedava diploma kurulu felan olur. Adam sana zaten geçmiş soruları sorup duruyor (her zaman olmasada kolay) daha ne yapsın ? Eee burdada artık biraz düşünmek lazım..

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 13 Eyl 2011, 06:02

hyilmaz konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun kusura bakma... 5 sınav olsun demek kolayda o zaman seni kim takar ? Adı açık lise olmaktanda çıkar bedava diploma kurulu felan olur. Adam sana zaten geçmiş soruları sorup duruyor (her zaman olmasada kolay) daha ne yapsın ? Eee burdada artık biraz düşünmek lazım..
Yazınızı editliyorum saygı sınırlarını aşmayın. Tekrarı halinde yasaklanırsınız. (Fays)

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 13 Eyl 2011, 06:25

Komikadam,

Ayrıca Türkçe öğren.. Lise bitirmişsin ama yazarken küçük harfle başlıyor, Türkçe'de olmayan "felan" gibi bir kelime kullanıyorsun.. Demek ki diplomayı bedava almışsın.. Dil ve Anlatım dersi sana pek yaramamış.

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 13 Eyl 2011, 07:05

Arkadaşım çirkinleşme.1 yıldır bu forumdayım ilk defa senin gibi biriyle karşılaşıyorum.Forumun tadı kaçtığı da yok, herkes birbirine fazlasıyla saygılı.Tadı kaçmış forum görmemişsin.Elinden geldiğince herkes birbirine yardım etmeye çalışıyor...

Gelelim senin dediklerine.Açık Öğretim Lisesi 20 yıldır var, ve şuan ki sistem 20 yıllık tecrübenin ürünü.Ve sistem diğer devlet dairesi sistemlerine kıyasla olduğundan fazla rayına oturmuş durumda.Sen karşında sadece giriş yaptığın bir site görebilirsin.Ama zahmet et de ana sayfadaki sizin için çalışanlar kısmına bir bak.Kaç kişi çalışıyor.Her dönem 70.000 yeni kayıt oluyor.Ve onların transkript belgeleri sisteme elle teker teker giriliyor.Yeni kayıt her yıl artan bir grafik çiziyor.Her arttığında daha fazla organizasyon, daha fazla baskı, görevli öğretmen, sınav okulu, cevap kağıtlarının postalanması, soru hazırlama ekibi, sistemin artan yoğunluğa dayanması için geliştirmeler.Sen bir sınav kitapçığı 20 lira eder mi diyebilirsin.Ama o kitapçık ve cevap kağıdı senin sırana gelmesi kaç kişi çalışıyor ne kadar sürüyor bak bakalım.3 yetmiyor 5 olsun diyorsun.

Şuanda kayıt yenileme ile sınav tarihi arasında ortalama 2 ay oluyor.Senin derslerin çok kolay olabilir.Matematik Geometri Edebiyat kolay dersler değil.Ve bu dersleri vermeye çalışan arkadaşlarımız var.Senin gibi 1 kere çalışınca da anlamıyor.1 ay nesine kitaplara mı yetsin çıkmış sorulara mı...

Sen çok istekliysen yine EĞİTEK'e gidip ben üstün zekalıyım derslerin hepsini geçiyorum 5 dönem sınav istiyorum diyebilirsin.Ama hazırlıklı ol, çok üstün zekalıysan Açık Öğretim Lisesi'nde işin ne? diyebilirler adama...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 13 Eyl 2011, 07:24

Arkadaşım çirkinleşme.1 yıldır bu forumdayım ilk defa senin gibi biriyle karşılaşıyorum.Forumun tadı kaçtığı da yok, herkes birbirine fazlasıyla saygılı.Tadı kaçmış forum görmemişsin.Elinden geldiğince herkes birbirine yardım etmeye çalışıyor...

Gelelim senin dediklerine.Açık Öğretim Lisesi 20 yıldır var, ve şuan ki sistem 20 yıllık tecrübenin ürünü.Ve sistem diğer devlet dairesi sistemlerine kıyasla olduğundan fazla rayına oturmuş durumda.Sen karşında sadece giriş yaptığın bir site görebilirsin.Ama zahmet et de ana sayfadaki sizin için çalışanlar kısmına bir bak.Kaç kişi çalışıyor.Her dönem 70.000 yeni kayıt oluyor.Ve onların transkript belgeleri sisteme elle teker teker giriliyor.Yeni kayıt her yıl artan bir grafik çiziyor.Her arttığında daha fazla organizasyon, daha fazla baskı, görevli öğretmen, sınav okulu, cevap kağıtlarının postalanması, soru hazırlama ekibi, sistemin artan yoğunluğa dayanması için geliştirmeler.Sen bir sınav kitapçığı 20 lira eder mi diyebilirsin.Ama o kitapçık ve cevap kağıdı senin sırana gelmesi kaç kişi çalışıyor ne kadar sürüyor bak bakalım.3 yetmiyor 5 olsun diyorsun.

Şuanda kayıt yenileme ile sınav tarihi arasında ortalama 2 ay oluyor.Senin derslerin çok kolay olabilir.Matematik Geometri Edebiyat kolay dersler değil.Ve bu dersleri vermeye çalışan arkadaşlarımız var.Senin gibi 1 kere çalışınca da anlamıyor.1 ay nesine kitaplara mı yetsin çıkmış sorulara mı...

Sen çok istekliysen yine EĞİTEK'e gidip ben üstün zekalıyım derslerin hepsini geçiyorum 5 dönem sınav istiyorum diyebilirsin.Ama hazırlıklı ol, çok üstün zekalıysan Açık Öğretim Lisesi'nde işin ne? diyebilirler adama...

Sen okuduğun örgün öğretimden neden tastikname aldın? Ben hiçbir liseden tastikname ile buraya gelmedim.. Matematik Geometriye kafan basmıyorsa senin basmıyordur.. Ben TM'de okuyorum ve tüm sayıllardan bir girişte geçiyorum.. Asıl senin Açık Öğretim Lisesinde ne işin var? Belli ki örgünde dikiş tutturamamış 20 yaşlarında birisin... Benim neden AOL'de olduğumun çetelesini ne onlar ne de sen tutabilirsin... Senin kendi zekandan şüphen var ki, kendi okuduğun okulu aşağı buluyorsun.. Normaldir... Örgün Liseden tastikname ile gelmişsin.. Kimbilir neden atıldın...

Ben hala şunu söylüyorum.. İnsanların şu veya bu konuda kampanya başlatalım demeleri sizde karın ağrısına yol açıyorsa sorun sizde demektir.. Demokrasi var ve isteyen istediği gibi düşünebilir.. Sİzler derebeyi gibi insanlara çemkirme hakkını kendinizde bulamazsınız. Burası forumdur. Sizin babanızın terhanesi değil.. Forum demek her görüşten insanın katılarak tartışma yapabileceği bir yerdir... Kimsenin görüşü de sizi bağlamaz... Katılmıyorsanız katılmazsınız ama gelip insanlara emredici üslup ile "Şuna şükredin buna şükredin" diye ukalalık yaparak haddinizi aşamazsınız... Eğer aşarsanız benim gibi biri çıkar sizlere gereken cevabı verir. Ha vermez ise o da kişinin kendi insiyatifindedir.. Çamura basıp paçasını kirletmek istemiyor olabilir.. Benim için sorun değil.. Ben doğru bildiğimi yazarım. Kimseden çekinecek değilim...

Yani bana tırı vırı şeyler yazma.. Senin saçma sapan fikirlerini kabul etmek zorunda değilim... :)

Kilitli

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön