Maolden Aole Geçiş

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
emrahk
Onursal Üye

Re: Maolden Aole Geçiş

Mesaj gönderen emrahk » 15 Eyl 2011, 16:51

Boşa gitmez para, bol şans...

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Ravza
Acemi

Mesaj gönderen Ravza » 15 Eyl 2011, 16:51

Sağol..
'Matematik' Sev Beni, Seveyim Seni, Sevsin Bizi YGS, Gelsin Üniversite :)

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 15 Eyl 2011, 20:55

Kime sorulsa üstüne alınmıyor !
En son _Defne_ tarafından 15 Eyl 2011, 23:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Dolu dolu yaşa hayatı, dilini keşkeler sarmasın. Ve öyle birini sev ki; gündüz güneşe, gece yıldıza ihtiyaç kalmasın.. CAN YÜCEL

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 15 Eyl 2011, 21:15

Dilekçe nereye gönderilecek?Yani benim şuan ne yapmam gerekiyor her yerde farklı birşey söyleniyor.?
Dolu dolu yaşa hayatı, dilini keşkeler sarmasın. Ve öyle birini sev ki; gündüz güneşe, gece yıldıza ihtiyaç kalmasın.. CAN YÜCEL

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2011, 06:59

_Defne_ yazdı:Dilekçe nereye gönderilecek?Yani benim şuan ne yapmam gerekiyor her yerde farklı birşey söyleniyor.?
Dilekçe semtindeki ''görevli düz liselere'' götürülecek. Her lise görevli değildir, önceki mesajlarda verdiğim linkten hangisi sizin görevli liseleriniz bakabilirsin.

Oraya gidip ilk sor, Ravza arkadaşımız sormuş olmaz demişler, ama görevleri ve şuan haberleri yok gibi görünüyor. İlk defa onlar geçişleri yapacak acemiler kısaca...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 16 Eyl 2011, 09:12

Peki aolu bitirip tekrar maol istediğimde kredilerim geri gelirmi ? Yani tekrar yüzyüze eğitime dört yıl gitmem icab edermi ? Teşekkürler :)

maze1972

Mesaj gönderen maze1972 » 16 Eyl 2011, 11:27

BEN KAYDI SİLİK ÖĞRENCİYİM.11 DÖNEM TOPLAM 125 KREDİM VAR.ALAN KREDİM 53.BÖLÜM SOSYAL BİLGİLER
NE KADAR DAHA KREDİ ALMAM GEREKİYOR .BEN EKRANDAN HALA DERS SEÇEMİYORUM.NE SORUN VAR BİLMİYORUM..
YARDIMCI OLUN LÜTFEN...

Kullanıcı avatarı
nivli_83
Doktor

Mesaj gönderen nivli_83 » 16 Eyl 2011, 12:12

_Defne_ yazdı:Peki aolu bitirip tekrar maol istediğimde kredilerim geri gelirmi ? Yani tekrar yüzyüze eğitime dört yıl gitmem icab edermi ? Teşekkürler :)
defne. bana sorarsan meslekten düz liseye geçme. evet biraz zorluğu var ama madem başlamışsın sonunu getir. düz liseye geçersen ortak derslerden aldığın kredileri geçiricen sadece. diğerleri yanıcak ve tekrar mesleğe geçmek istesen yeniden sıfırdan başlıcan.başlamak başarmanın yarısıdır derler. başlamışssın ...başarını tamamladerim .yinede sen bilirsin.
herşeyi bilmen gerekmez..haddini bil yeter !!

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 16 Eyl 2011, 19:59

nivli_83 yazdı:
_Defne_ yazdı:Peki aolu bitirip tekrar maol istediğimde kredilerim geri gelirmi ? Yani tekrar yüzyüze eğitime dört yıl gitmem icab edermi ? Teşekkürler :)
defne. bana sorarsan meslekten düz liseye geçme. evet biraz zorluğu var ama madem başlamışsın sonunu getir. düz liseye geçersen ortak derslerden aldığın kredileri geçiricen sadece. diğerleri yanıcak ve tekrar mesleğe geçmek istesen yeniden sıfırdan başlıcan.başlamak başarmanın yarısıdır derler. başlamışssın ...başarını tamamladerim .yinede sen bilirsin.
Ama artık maole gitmemin bir mantığı kalmadı ben ilahiyatı seçtiğim için imamhatipe gidiyordum fakat şimdi vazgeçtim bu yüzden düz liseye geçmek istiyorum

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 16 Eyl 2011, 20:13

Peki tekrar imamhatip okumak istersem okuduğum iki yıl silinecekmi yani tekrar dört yıl yüzyüze eğitime gitmem gerekirmi?

Kullanıcı avatarı
nivli_83
Doktor

Mesaj gönderen nivli_83 » 17 Eyl 2011, 08:40

_Defne_ yazdı:Peki tekrar imamhatip okumak istersem okuduğum iki yıl silinecekmi yani tekrar dört yıl yüzyüze eğitime gitmem gerekirmi?
dediğim gibi sıfırdan başlıcan.imamhatip istemiyorsan alan değiştirebilirsin. yani yine mesleğe devam et ama alanını değiştir.çok güzel meslek dalları var.

Kullanıcı avatarı
nivli_83
Doktor

Mesaj gönderen nivli_83 » 17 Eyl 2011, 08:42

maze1972 yazdı:BEN KAYDI SİLİK ÖĞRENCİYİM.11 DÖNEM TOPLAM 125 KREDİM VAR.ALAN KREDİM 53.BÖLÜM SOSYAL BİLGİLER
NE KADAR DAHA KREDİ ALMAM GEREKİYOR .BEN EKRANDAN HALA DERS SEÇEMİYORUM.NE SORUN VAR BİLMİYORUM..
YARDIMCI OLUN LÜTFEN...
kaydın silik olduğu için seçemiyorsun.durumunu aktifleştir. o zaman ders seçip sınava girebilirsin.

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 17 Eyl 2011, 10:38

Benim bulunduğum yerde çok fazla alan dersi seçme imkanım yok çünkü çok fazla başvuru olmadığı için farklı dersler gösterilmiyor .Ben eğer düz liseye geçersem sonradan mezun olunca sadece ikiyıl gitmem gerektiğini duydum iki yıl okuduğum boşa gitmeyecek demişlerdi :(

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 17 Eyl 2011, 10:43

_Defne_ yazdı:Benim bulunduğum yerde çok fazla alan dersi seçme imkanım yok çünkü çok fazla başvuru olmadığı için farklı dersler gösterilmiyor .Ben eğer düz liseye geçersem sonradan mezun olunca sadece ikiyıl gitmem gerektiğini duydum iki yıl okuduğum boşa gitmeyecek demişlerdi :(
AÖL'ye geçtikten sonra ilerde tekrar MAÖL'e geçersen, şuan bitirmiş olduğun 2 sınıf sistemde gözükür mü yanar mı kesin birşey söyleyemeyiz aslında. Tekrar sıfırdan da başlayabilirsin, kaldığın yerden de. Sistem o konuda ne yapar bilmiyorum, ama bildiğim birşey var ki geçişini çok ince eleyip, sık dokuyarak yapmalısın.

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 17 Eyl 2011, 20:09

Bende bu yüzden çok tereddütlüyüm evden ayrılmamada az kaldı bir daha bu işlerle uğraşamayacağım anca sınava gelebilirim o yüzden kalan zamanımı iyi değerlendirip doğru kararlar vermeliyim ne olur bana yardımcı olun bir fikir verin .Çok zor durumdayım :( ve sürem az.
Şunu sorabilirmiyim üniversiteye geçişte eğer ilahiyatı tercih etmezsem imasm hatipin bana zararı ne olur yada olurmu? Çünkü başka bir üniversite düşünüyorum ve o zaman imamhatipe gitmemin bir mantığı yok .Diyorumki şuan üniversiteyi düşünerek düz liseye geçtim sonra bundan cayarsam kaç yol daha okumam gerekir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim :idea: :wink:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön