Diploma Notu Hesaplama
Diploma Notu Hesaplama
Selam arkadaşlar kafama takılan bir iki soru var.Şimdi diploma notu hesaplanırken derslerimizin notumu dikkate alınıyor yoksa kredisi mi?
Birde toplam kredimizin diploma notu üzerinde bir etkisi var mı?
Mezun olmam için geometri 2 den bir defa daha sınava girmem gerekiyor ve bu sınava ocakta girsem diplomayı ne zaman alabilirim?
Son olarak puan sistemi ve ya kredi sistemi ile nasıl hesaplanıyor diploma notu?..
Şimdiden teşekkürler..
Birde toplam kredimizin diploma notu üzerinde bir etkisi var mı?
Mezun olmam için geometri 2 den bir defa daha sınava girmem gerekiyor ve bu sınava ocakta girsem diplomayı ne zaman alabilirim?
Son olarak puan sistemi ve ya kredi sistemi ile nasıl hesaplanıyor diploma notu?..
Şimdiden teşekkürler..
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Re: Diploma Notu Hesaplama
Diploma notu hesaplamaya bu linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=29&t=5853
Toplam kredinin diploma notu üzerinde etkisi var mı bilmiyorum ama derslerden aldığın notların etkisi var...
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=29&t=5853
Toplam kredinin diploma notu üzerinde etkisi var mı bilmiyorum ama derslerden aldığın notların etkisi var...
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Teşekkür ederim yardımın için..
Diğer sorumada cevap bulabilseydim iyi olacaktı:)
Diğer sorumada cevap bulabilseydim iyi olacaktı:)
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Rica ederim.
Birde ocakta mezun olsam diplomamı ne zaman albilirim demişsiniz, herhalede 1-2 ay içinde geliyor diploma.Bende daha mezun olmadığım için pek bilmiyorum ama tecrübeli arkadaşlar var onlarda size yardımcı olacaklardır.
Birde ocakta mezun olsam diplomamı ne zaman albilirim demişsiniz, herhalede 1-2 ay içinde geliyor diploma.Bende daha mezun olmadığım için pek bilmiyorum ama tecrübeli arkadaşlar var onlarda size yardımcı olacaklardır.
Umarım yardımcı olur konu ile bilgisi olanlar.
Tekrar teşekkür ederim alaka gösterdiğin için.
Tekrar teşekkür ederim alaka gösterdiğin için.
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Estağfirullah.Ama dediğim gibi arkadaşalr ilgilenir merak etmeyin.
- şubat soğuğu
- Acemi
Merak ettiğim neden ocaktaki sınavı bekliyorsunuz tek dersiniz kaldığı halde.bu pazar ek sınav yapılacak benimde geo-2 kaldı sadece girip muaf olcam ve mezunum inşallah.
Adı : BATUHAN Soyadı : ÇETİN
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Mezuniyet için acelem yok şimdi ta Ankara'ya mı gideyim sınav için,zaten üniversite fırsatı kaçtı bu yıl.Hayırlısı ile girerim ocak ayında olurum mezun.şubat soğuğu yazdı:Merak ettiğim neden ocaktaki sınavı bekliyorsunuz tek dersiniz kaldığı halde.bu pazar ek sınav yapılacak benimde geo-2 kaldı sadece girip muaf olcam ve mezunum inşallah.
- şubat soğuğu
- Acemi
anladımOsmanTunc yazdı:Mezuniyet için acelem yok şimdi ta Ankara'ya mı gideyim sınav için,zaten üniversite fırsatı kaçtı bu yıl.Hayırlısı ile girerim ocak ayında olurum mezun.şubat soğuğu yazdı:Merak ettiğim neden ocaktaki sınavı bekliyorsunuz tek dersiniz kaldığı halde.bu pazar ek sınav yapılacak benimde geo-2 kaldı sadece girip muaf olcam ve mezunum inşallah.
Adı : BATUHAN Soyadı : ÇETİN
Diploma notun hesaplanırken dersin notu da kredisi de dikkate alınıyor.
Şimdi 2 kredilik dersten 70 aldın 4 kredilik dersten 90 aldın.Normalde ortalamam 80 dersin ama gerçekte ortalaman (2x70)+(4x90) = 500 500/ (4+2) = 83'tür.
Toplam kredinin teorik olarak ortalamana etkisi yoktur.Şöyle vardır, alan dersleri zordur bazı seçmeliler kolaydır.2 kredilik Dil Anlatım dersinden 60 almışsındır, 4 kredilik Turizm dersinden çalışmadan 90 alırsın ortalaman otomatikman yükselir.Bununla beraber kredin de yükselir ama mesela senin alan derslerinin ortalaması 60'tır seçmeli derslerinin ortalamasını da 60 yaparsan istersen 300 kredi yap o ortalama değişmez.
Ocakta sınava girersin 17 Şubat'ta sonuçlar açıklanır sistemde o gün mezun yazısını görürsün tabi dersi geçtiysen.Ortalama 1-1,5 ay sonra da diplomalar basılıp gönderiliyor Ankara'dan da PTT ile artık kaç günde gelirse...
Şimdi 2 kredilik dersten 70 aldın 4 kredilik dersten 90 aldın.Normalde ortalamam 80 dersin ama gerçekte ortalaman (2x70)+(4x90) = 500 500/ (4+2) = 83'tür.
Toplam kredinin teorik olarak ortalamana etkisi yoktur.Şöyle vardır, alan dersleri zordur bazı seçmeliler kolaydır.2 kredilik Dil Anlatım dersinden 60 almışsındır, 4 kredilik Turizm dersinden çalışmadan 90 alırsın ortalaman otomatikman yükselir.Bununla beraber kredin de yükselir ama mesela senin alan derslerinin ortalaması 60'tır seçmeli derslerinin ortalamasını da 60 yaparsan istersen 300 kredi yap o ortalama değişmez.
Ocakta sınava girersin 17 Şubat'ta sonuçlar açıklanır sistemde o gün mezun yazısını görürsün tabi dersi geçtiysen.Ortalama 1-1,5 ay sonra da diplomalar basılıp gönderiliyor Ankara'dan da PTT ile artık kaç günde gelirse...

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...