ortak dersler
Re: ortak dersler
Zorunlu bir desten muaf olman için aynı dersi 3 kez seçip sınava girmen gereklidir. Bir defa seçip geçemezsen muaf olamazsın. Mesela mat-1 dersi diyelim muaf olman için 3 kez seçip sınava girmen gerekli. Mat-2 dersi diyelim : onu da 3 kere seçip sınava girersin muaf olursun

1 dersse 3 kere girip o dersten muaf oldukmu kalmışmı sayılıyoruz.
Şimdi şu şekilde: Bir dersten 3 kere sınava girip kalırsan muaf oluyorsun. Yani mezun olabilmek için o dersi artık verme mecburiyetin kalkıyor ama o dersin kredisini alamıyorsun. Eksik kalan kredilerini seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.

yani 3 kere zorunlu derslere girip 3 çündede veremessem muaf oluyorum. dersleri verme zorunluluğum kalkıyor öylemi.
peki sınavlarda çok zor soruyolarmı
eğer kitabı bir kere dikkatli okursan geçecek kadar yapabilirsin. Ben açık liseye başladığımda edebiyat ve dil anlatım derslerinden korkuyordum yüksek alamam diye ama kitabı baştan sona okuyorum. 80-90-100 alıyorum. Ama dil anlatım- 4 kitabı beni biraz zorladı ama ondan da 70 aldım şükür. Yani çok zor değil

evet ben açık lise eski sorularını bilgisayara kopyaladım dil anlatım kolay geldi ama ben sayısaldan korkuyorum.
Ya kişiden kişiye değişir sayısal derslerin zor olma meselesi. Şimdi ben seni tanımadan yorum yapamam. Ama kendimden örnek verebilirim. Biyoloji kimya diğerlerine göre kolay tabi. ( çalışman şartıyla
) Mat-1 beni zorladı ve 3. sınavda geçtim ancak. Mat-2 de çok çalıştım ve ilk sınavda 75 ile geçtim ( mutlaka ek kitaptan çalış. Ekol hoca sitesinin bana çok faydası oldu. Bilseydim mat-1 i de ondan çalışırdım ) Geometri derslerini de çok çalışma ile geçebilirsin. Fizik 1 benim için fizik 2 kitabından daha kolaydı. Fizik-2 yi ikinci sınavda geçebildim. Zaten 3-4-5-6-7-8. kitaplar zorunlu ders değil. Dediğim gibi her insan farklı. Herkes kendine göre bir çalışma tarzı belirler.

peki fizik-1 de diyelimki kaltım 2 dönem hem fizik-1 e hemde fizik-2 yemi gircem.
Ders seçme ekranında sana seçebileceğin dersleri verecekler ve sen bunların içinden istersen 30 krediyi doldurana kadar 14-15 tane ders seçebilirsin. Ama keyfine kalmış 25 kredilik 10 tane ders de seçebilirsin.
Alt dönemden kalan dersleri seçebilir ama üst dönemden ders seçemezsin. ( sistem zaten seçme şansının olmadığı dersleri ders seçme ekranındaki listeye koymaz )
Dolayısıyla fizik-1 den 1. dönem kalırsan 2. dönem hem fizik-1 hem de fizik-2 yi seçebilirsin. Ama istersen sadece fizik-1 ya da sadece fizik-2 yi de seçebilirsin. ( çalışma tempona göre sen ayarlayacaksın bunu. Mesela ben mat-1 den geçene kadar mat-2 seçmedim. 1.2.ve 3. dönem mat-1 i seçtim ve 3. dönem mat-1 i geçtim. 4. dönem ise mat-2 yi seçtim ve geçtim. Çünkü ikisine birden çalışamayacağımı biliyordum ama kendine bu konuda güvenin varsa tabiki seçebilirsin. ) Tamamen sana kalmış bir durum.
Alt dönemden kalan dersleri seçebilir ama üst dönemden ders seçemezsin. ( sistem zaten seçme şansının olmadığı dersleri ders seçme ekranındaki listeye koymaz )
Dolayısıyla fizik-1 den 1. dönem kalırsan 2. dönem hem fizik-1 hem de fizik-2 yi seçebilirsin. Ama istersen sadece fizik-1 ya da sadece fizik-2 yi de seçebilirsin. ( çalışma tempona göre sen ayarlayacaksın bunu. Mesela ben mat-1 den geçene kadar mat-2 seçmedim. 1.2.ve 3. dönem mat-1 i seçtim ve 3. dönem mat-1 i geçtim. 4. dönem ise mat-2 yi seçtim ve geçtim. Çünkü ikisine birden çalışamayacağımı biliyordum ama kendine bu konuda güvenin varsa tabiki seçebilirsin. ) Tamamen sana kalmış bir durum.

peki 8 döneme kadar 192 krediyi tamamliyamassam 2 sene dahamı hakkım var.
Açık lisede en erken bitirme -yaşı 18 ve üstü için 2.5 sene- -yaşı 18 altı için 4 sene- her ikisi de 8 dönem. Yani en az 8 dönem mecbur okuyacaksın. Ama diyelim ki bitiremedin uzattın. İstediğin kadar uzatma şansın var bildiğim kadarıyla. Okuldan atılma olayı yok.

Sonsuz sınav hakkın var arkadaşım parayı yatır ölene kadar girersin sınavlara.

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...
arkadaşlar 1 dönemde dil anlatımdan kalırsam 8 döneme kadar verme hakkım varmı dil anlatım dersinde.