meslek seçimi

Foruma Yeni Katılan Arkadaşlar, Kendiniz Burdan Tanıtınız. Not: İsim, Yaş, Şehir Şeklinde...
gülhanım
Acemi

meslek seçimi

Mesaj gönderen gülhanım » 29 Eyl 2011, 20:29

arkadaşlar ben alansız okucam peki alansız okucağım için mezun olduğum zaman inşallah olurum nasıl meslek seşcem ve açık lisede kalma varmı ben yok diye duydum doğrumu.

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: meslek seçimi

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 30 Eyl 2011, 06:35

Evet açık lisede kalma yok mezun olana kadar okuma imkanınız var.Ve açık liseden mezun olup, Üniversite sınavına girip istediğiniz bir mesleği seçebilirsiniz(tabi bazı mesleklerin Meslek lisesinden mezun olma şartları var, o meslekler hariç).
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

gülhanım
Acemi

Mesaj gönderen gülhanım » 30 Eyl 2011, 10:05

ama benim dediğim farklı bir soru ben alansız okucağım için ünüiversite sınavına hangi alan olarak gircem.

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Mesaj gönderen melodi » 08 Eki 2011, 12:05

GÜLHANIM ALANSIZ OKUDUĞUN İÇİN İLERİDE ÜNİVERSİTEDE HANGİ BÖLÜMDE OKUMAK İSTİYORSAN, ŞUAN LİSE DÖNEMİNDE SEÇMELİ DERSLERİNİ İLERDE OKUMAK İSTEDİĞİN BÖLÜME GÖRE SEÇEBİLİRSİN.BENDE ALANSIZ OKUYORUM.ŞUAN ORTAK DERSLERİMİNYANINDA KREDİ TAMAMLAMAK İÇİN SEÇTİĞİM SEÇMELİ DERSLERİ ÜNİVERSİTEDE OKUMAK İSTEDİĞİM BÖLÜME GÖRE SEÇİYORUM.

gülhanım
Acemi

Mesaj gönderen gülhanım » 08 Eki 2011, 12:51

eşit ağırlık okumak istiyorum hangi dersler var eşir ağırlıkda bilgin varmı ve 3 dönemdenmi başlicam dersleri seçmeye.

alper03
Asistan

Mesaj gönderen alper03 » 08 Eki 2011, 13:08

arkadaşlar benim alan sosyal yani ben üniversite sınavında sözel bölümleri tercih edebilirim dimi alan içi olarak yoksa tm den de tercih edebilirmiyim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 08 Eki 2011, 13:12

alper03 yazdı:arkadaşlar benim alan sosyal yani ben üniversite sınavında sözel bölümleri tercih edebilirim dimi alan içi olarak yoksa tm den de tercih edebilirmiyim
2012'de yapılacak sınavlarda alan içi - alan dışı olayı kalkacak. İstediğini puanın düşmeden tercih edebilecesin..

Bu arada sen ek yerleştirme tercihi yapmayacak mıydın?...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

alper03
Asistan

Mesaj gönderen alper03 » 08 Eki 2011, 14:04

emrahk yazdı:
alper03 yazdı:arkadaşlar benim alan sosyal yani ben üniversite sınavında sözel bölümleri tercih edebilirim dimi alan içi olarak yoksa tm den de tercih edebilirmiyim
2012'de yapılacak sınavlarda alan içi - alan dışı olayı kalkacak. İstediğini puanın düşmeden tercih edebilecesin..

Bu arada sen ek yerleştirme tercihi yapmayacak mıydın?...
yok ben bu sene girmedim sınava inşallah 2012 de gircem bu olay kesinmi alan dışı yapınca puan düşmeme

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 08 Eki 2011, 14:43

Seni benzer nick'li bir arkadaşla karıştırdım demek ki, ondan dedim ek yerleştirmeyi. Bu arada YÖK Başkanı söyledi artık katsayıların kesin olarak kalkacağını. Ben inanmamıştım ama mesliste yasayı değiştireceklermiş, bu yüzden alan iç - alan dışı kesin son bulacak...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

alper03
Asistan

Mesaj gönderen alper03 » 08 Eki 2011, 16:25

çok teşekkür ederim sağol

“Kendinizi Tanıtın” sayfasına dön