Kademeli Alan Kaldırılması
Kademeli Alan Kaldırılması
Merhaba arkadaşlar kafama takılan ve sizden yardım beklediğim konu şudurki
2010-2011 yılında alan dersleri 1.2.3.4.dönem öğrencilerine kaldırıldı
2011-2012 yılında 5.ve 6. dönem içinmi kaldırılacak acaba çünki ben 2011-2012 3. sınavında 9.dönem olucam ve alanımı kaldırırlarsa diye korkuyorum çünki o sınavda kesin mezun olucam diye düşünüyorum.Toparlamak gerekirse bu kademeli alan kaldırma nasıl işliyor? 2011-2012 yılında hangi döneme mensup öğrencilerin alanı kaldıralacak?
2010-2011 yılında alan dersleri 1.2.3.4.dönem öğrencilerine kaldırıldı
2011-2012 yılında 5.ve 6. dönem içinmi kaldırılacak acaba çünki ben 2011-2012 3. sınavında 9.dönem olucam ve alanımı kaldırırlarsa diye korkuyorum çünki o sınavda kesin mezun olucam diye düşünüyorum.Toparlamak gerekirse bu kademeli alan kaldırma nasıl işliyor? 2011-2012 yılında hangi döneme mensup öğrencilerin alanı kaldıralacak?
Re: Kademeli Alan Kaldırılması
alan kaldırılması geçen sene yapıldı yani yeni kayıt olan kişilere vurdu sen eski alanlı ögrenci oldugun icin alanın kaldırılmayacak her sene olan bişi değil bu
Saol Arkadaşım bende onu merak ettim işte her sene kademeli olarak kaldırılma olurmu diye eğer öyle olursa illaki sıra banada gelir bütün planlarım suya düşer diye bi korku sarmıştı konuyla ilgili bilgisi olan baska arkadaşlardanda cevap bekliyorum.
Sen mezun olana kadar alanlı okuyacaksın. Arkadaşın dediği gibi kademeli olarak yeni yazılan herkes alansız başlayacak. Halihazırda alanlı okuyanlar mezun olunca, artık alanlı okuyan kalmayacak birkaç yıl sonra. Tıpkı 3 yıllıktan 4 yıllığa geçiş gibi bir konu. Artık 3 yıllık okuyan kalmadı böylece...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
evet ama ben mezun olunca aolde okuduğu dönem:9 toplam dönem:11 olacağım aoldeki dönemim 8 den 1tane fazla olacağı için bana etkilermi diye düşündüm.
emrahk, geçen bir arkadaş zorunlu derslerine ingilizce-5 eklendiğini yazmıştı. Onun bu konu ile bir alakası var mı acabaemrahk yazdı:Sen mezun olana kadar alanlı okuyacaksın. Arkadaşın dediği gibi kademeli olarak yeni yazılan herkes alansız başlayacak. Halihazırda alanlı okuyanlar mezun olunca, artık alanlı okuyan kalmayacak birkaç yıl sonra. Tıpkı 3 yıllıktan 4 yıllığa geçiş gibi bir konu. Artık 3 yıllık okuyan kalmadı böylece...

kripton yazdı:emrahk, geçen bir arkadaş zorunlu derslerine ingilizce-5 eklendiğini yazmıştı. Onun bu konu ile bir alakası var mı acabaemrahk yazdı:Sen mezun olana kadar alanlı okuyacaksın. Arkadaşın dediği gibi kademeli olarak yeni yazılan herkes alansız başlayacak. Halihazırda alanlı okuyanlar mezun olunca, artık alanlı okuyan kalmayacak birkaç yıl sonra. Tıpkı 3 yıllıktan 4 yıllığa geçiş gibi bir konu. Artık 3 yıllık okuyan kalmadı böylece...
O arkadaştahata olmalı, dönemi 6'ya gelmiş bir öğrenciyi alansıza geçiremezler. Bu sene tam olarak kaçıncı dönmden başlayanları alansız başlatacaklar bilmiyorum ama 4'ü bilemedin, 5'i geçmez dönem olarak. Yani o arkadaş 6. döneme kadar alanlı okumuş, yok arkadaş gel senin alansız yapalım diyemezler, önceden de dediğim gibi kayıt yenileyen okul görevlisi, yanlışlıkla yapmıştır. Düşünsene birisi onca dönem Sosyal Bilimler bölümünün sınavına girecek, alan kredisi kazanacak ve bir kayıt yenilemede, yok efendim artık alansız okuyacaksın sen denecek. Var mı böyle bir iş?...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
emrahk bende senin düşündüğün gibi 8-9 dönem alanlı okuyup alan kredisini bitirmeye 3-5 kredi kalası hadi artık sen alansız devam edeceksin 8 dönemi geçtin derlerse napacam diye korkuyorum gerçi dediğin gibi öyle bişey yapsalar çok zor ve vahim bir durum oluşur yapmazlar umarım ama yaparlarsa bittiğimizin resmidir.
Herkesin alansız okumaya zorlanacağı zaman elbet gelecektir. Amasen çoktan mezun olursun o zamana kadar, büyük ihtimal bir 4-5 sene alanlı okuyanlar böyle devam edecektir. Zaten 1-2 yıla kalmaz büyük çoğunluk alansız olarak okuyor olacaktır. Çünkü alanlılar birer birer mezun oluyor...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk