Dershane

Her Konuda Tartışabilirsiniz
sonbahar
Doktor
Mesajlar: 338
Kayıt: 30 Nis 2010, 06:49
Konum: MEZUN

Re: Dershane

Mesaj gönderen sonbahar » 03 Eki 2011, 09:22

çağrı yazdı:birde çift dal ve yan dal konusunda bilgisi olan var mı
bir arkadaşımız soruyorda
ÇİFT ANADAL / YANDAL

1. Çift anadal ikinci lisans yandal programı nedir?

Başarılı öğrencilerin ilgi duydukları başka bir alanda bilgilenmelerini (yandal) ve öğrenim görmelerini (çift anadal) sağlamak amacıyla oluşturulan programlardır. Programı başaran öğrencilere yandal lisans programı sertifikası / Çift anadal lisans diploması verilir
2. Bu programlara tüm öğrencilerin kayıt hakkı var mıdır?

Hayır. Öğrencinin başvuru yapabilmesi için genel not ortalamasının en az; 3. yarıyıl başında 3.50, 4. yarıyıl başında 3.25, 5. yarıyıl başında ise 3.00 olması gerekir. Ayrıca, her iki programa başvurabilmek için Anadal Lisans programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’de yer almak ve başvuruda bulunduğu döneme kadar Anadal Lisans Programında aldığı tüm dersleri başarmış olmak zorunludur.
3. Programlara nasıl kaydolunur?

Yandal lisans veya çift anadal programlarına eğitiminizin en erken 3’üncü , en geç 5’inci yarıyıllarında, başvurabilirsiniz. Başvuruyu, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na, not döküm çizelgenizle birlikte yapmalısınız.
4. Programlarda dersler kaç kredidir, derslere nasıl kayıt yaptırılır?

Çift Anadal İkinci Lisans Programının mezuniyet kredisi, programı uygulayan bölümün mezuniyet kredisinin üçte birinden az olamaz.Bir yandal lisans programı en az 18, bir çift anadal lisans programı ise en az 36 kredilik bir programdır. Programları açan birim öğrencilere yol göstermesi amacıyla bir koordinatör tayin eder. Bu koordinatörün görevi size akademik danışmanlık yapmaktır. Bu koordinatörün yardımıyla derslere yazılırsınız.
5. Yandal/çift anadal lisans programındaki başarısızlığım, kayıtlı olduğum ana lisans programındaki başarımı etkiler mi?

Hayır, etkilemez.
6. Kayıtlı olduğum ana lisans programındaki başarı düzeyim, yandal/çift anadal lisans programımı etkiler mi?

Evet, kayıtlı olduğunuz ana lisans programındaki genel not ortalamanız 2.50’nin altına düşerse o yarıyılda yandal ve çift anadal lisans programlarından ilişiğiniz kesilir.
7. Yandal/çift anadal lisans programlarında diploma alabilmenin koşulları nelerdir?

Yandal lisans program sertifikası veya çift anadal lisans diplomasının alınabilmesi için öncelikle kayıtlı olduğunuz ana lisans programından mezun olmanız gerekir. Anadal Lisans Programından mezuniyet hakkını elde eden öğrenci, Çift Anadal İkinci Lisans veyaYandal Programını bitirmese bile, Anadal Lisans Programına ait diplomasını alabilir.
8. Kayıtlı olduğum ana lisans programından mezun olduğum halde yandal/çift anadal lisans programını bitiremediysem ne olur?

Anadal Lisans Programından mezuniyet hakkını elde eden fakat Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programını bitiremeyen öğrencilere, Çift Anadal İkinci Lisans Programı veya Yandal programını tamamlayabilmesi için iki yarıyıl ek süre verilir.
9. Yandal/çift anadal lisans programı için katkı payı ödemem gerekir mi ?

Ana lisans programınız süresince hayır; yandal/çift anadal lisans programı, ana lisans programından mezun olduğunuz halde devam ediyor ise, yani ek süre kullanıyorsanız evet. Bu katkı payının miktarı, ana lisans programında geçirdiğiniz toplam yarıyıl dikkate alınarak belirlenir. Katkı payı makbuzları Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na teslim edilmelidir.
10. Yan dal/çift anadal lisans programı öğrencilerinin danışmanı var mıdır ?

Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programı, programlardaki dersleri belirlemede ve bunların alınacağı dönemleri plânlamada öğrencilere yardımcı olmak, programın amacına uygun biçimde yürütülmesini sağlamak üzere ilgili Bölüm Başkanınca öğretim üyeleri arasından belirlenen bir danışman gözetiminde yürütülür.
11. Yandal/çift anadal lisans programında transcript alabilir miyim ?

Evet. Alabilirsiniz.


O Şimdi Üniversiteli

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye
Mesajlar: 3333
Kayıt: 24 Ara 2009, 20:15
Konum: MEZUN

Re: Dershane

Mesaj gönderen kripton » 03 Eki 2011, 10:32

dark_angel yazdı:
sonbahar yazdı:
dark_angel yazdı:dini konular dışında.fem dershanesini herkes çok övüyo.haftaya kayıt yaptırmak için dershanelre bakmay gidicem.feme giderim gibi geliyo.bu arada sınıflar gerçekten haremlik seramlık mı:)
siz oraya ders öğrenmeye gitmeyecek misiniz??ister kız erkek ayrı olsun ister karışık.farkeder mi??önemli olan verilen bilginin kalitesi değil mi??
tabikide en çok eğitimi önemli.bende onu diyorm zaten.ama ülkemizinde iran gibi olması da beni korkutuyor.o yüzden haremlik seramlık yapmaları bana normal gelemez:)eğer bu ülkedeki insanlara normal geliyorsa,ben ne desem boş.
dark_angel arkadaşım bu bahsettiğimiz meselenin İran olmakla uzaktan yakından bir alakası yok. Amerika'da Avusturalya'da, İngiltere'de Japonya'da vs..bu tarz uygulamalar varmış. Ha İran'da da olabilir. Önemli olan halktan gelen taleptir bana göre. İsteyen kardeşlerimiz karma sınıflarda eğitim görmeli ama talep eden bazı kardeşlerimize de ayrı sınıf uygulaması yapılmalı. Bu sadece özel dershanelerle ilgili bir mesele de değil. Ülkemizde bu tür bir talep hemen yobazlık, gericilik ve İran gibi olma söylemleri ile saptırılıyor. DEMOKRASİ dediğimiz kavramı tam manası ile uygulamamız gerekiyor. Ha herkese bu uygulama dayatılmalıdır karma eğitim yasaklanmalıdır gibi bir şeyden de bahsetmiyoruz. Bu zaten demokratik bir ülkede yapılmaz. Araştırmalar bu tarz eğitimin pedagojik olmadığını gösteriyor. Ama dediğim gibi kim neyi talep ediyorsa o tarz yaşamalı. İran da yapılan YANLIŞ uygulamaların islam dininden kaynaklandığının düşünülmesi de ayrıca üzücü bir durum. "İran olmak" kavramı çok saçma bir söylem olarak hayatımıza girmiş maalesef. Bu tarz uygulamalar demokrasinin gereğidir ve bunlarla İran olunsa idi Avrupa ülkeleri çoktan İran olurdu.
Resim

emrahk
Onursal Üye
Mesajlar: 4871
Kayıt: 26 May 2009, 12:26
Konum: İstanbul

Re: Dershane

Mesaj gönderen emrahk » 03 Eki 2011, 11:55

Kripton, burda bahsi geçen FEM Dersanesi. Dolayısıyla bu adamların, ''aman öğrencilerimiz pedagojik açıdan rahat etsin, bu yüzden harem-selamlık uygulamaya geçelim.'' Diyeceğini düşünmüyorsun herhalde. Neden harem-selamlık uygulama yaptıkları açık. Final veya Sınav Desaneleri bu uygulamayı yapsalar amaçları öğrencilerin rahatı olur, bundan şüphe duymam. Burda bahis geçen F.E.M açılımını bilmeyen yoktur herhalde. Ama benim FEM Dersanesi'nden haz etmememin sebebi başka, bilen biliyor bilmeyene özel mesajla söylerim. Bu arada karma eğitim sistemi en makuludur, hangi bilim adamları aksini iddia ediyor bilemem ama saçmalamışlar...

Bu arada ÖSYM mi, İstanbul Üniversitesi mi bilgilerimi bu dersaneye verdi bilmem, sürekli cep telefonuma mesaj çekiyorlar, yok şu gün deneme sınavımız, şu gün bilmem neyimiz var diye. Bir de geçenlerde adresime zarf bile yollamışlar. Kim ne hakla adresime kadar bunlara veriyor acaba? Benim iznim olmadan hiçbir kurum benim adresimi kimseye veremez, masraflarla uğraşmak istemesem, mahkemeye vereceğim bunları....
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."


Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye
Mesajlar: 3333
Kayıt: 24 Ara 2009, 20:15
Konum: MEZUN

Re: Dershane

Mesaj gönderen kripton » 03 Eki 2011, 12:20

Evet yapılan yanlış uygulamalar var maalesef. Çoğu kişi de bunu tasvip etmiyor. Söylediğin şeyde haklısın. Yani ben istersem istediğim dershaneyi seçerim kimsenin beni rahatsız etmeye hakkı yoktur. Ama ben bir olaya toptancı yaklaşıma karşıyım. Yapılan uygulamalarda güzel ve yararlı olan birşey varsa yaygınlaşabilmeli onu söylüyorum. Sınav ve final gibi kurumlar pedagojik açıdan olaya bakıp inceleyebilir. Tabi talep meselesi. Ama her bireyin birşeyleri talep hakkı olmalı ve kimseye bu yüzden saçma etiketlemeler yapılmamalı.

Bahsettiğim araştırmalar Almanya Avusturalya ve İngiltere de yapılmış fakat hangi bilim adamları yaptı bilemiyorum.
Resim

maide
Çırak
Mesajlar: 38
Kayıt: 14 Eyl 2011, 15:48

Re: Dershane

Mesaj gönderen maide » 03 Eki 2011, 16:28

bende dusuncelerımı soylemek ıstıyorum :)

haremlık selamlık dedıgımız uygulama ısteyenler ıcın bır secım sonucta ozgur bır ulkede yasıyoruz :)


fakat su varkı egerkı bır ınsanın ıcerısınde derhaneye ya da okula baska amaclarla gıtme fıkrı varsa istedıgı kadar haremlık selamlık uygulamada egıtım gorsun zaten yapıcagı yıne yapar yanı bunun ımama hatıp te okumakla karısık genel lısede okumak pek bır alakası yok bahsı konu kısının kendı yapısıyla ılgılı bence:)

Kullanıcı avatarı
MeteHAN
Site Admin
Mesajlar: 266
Kayıt: 16 Kas 2006, 21:13

Re: Dershane

Mesaj gönderen MeteHAN » 05 Eki 2011, 00:46

Tartışma konu dışına çıkıldığından konu kilitlenmiştir.

Kilitli

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön