Diploma..!

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
efecan
Asistan

Diploma..!

Mesaj gönderen efecan » 15 Eyl 2011, 08:35

Herkese selam arkadaşlar ben 11 eylül 2011 ek sınav sonucunda mezun oldum.askerliği tecil ettirmem gerekiyor Diplomamı nereden alabilirim ve almaya giderken yanımda herhangi bir evrak götürmem gerekiyor mu.

Mezun

emrahk
Onursal Üye

Re: Diploma..!

Mesaj gönderen emrahk » 15 Eyl 2011, 09:37

Tebrikler,

Diplomanı şu an alamazsın. Düz AÖL isen, Ekim gibi ancak gelir, acil tecil ettirmen için ''çıkma belgesi'' almalısın. Ankara'ya gidebilirsen elden hemen bu belgeyi alabilirsin. Eğer gitme imkanın yoksa,

Bu belgeyi indirip eksiksiz doldur,

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/dilekc ... ornegi.pdf

Sonra Ziraat Bankası'na 10TL Açık Lise diploma harç ücretini yatırıp, dekontunu al, ardından nüfus cüzdanı fotokopini çektir. Sonra dilekçeyi, diploma harç dekontunu ve nüfus fotokopisini PTT şubelerinden APS ile aşağıdaki adrese yolla. Çıkma Belgeni adresine yollayacaklar. İşin çok acilse Ankara'dan bizzat almanda fayda var...

M.E.B. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü
Konya Yolu Üzeri (Gazi Hastanesi Karşısı)
06500 Teknikokullar/Ankara
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
efecan
Asistan

Mesaj gönderen efecan » 15 Eyl 2011, 14:54

Teşekkür ederim.
H.E.M den bir personel yüz yüze eğitim almak kaydıyla tecil edebilirsin dedi.O da bittiği için tecil edemiyorum galiba diye düşündüm ve askerlik şubesini aradım.Orasıda diplomayı istiyor 3 yıl tecil hakkın var diyor.Şimdi diplomayı nasıl alabilirim onu düşünüyorum aöl sitesinde 2 ayda anca çıkar diyor. Meslek lisesi Bilişim bölümü mezunuyum.
Mezun

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 15 Eyl 2011, 15:14

efecan yazdı:Teşekkür ederim.
H.E.M den bir personel yüz yüze eğitim almak kaydıyla tecil edebilirsin dedi.O da bittiği için tecil edemiyorum galiba diye düşündüm ve askerlik şubesini aradım.Orasıda diplomayı istiyor 3 yıl tecil hakkın var diyor.Şimdi diplomayı nasıl alabilirim onu düşünüyorum aöl sitesinde 2 ayda anca çıkar diyor. Meslek lisesi Bilişim bölümü mezunuyum.
Tecil için 31 Ekim'e kadar süren var. Bu süre zarfında diploma çıkar mı bilmiyorum ancak diplomayı beklemek yerine "Çıkma Belgesi" ile tecil işlemlerini halledebilirsin.

Kullanıcı avatarı
efecan
Asistan

Mesaj gönderen efecan » 16 Eyl 2011, 14:22

Çıkma Belgesi işimi görür yani.İlginiz için çok teşekkür ederim.
Mezun

tropikal34

Mesaj gönderen tropikal34 » 09 Eki 2011, 19:05

Benimde bi sorum olacak ben açık öğretim lisesinden 12.09.2011 tarihinde sosyal bilimler bölümünden mezun oldum yalnız diplomam henüz basılmamış askerliği tecil ettirmek istiyorum bu diploma yerine verilen çıkma belgesiyle tecil ettirebilirmiyim ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 Oca 2012, 11:38

Evet çıkma belgesi ile tecil ettirebilirsiniz. Yalnız Ankara'dan alınıyor bu belge, Halk Eğitim'ler verimyor...

En son efecan tarafından 13 Oca 2012, 11:38 tarihinde darbelendi.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön