aktif oldumm lütfen yardım..
- exlycaldera
aktif oldumm lütfen yardım..
ben 10. sınıfta kaldım Kredim 82 , hangi dersleri seçmeliyi myardımcı olurmusunuz
Re: aktif oldumm lütfen yardım..
Ders seçme ekranın açıldıysa orada bu dönem seçebileceğin derslerin listesi vardır. Sen oradan 30 kredilik seçim yapabiliyorsun. ÖNCE YANINDA ORTAK(ZORUNLU) YAZAN DERSLERİ SEÇ. Kredin eksik kalırsa seçmeli derslere yönel. Seçmeli derslerden hangisini seçeceğin tamamen sana kalmış. Hangisine ilgin varsa onu seç.

-
- Uzman
exlycaldera ne zaman kayıt oluson aöleye bende yeni kayıt oldum daha aktifleşmedim o yüzden
- exlycaldera
eylülde yaptırdım son haftası , peki sınav zamanı gelince nereden anlarım yani nerede yazar sınav yeri
Sınavdan bir - iki hafta önce sınav yerleri belirleniyor.Öğrenci girişi yaparak o belgenin çıktısını alıp sınava öyle gideceksiniz. Sınav yerlerinin açıklanma tarihini www.aol.meb.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz, orada duyurusu yapılıyor.Bu sitenin 2011-2012 iş takviminde belirtilmiş zaten 30 Aralık ta sınav yerleri internette yayınlanacak, 21-22 Ocak ta sınav olacak.Yani 3 hafta önce açıklanacak... http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=178exlycaldera yazdı:eylülde yaptırdım son haftası , peki sınav zamanı gelince nereden anlarım yani nerede yazar sınav yeri
İnsanın sözü hikmet, bakışı ibret ve susması ders olmalıdır..
Aşk acısıyla parmak acısının arasında ki terk fark bu
Birini hatırlamazsın bile, birini ise hiç unutamazsın

- exlycaldera
teşekkürler çiğdem hanım , peki ben 17 yasındayım bir şey etkilenmez umarım , 18 üstü weya altı
27 Temmuz 1995 veya daha önce doğumluysan, 3. dönem sınavlarına katılabilirsin. Sonra isen, 2013 Temmuz sınavına katılabilirsin ancak...exlycaldera yazdı:teşekkürler çiğdem hanım , peki ben 17 yasındayım bir şey etkilenmez umarım , 18 üstü weya altı
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Bu iletinizde bir yanlışlık mı oldu emrahk?emrahk yazdı:27 Temmuz 1995 veya daha önce doğumluysan, 3. dönem sınavlarına katılabilirsin. Sonra isen, 2013 Temmuz sınavına katılabilirsin ancak...exlycaldera yazdı:teşekkürler çiğdem hanım , peki ben 17 yasındayım bir şey etkilenmez umarım , 18 üstü weya altı
27 Temmuz 1995 ve daha önce doğanlar 3 dönem (Ocak,Mayıs,Temmuz) sınavlara katılabiliyorlar, ama bu tarih sonrası doğanlar Temmuz sınavına giremiyorlar...Yani sadece 2 dönem sınava girebiliyorlar.
İnsanın sözü hikmet, bakışı ibret ve susması ders olmalıdır..
Birini hatırlamazsın bile, birini ise hiç unutamazsın

Yazımda yanlışlık yok, şöyle ki; arkadaş verdiğim tarihten sonra doğduysa bu sene 3. dönem sınavına giremeyecek. Ama seneye yani 2013 yılının 3. dönem sınavında yaşı tutacağı için o zaman girebilecek. Yani 17 yaşından küçük yazılanlar, okul hayatı boyu 3. dönem sınavına katılamaz diye bir durum yok, yaşları ne zaman yeterse o sene katılabilirler...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
- exlycaldera
ben 94 doğumluyum nerden çıktı 95 

- exlycaldera
10 temmuz 1994 doğum tarihim yani 2012'de 3. sınava girebilecekmiyim ?
Tabi ki bu yıl 3. dönem (2012 Temmuz) snavına girebilirsin. Doğum tarihini bilmediğimiz için söyledik yukarıdakileri, bu başlığı okuayn diğer arkadaşlar da faydalanırlar böylece...exlycaldera yazdı:10 temmuz 1994 doğum tarihim yani 2012'de 3. sınava girebilecekmiyim ?
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Sevgili arkadaşlar konuya dahil oluyorum umarım kusuruma bakmazsını 
19.08.2011 Tarihinde Açık İlköğretim sınavını başarı ile geçtiğim için Aldığın geçici mezuniyet belgesi ile 07.09.2011 Tarihinde Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırdım, Bugün kontrol ettiğimde hesabım aktif hale getirilmiş. Gerekli olan tüm dersleri (Ortak) seçtim (30kredilik). Velhasıl Benim kişisel tercihim Fen Bilimleri okumaktı (Üniversitede MF3 için) ancak Alan sisteminin kalktığını öğrenmiştim. Fakat şimdi öğrenci panelinde Alan Bölüm Değiştirme <- mevcut buradan Fen Bilimleri seçilebilir durumda ancak emin olmadan seçip bir yanlışlık yapmak istemedim. Bunu seçersem ne olur bilgisi olan varmıdır?
Acil tarafından cevaplarınızı bekliyorum
ona göre gidip kitaplarımı alacağım
)
Şimdiden yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara çok teşekkür ederim

19.08.2011 Tarihinde Açık İlköğretim sınavını başarı ile geçtiğim için Aldığın geçici mezuniyet belgesi ile 07.09.2011 Tarihinde Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırdım, Bugün kontrol ettiğimde hesabım aktif hale getirilmiş. Gerekli olan tüm dersleri (Ortak) seçtim (30kredilik). Velhasıl Benim kişisel tercihim Fen Bilimleri okumaktı (Üniversitede MF3 için) ancak Alan sisteminin kalktığını öğrenmiştim. Fakat şimdi öğrenci panelinde Alan Bölüm Değiştirme <- mevcut buradan Fen Bilimleri seçilebilir durumda ancak emin olmadan seçip bir yanlışlık yapmak istemedim. Bunu seçersem ne olur bilgisi olan varmıdır?
Acil tarafından cevaplarınızı bekliyorum

Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
dostum sanırım alan seçeneğinde "alan yok" diyorsa alan seçemezsin zaten bundan sonra alan bölümleri kaldırılıyor örgün eğitimdedeepidoras yazdı:Sevgili arkadaşlar konuya dahil oluyorum umarım kusuruma bakmazsını
Acil tarafından cevaplarınızı bekliyorumona göre gidip kitaplarımı alacağım
)
Evet scan32'nin dediği gibi sen İlköğretim diplomanla kayıt yaptırdığın için alansız okuyacaksın ve mezun olana kadar böyle olacak. Sistemde bulunan ''zorunlu dersleri'' bölümündeki tüm dersleri sınava girip eriteceksin, sonrasında ilerde, Fen Bilimleri alanının derslerini seçmeli dersler olarak seçeceksin. Örneğin, zorunlu derslerin tükenince, Matematik 5-6-7 veya Kimya 3-4-5 gibi dersleri seçersin. Ama ilk önce zorunlular bitecek unutma!!...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk