Açıköğretim Lisesinden Mesleki Liseye geçiş ve Askerlik

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Ercan12

Açıköğretim Lisesinden Mesleki Liseye geçiş ve Askerlik

Mesaj gönderen Ercan12 » 13 Eki 2011, 01:03

Merhaba arkadaşlar. Ben şu an açıköğretim lisesinde okuyorum. Açıköğretim lisesinde toplam 8 dönem okudum ancak şu an mesleki açıköğretime geçmek istiyorum. Bildiğim kadarı ile geçişler yeni öğretim yıllarının başında oluyormuş. Şu an kayıt yenileme 21 Ekimde sona eriyor. Ben şu an mesleki açık öğretim lisesine geçebilirmiyim. Eğer olurda kayıt olma şansım olursa kayıt işlemlerinde askerlik ile ilişiğin olup olmadığına dair askerlik şubesinden belge istiyorlarmış. Ben şu an 19 yaşındayım ve yoklama kağıdım geldi. Yoklama süreside 31 ekimde sona eriyor. hala muayene olmadım. bu durumda bana askerlik şubesi belge verirmi. Ve mesleki lisede yüz yüze eğitim göreceğim için askerliğimi tecil ettirebilirmiyim. Bilenler yanıtlarsa sevinirim. Malum kayıtlar ve askerlik muayene süresine çok az kaldı. Bunları halletmem lazım. Şimdiden teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: Açıköğretim Lisesinden Mesleki Liseye geçiş ve Askerlik

Mesaj gönderen emrahk » 13 Eki 2011, 09:42

21 Eylül'e kadar sen de geçiş yapabilirsin, geçiş için semtindeki yüzyüze eğitim veren meslek lisesine başvuracaksın. 19 yaşında olduğun için senden ''askerlikle ilişiksiz belgesi'' adı altında belge isteyecekler, gidip askerlik şubene muayene ol, muayene olmak demek hemen askerlik kararın çıkması demek değildir. Ardından 31 Ekim'e kadar, bu belgeyi veriyorlar, sende bu belgeyi istiyorum de ve acilen al. Ardından meslek lisesine (ilk kayıt yenileme parasını yatırıp dekontuyla) başvur. Sana geçiş yapmak istediğne dair dilekçe yazdırırlar, ya da çıktısını alırlar bilemiyorum. Sonra hemen yüzyüze eğitime başarl, askerliğini tecil ettirebilirsin. Yalnız dönemin 8 olduğu için, 12. döneme kadar tecil ettirebiliyorsun ve sadece 4 dönem tecil hakkın olur. 12. sınıfa gelmeden hakkın bitebilir, o zaman ne olur bilemiyorum. İlk önce muayene ol ve ''askerlikle ilişiksiz belgesi''ni al. Bu belgede ''31 Ekim'e kadar askerlik yönünden bir sorunu yoktur'' yazar ve 21 Ekim'e kadar okula yazılırsın....
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön