Son Senem Çok önemLi Lütfeen Acil yardım !

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
iverson2

Son Senem Çok önemLi Lütfeen Acil yardım !

Mesaj gönderen iverson2 » 13 Eki 2011, 22:58

Şimdiden teşekkürler..

Hocam benm 10. dönemim bu dönem.. Mezuniyet şartları olarak ortak derslerin tamamının bitmesi veya muaf olunması(aynı dersten 3 kere girilip geçilememesi halinde muaf olunur geçilmiş kabul edilir) ,alan derslerinden de 80 kredi olmak şartıyla hepsiyle birlikte toplam 192 kredi istendiğini biliyorum .. Fakat sorum şu ..

1)Ben bazı derslerden 3 kere girmememe rağmen aşagıdaki resimde olduğu gibi bir kere kaldığım derslerde de MUAF yazıyor hocam .. 3 kere girmediysem ve şartı buysa neden muaf yazıyo?

Resim

2)Okul puanım ne kadar olucak bu sene mezun olduğumda? Yada bu neye göre ve nasıl hesaplanıyo? Örnek olarak 2010-2011 yılında Türkçe-matematk alanı öğrencilerine kaç puan geldi üniversite sınavında?

Tekrar tekrar teşekkürler

ozgur06
Yardımcı Asistan

Re: Son Senem Çok önemLi Lütfeen Acil yardım !

Mesaj gönderen ozgur06 » 14 Eki 2011, 06:32

Örgün ögretimden (düz lise ,meslek lisesi ) açıköğretime geçtiysen, örgün öğretimde verdigin dersler orada muaf olarak gözükür

iverson2

Mesaj gönderen iverson2 » 14 Eki 2011, 09:02

Eminsiniz dimi hocam? Sonuçta orda muaf yazıyo ilerde sorun çıkma ihtimali yok dimi?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Eki 2011, 11:40

Hayır muaf yazanlar, muaf olmuştur adı üstünde bir daha sorun çıkarmaz. Sebebi örgün okulda lise 1'i okudun diyelim, ve bu muaf olduğun dersten kalmışsın. Lise 1'de 2 dönem kalmış olduğun için AÖL'ye o dersler 2 kere kalınmış olarak geçmiş. Sonra 1 kere bu derslerin sınavına girdiğinde, örgünde kaldığın dönemlerle birlikte toplam 3 kere kalmış olmuşsun ve muaf olmuşsun. Karışık biraz ama ortada bir sorun yok diyeyim kısaca...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Mesaj gönderen melodi » 14 Eki 2011, 14:47

evet ben örgün eğitim dönemimde ingilizce 2 kredimi alamamıştım.aöl ye başladığımda 2 kez daha bu dersden sınava girdim ve muaf oldum.

iverson2

Mesaj gönderen iverson2 » 17 Eki 2011, 15:55

Peki 149 kredim var.. Diploma puanımı yükseltmek için sadece alanlardan mmı girmeliyim? Yoksa seçmelilerde yükseltir mi? veya ben 192 krediyi tamamlamş olsam bile diploma puanımı yükseltmek için 3.döneme girebilir miyim

iverson2

Mesaj gönderen iverson2 » 21 Eki 2011, 11:27

yok mu cevap veericek arkdşlar?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 21 Eki 2011, 16:38

Diploma notunuız derslerden aldığınız notlarla ilgili , yani seçmeli veya alan farkl etmiyor derslerden yüksek not alamya çalışın.Her dersten sadece 9 soru cevaplayınca o dersi geçmiş oluyoruz onun için genelde bu noktaya odaklanıyoruz. Yani şahsen ben öyle yapmıştım sadece dersi geçmeye bakıyordum sonradan öğrendim ki diploma notumu yükseltmek için yüksek not almalıyım. 60 la geçmek yerine 90 la 100 le geçmeliyim böyle yani. İnşaallah yardımcı olabilmişimdir.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

iverson2

Mesaj gönderen iverson2 » 21 Eki 2011, 22:03

Çok saolun hocam .. Teşekkür ederim illa ki yardımı olacak :) dediğin gibi 45 alıp geçesim vardı geç de olsa öğrenmiş olduk.. Mesela siz 45 e odaklanmış şekildeyken bile kaç okul puanı geldi size?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 22 Eki 2011, 05:14

Ben son dönemdeyim. Daha mezun olmadım yani.Benim notlarım 50 ile 90-95 arası, Son sınavda notlarımı yüksek tutmaya çalışacağım, bilmiyorum diploma notum nasıl gelecek..? : )
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön