Merhaba, ben açık öğretim lisesinden 25 Eylül Ankara'daki ek sınavda mezun oldum. 92 doğumluyum ve 31 Ekim'de muayne son ve ben daha muayne olmadım. Diplomamı henüz almadım çünkü daha basılmamış. Celp dönemlerine normalde Şubat'ta askerim. Şimdi ;
1. Henüz diplomam gelmediğinden '' Mezuniyet Yazısı '' ile askerliğimi tecil ettirebilirmiyim ?
2. Açık öğretim düz liseden mezun olanlara askerlikte tecil hakkı tanıyıor mu ? ( Çünkü ben dershaneye gidiyorum Ygs Lys hazırlık )
3. 20 yaşımı doldurmadım henüz, yaşıtlarım ünv 2 ye giderken ben daha yeni lise mezunu oldum, tecil ettirmek istediğimde şubedekilerin bana; '' Senin yaşıtların mezun olmuş çoktan, sen geç kalmışsıntecil ettiremeyiz 22 deme hakları var mı ?
4. 30 Ekim'den yani askerlik muayne son günü geçtikten sonra gidip tecil ettirebilirmiyim ? ( Mesela Kasım, ARalık gibi en azından diplomam gelmiş olur daha rahat tecil ettrebilirim eğer ediliyorsa )
Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim cevap bekliyorum.
Sosyal Bilimler 2011 mezunuyum, askerlik Tecill Acil Yardım
Re: Sosyal Bilimler 2011 mezunuyum, askerlik Tecill Acil Yar
Merhaba öncelikle tebrik ederim;
Askerliğini diploman hemen gelmeyeceği için, Ankara'dan alacağın ''çıkma belgesi'' ile 31 Ekim'e kadar tecil edebilirsin. Bu yüzden fazla zamanın olmadığı için, Ankara'ya bizzat gidip bu belgeyi alırsan ancak yetişirsin. Postayla gelmesini istersen, Kasım'a kadar ancak gelir, bu yüzden bence gidip alman en iyisi. Askerlik şubende sana geçi kalmışsın demezler merak etme, muayeni olur, çıkma belgeni verirsin ve 3 yıl tecil ettirirsin direkt...
Askerliğini diploman hemen gelmeyeceği için, Ankara'dan alacağın ''çıkma belgesi'' ile 31 Ekim'e kadar tecil edebilirsin. Bu yüzden fazla zamanın olmadığı için, Ankara'ya bizzat gidip bu belgeyi alırsan ancak yetişirsin. Postayla gelmesini istersen, Kasım'a kadar ancak gelir, bu yüzden bence gidip alman en iyisi. Askerlik şubende sana geçi kalmışsın demezler merak etme, muayeni olur, çıkma belgeni verirsin ve 3 yıl tecil ettirirsin direkt...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Cok tesekkur ederim gercekten bu kadar hizli bi sekilde cevap verdiginiz icin. Yani ben mezuniyet yazisi ile tecil ettiremiyorum oyle mi ? Oysa ki aol meb sitesinde mezuniyet yazisinin askerlik tecili icin gecerli oldugu yaziyordu. Hemde almasi daha kolay, halk egitim merkezinden veriyolarmis. 30 Ekim'den sonra tecil ettiremezmiyim peki ?
Ve su notu tekrar hatirliyorum ben Sosyal Bilimler bolumunden mezunuyum. Meslek degil, ama tecil ettirebilirim heralde sonucta lise mezunuyum, duz liseden okuyor olsam olmicakti hakkim belki ama smdi vardir oyle degil mi ?
Düz lisede okurken tecil edemezdin. Ama mezun olduğun için tecil ettirme hakkın var. 3 sene üniversiteye hazırlanmak için tecil hakkı veriyor yasalar. Evet AÖL internet sitesinde ''mezuniyet belgesi'' askerlik tecil işlemleri için kullanılabilir yazıyor ama forumdan arkadaşların tecrübelerine göre askerlik şubeleri ya ''çıkma belgesi'' ya da ''diploma'' istiyorlarmış. Bence işini şansa bırakma, zaman akıyori 31 Ekim'den sonra tecil ediyorlar mı bilmiyorum ama 31 Ekim son süre olarak biliyorum ben. Bu yüzden 3 sene tecil etmek varken Ankara'ya gidip belgeyi almaya değer. Sonuçta askerlik sıkıntısı olmadan üniversite sınavlarına hazırlanırsın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Cok tesekkurler. Bana Ankara yolu gozuktu yine o zaman