Ders seçimleriyle ilgili

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
SpiffyText
Çırak

Ders seçimleriyle ilgili

Mesaj gönderen SpiffyText » 17 Eki 2011, 22:30

Merhaba arkadaşlar,ben lise 1'de ve lise 2 de kaldım ve örgün eğitim hakkım bitti, sorularım biraz fazla olacak kusura bakmayın,cevaplarsanız sevinirim.

1- Öğrenci genel bilgiler - Kredi bilgilerindeki ''Toplam Kredim'' 72 görünüyor,bu benim su anda cepte olan kredimmi :)
2- Ortak derslerin tümünü seçmem gerekiyormu?
3- Matematik (1) (2) diye ayrılmıslar Türk edebiyatı 5 e kadar cıkıyor bunlar ne anlama geliyor?
4- Öğrenci kimliği almam zorunlumu?
5- Açık öğretimi 2013'te bitirme gibi bir şansım varmı? Varsa bitirdiğim anda askerliğimi tecil ettirebiliyor muyum?
6- Açık öğretimde baraj dersi gibi bir ders varmı?
7- İlk kez kayıt olanların kayıt yenilemesine gerek varmı?
8- Verilecek olan ders kitaplarıyla örgün eğitimdekilerin arasında fark varmı?

Biraz bilgisizim bu konularda . . şimdiden teşekkürler ;)

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: Ders seçimleriyle ilgili

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 18 Eki 2011, 08:26

Estağfirullah ne kusuru ; )

1- Toplam krediniz evet cepteki krediniz.
2-Ortak dersler sizin zorunlu dersleriniz yani mezun olabilmek için ya geçeceksiniz ya da muaf olacaksınız.Hepsini bir dönemde seçmeyeceksiniz tabi.
3-Matematik 1- 2 zorunlu. 3-4-5-6-7-8 seçmeli yani seçmek isterseniz seçiyorsunuz istemezseniz seçmiyorsunuz.
4-Öğrenci kimliği almanız gerekir çünkü sınavlarda kontrol ediyorlar.
5-Her dönem 30 kredi alabilirseniz 4 dönemde biter okulunuz yani 2013 Ocak ayına denk gelir.askerlikle ilgili bilgim yok...
6-Dil ve anlatım dersinden her dönem geçme zorunluluğunuz var yani muaf olamazsınız.Eğer sormak istediğinizi yanlış anlamadıysam bu böyle.
7-Bu dönem kayıt yenilemeyeceksiniz ama bundan sonraki her dönem kayıt yenileyeceksiniz.
8-Konuları aynı. Ama farkı var mı bilmiyorum?
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

rabia
Çırak

Mesaj gönderen rabia » 18 Eki 2011, 12:42

yhaa konuya dahil oldum k.bakmayın ... 75 kıredisii warmışş arkadşınn ynii lise 2 terk olduğu için mi acabaa ? bende lise 1 den terk sanırm bi kredi qbi şansm yoq .s

SpiffyText
Çırak

Mesaj gönderen SpiffyText » 18 Eki 2011, 15:10

Yağmur damlaları yazdı:Estağfirullah ne kusuru ; )

1- Toplam krediniz evet cepteki krediniz.
2-Ortak dersler sizin zorunlu dersleriniz yani mezun olabilmek için ya geçeceksiniz ya da muaf olacaksınız.Hepsini bir dönemde seçmeyeceksiniz tabi.
3-Matematik 1- 2 zorunlu. 3-4-5-6-7-8 seçmeli yani seçmek isterseniz seçiyorsunuz istemezseniz seçmiyorsunuz.
4-Öğrenci kimliği almanız gerekir çünkü sınavlarda kontrol ediyorlar.
5-Her dönem 30 kredi alabilirseniz 4 dönemde biter okulunuz yani 2013 Ocak ayına denk gelir.askerlikle ilgili bilgim yok...
6-Dil ve anlatım dersinden her dönem geçme zorunluluğunuz var yani muaf olamazsınız.Eğer sormak istediğinizi yanlış anlamadıysam bu böyle.
7-Bu dönem kayıt yenilemeyeceksiniz ama bundan sonraki her dönem kayıt yenileyeceksiniz.
8-Konuları aynı. Ama farkı var mı bilmiyorum?
Teşekkürler :) Yanlız 1-2 olayı hakkında, 1 ne demek oluyor 5 ne demek oluyor? yani bunların hepsi lise 2 matematikmi,öyleyse matematik 5 nedir?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 18 Eki 2011, 15:16

Şöyle oluyor; Açık lise de sınıf değil "dönem" var

1. ve 2. dönem 1. sınıf.
3. v e4. dönem 2. sınıf.
5. ve 6. dönem 3. sınıf.
7. ve 8. dönem 4. sınıfa denk geliyr.

Mat 1- 2 sadece ilk iki dönem zorunluyken Dil ve anlatım dersinin 8 dönemi de zorunlu...
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

SpiffyText
Çırak

Mesaj gönderen SpiffyText » 18 Eki 2011, 18:20

Matematik 1 i 1. dönemde(1. sınavda) seçsem 2 yi 2. sınavda olurmu? Yani tüm ortak dersleri 1. sınavda vermemmi gerekiyor?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 18 Eki 2011, 18:40

SpiffyText yazdı:Matematik 1 i 1. dönemde(1. sınavda) seçsem 2 yi 2. sınavda olurmu? Yani tüm ortak dersleri 1. sınavda vermemmi gerekiyor?
Şimdi arkadaşım açık lise de önceki dönemlerden kalan dersleri seçebiliyorsun ama ileriki dönemlerin derslerini şimdiden seçemiyorsun.

Şimdi sen lise 1 ve 2 yi örgün eğitim de okumuşsun. Yani bu durumda senin şu an 5. dönemde olman gerekiyor. Eğer edebiyat 5 e kadar varsa ders seçme ekranında ve yanlarında ORTAK yazıyorsa sen onları örgün eğitimde geçememişsindir ve şimdi kapasitene göre kaç tane istersen seçip geçebilirsin. Ama yanında SEÇMELİ diye yazıyorsa sen o dersi örgün eğitimde geçmişsindir ve sorumlu değilsindir. Kredin eksik kalırsa kredi doldurmak için seçersin.

Sen ders seçerken MUTLAKA AMA MUTLAKA YANINDA YAZAN ŞEYE BAK. ÖNCELİĞİ, YANINDA ORTAK YAZAN DERSLERDEN YANA YAP. Diyelim bu şekilde seçtin dersleri ve kredin 30 olmadı o zaman yanında seçmeli yazan derslerden herhangi birini ( hangisi sana uyarsa ) seçersin.
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 18 Eki 2011, 18:47

Matematik dersi ile ilgili soruna gelince:

Sen örgün eğitimde matematikten geçememişsin anladığım kadarıyla. Bu dönem sadece mat-1 i de seçebilirsin. Hem mat-1 hem de mat-2 yi beraber de seçebilirsin. ( eğer ders seçme ekranında varsa tabi )

Bütün ortak dersleri bu dönem geçeceksin diye bir şart yok. Eğer tek tek seçince daha rahat çalışırım ve daha yüksek not alırım diyorsan tek tek seç.

Ama niyetin matematiği geçmek değil de muaf olmaksa ikisini beraber seçmen daha iyi olur zaman kazanma açısından.
Resim

SpiffyText
Çırak

Mesaj gönderen SpiffyText » 19 Eki 2011, 21:13

Birde ben yabancı dil 5 seçtim ortak dersti,ancak seçmeli yabancı dil 3 - 4 - 5 ide seçtim,ortak yabancı dil 5 ile seçmeli yabancı dil 5 in farkı nedir?
- birde son kitap alma günü ne zaman acaba?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 20 Eki 2011, 11:56

Seçebileceğin tüm ortak dersler bittikten sonra seçmelileri seçtiysen iyi. Ama ortak ders varsa seçmediğin, önceliği onlara verseydin iyi olurdu.

Seçmeli ingilizce-5 ile ortak ingilizce-5 arasında bir fark yoktur sanırım. Sana şöyle bir örnek vereyim: Ben geçen dönemlerde seçmeli edebiyat seçmiştim ve bir önceki dönem gördüğüm edebiyatla aynıydı, aynı kitaptan çalışmıştım. Bu coğrafya ve diğer dersler içinde geçerli sanırım. Eğer elinde geçen sınavların kitapçıkları varsa oradan da bakma şansın var.

Kitap almanın son günü diye birşey yok herhalde ama kitap kalmayabilir. O yüzden acele etmen senin yararına olacaktır.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön