merhaba benim 106 kredim var 30 kredilik ders seçimi yaptım.
Ortak derslerde geometri 1-2 yazıyor. ben unalrdan 3 kes sınava girip veremediğim taktirde muaf oluyormuyum?
Ortak ders zorunlu ders demek değilmi? Alanım genel kültür .
Birde bu sene YGS ye girebirmiyim? ocaktada 30 kredilik dersim var
ORTAK DERSLERDEN MUAF OLUNUYOR MU ?
Re: ORTAK DERSLERDEN MUAF OLUNUYOR MU ?
esraaah merhaba
Ortak derslerden (dil anlatım hariç) 3 kez sınava girip başaramazsan o dersten muaf oluyorsun doğru. Ama şu noktayı gözden kaçırma; Geometri-1 den 3 kere girince geo-1 den muaf olmuş oluyorsun. Geometri-2 den muaf olmak için geo-2 den de 3 kez sınava girip başarısız olman lazım. Ama muaf olduğun dersin kredisini alamazsın.
Evet ortak ders ve zorunlu ders aynı şeyler. YAZILIŞLARI FARKLI ANLAMLARI AYNI
Beyaz ve ak gibi.
2012 ygs ye bu kredi ile başvurunu yapabilirsin. Şöyle ki: 106 kredin var. Önünde 3 sınav var ( tabi temmuz sınavını yaşın tutuyorsa ) Her sınavda 30 kredi aldığını farzedelim. 106+90= 196
Ortak derslerden (dil anlatım hariç) 3 kez sınava girip başaramazsan o dersten muaf oluyorsun doğru. Ama şu noktayı gözden kaçırma; Geometri-1 den 3 kere girince geo-1 den muaf olmuş oluyorsun. Geometri-2 den muaf olmak için geo-2 den de 3 kez sınava girip başarısız olman lazım. Ama muaf olduğun dersin kredisini alamazsın.
Evet ortak ders ve zorunlu ders aynı şeyler. YAZILIŞLARI FARKLI ANLAMLARI AYNI

2012 ygs ye bu kredi ile başvurunu yapabilirsin. Şöyle ki: 106 kredin var. Önünde 3 sınav var ( tabi temmuz sınavını yaşın tutuyorsa ) Her sınavda 30 kredi aldığını farzedelim. 106+90= 196

bu güzel ve anlaşılır cevap için sonsuz teşekkürler..
evet 106 kredim var ve ben mevzun olmak istiyorum..
herkes gibi
ama geolardan muaf olucam.. veremem sanırrsam..
kafa basmıyor ordan her sınavdan 4 puğan gitti desek.. ama mevzunuyete az kala gene sınav açıyor ya aol.
ondan yararlansaM DIYORUM olmazmı.....???????? yanı sene sonuna bir 170 kredim felan olsa kalan 22 kredii açtıkları sınavlarda toplasaaaaaaam ???
bu işin olabilitesi yok mu ??
saygılaaaaaar:)
evet 106 kredim var ve ben mevzun olmak istiyorum..
herkes gibi

kafa basmıyor ordan her sınavdan 4 puğan gitti desek.. ama mevzunuyete az kala gene sınav açıyor ya aol.
ondan yararlansaM DIYORUM olmazmı.....???????? yanı sene sonuna bir 170 kredim felan olsa kalan 22 kredii açtıkları sınavlarda toplasaaaaaaam ???
bu işin olabilitesi yok mu ??
saygılaaaaaar:)
herşey güzel olacak! olmalı
Ek sınav konusunda bilgim tam değil ama sanırım kurtarma şansın olur.
Sen işi riske sokmamak adına önümüzdeki 3 dönem muaf olmak istediğin geo-1 ve geo-2 yi seç istersen. Yani ocak sınavında da gir hem geo-1 ve geo-2 ye. Mayıs sınavın da da. Temmuz sınavında da.
Bu şekilde düşünürsek yani geo hariç tüm ortakları geçsen, geo lardan muaf olsan eksik kalan krediyi de ek sınav da tamamlasan olur gibi. İnşallah bi pürüz çıkmaz. Kolay gelsin.
Sen işi riske sokmamak adına önümüzdeki 3 dönem muaf olmak istediğin geo-1 ve geo-2 yi seç istersen. Yani ocak sınavında da gir hem geo-1 ve geo-2 ye. Mayıs sınavın da da. Temmuz sınavında da.
Bu şekilde düşünürsek yani geo hariç tüm ortakları geçsen, geo lardan muaf olsan eksik kalan krediyi de ek sınav da tamamlasan olur gibi. İnşallah bi pürüz çıkmaz. Kolay gelsin.

Bu sene mezun olup YGS'ye girebilir miyim sorusunu 3225. kez kime soracaksın diye merak ediyordum demek burayaymış 

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...