MAOL'den AOL'e Gecmek İStiyorum Biraz BiLgi Verirmisiniz ??

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
FrtmL

MAOL'den AOL'e Gecmek İStiyorum Biraz BiLgi Verirmisiniz ??

Mesaj gönderen FrtmL » 21 Kas 2011, 02:45

Merhaba ArkadasLar Sitenize Yeni Uye oLDum..
Biraz İNceLedim GüzeL Ve AcıkLayıcı BiLgiLer Var.
Simdi Benimde Bir Kac Sorum oLacak.. Siz DegerLi ArkadasLarim Beni BiLqiLendirirseniz Sevinirim...

OnceLikLe Ogrenci BiLgiLerim BunLar:

Adı : FERHAT Soyadı : AYDIN
Okul / Alan - Bölüm : MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI
Öğrencilik Durumu : SİLİK
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 4
Toplam Kredi : 88 Alan Kredi : 0
Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı? : HAYIR

NormaL Liseyi Lise 3 BasLarinda Biraktim.
MAOL'e İlk Kaydımı 2004'de Yaptım.
Hiç Yüzüne Eğitime KAtıLmadım..
Vakit YetersizLiği Ve İlgisizLikten 2005-2010 Arasi Hiç Kayıt Yaptırmadım Ve Bu Dönemde İlgiLEnmediqimden DoLAyı Sistem Baya Değişmis.
2010-2011 Arasi Bi Kac Donem Kayıt Yaptirdim SinavLara Girdim Ve Su Anda Tekrardan Kaydım Silik Gozukuyor.
Gecen GünLerde Buroya Gittim Ogrenci BeLgesi aLmak İcin iStersem AOL'e GecebiLecegimi SoyLedi Ve Zamanı oLmadıqından doLayi Pekde BiLgi Vermedi.

Simdi Yukardaki BiLgiLerime Gore AOL'e NasiL GecebiLirim Gecersem KrediLerimde Ne Kadar Bi EksiLme oLur. Ve TopLAmda Kac Krediyi TopLamam Gerekir.
Bi Donemde Maksimum Kac Kredi aLınıyor.

Biraz Uzun oLDu Ama CevapLariniz İcin Simdiden Tesekkur Ediyorum.

emrahk
Onursal Üye

Re: MAOL'den AOL'e Gecmek İStiyorum Biraz BiLgi Verirmisiniz

Mesaj gönderen emrahk » 21 Kas 2011, 13:10

Merhaba, önceden meslek lisesinden, düz liseye geçiş için ağır şartlar vardı. Ama bu seneden itibaren, isteyen herhangi bir şart aranmaksızın geçiş yapabiliyor. Dolayısıyla sizde geçiş yapabilirsiniz. 1. dönem kayıt yenileme zamanında geçişler yapıldı ve tarihi geçti. Siz ancak 2. dönem kayıt yenileme tarihleri olan, 20 Şubat – 09 Mart 2012 arasında geçişinizi yapabilirsiniz. Geçiş için, semtinizde bulunan ''görevlendirilmiş'' düz liselerden birine gidip, başvuru yapacaksınız. Şu an bulunan kredinizde bir azalma olmayacak. Eğer alan krediniz olsaydı (ki meslek dersi hiç görmediğiniz için yok) o krediler silinirdi. Ama sizin 88 kültür krediniz var ve bu krediler AÖL'e geçişinizde azalmayacak, aynen transfer edilecek. AÖL'den 192 kredi ile mezun olunuyor. 104 kredi eksiğiniz kalmış olacak ve yılda 3 defa yapılan sınavlarla birlikte 2013 yılında mezun olmanız mümkün. Bu linkten sınavlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz;

http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=33&t=6085
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

FrtmL

Mesaj gönderen FrtmL » 21 Kas 2011, 17:03

Peki Bu Alan Kredisi Dedigimiz Sey Ne oLuyor Ve Benim Neden Hiç Alan Kredim Yok Onu AnLayamadim Tam oLarak..
Yüzüne Egitime Gitmdiqim İçinmi Alan Kredim Sıfır Sonucta 2 Sene MesLek Lisesine Gittim. Oradan Bazi KrediLerin GeLmesi Gerekmiyormu Onu anLayamdim...

Teknik Lise Elektronik Bölümünde 3. Sinifa BasLAmadan Biraktim Okulu 2 Yıl Alan Dersi Gordum Yani. Bu Konudada Biraz Bilgi Verirseniz Sevinirm.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Kas 2011, 14:22

FrtmL yazdı:Peki Bu Alan Kredisi Dedigimiz Sey Ne oLuyor Ve Benim Neden Hiç Alan Kredim Yok Onu AnLayamadim Tam oLarak..
Yüzüne Egitime Gitmdiqim İçinmi Alan Kredim Sıfır Sonucta 2 Sene MesLek Lisesine Gittim. Oradan Bazi KrediLerin GeLmesi Gerekmiyormu Onu anLayamdim...

Teknik Lise Elektronik Bölümünde 3. Sinifa BasLAmadan Biraktim Okulu 2 Yıl Alan Dersi Gordum Yani. Bu Konudada Biraz Bilgi Verirseniz Sevinirm.
Alan kredisi = meslek derslerinde alınan kredilerdir. Siz meslek dersi aldığınız halde ''alan kredisi'', ''0'' gözüküyorsa ortada bir sorun var. Görevliler sizin okumuş olduğunuz meslek derslerinin kredilerini sisteme işlemeleri gerekirken, işlememişler. Ama eğer düz AÖL'ye geçmeye kararlıysanız, pek bir önemi yok. Çünkü alan krediniz 100 bile olsaydı, düz liseye geçişte silinecek, yalnızca kültür dersleri kredileri kalacaktı. Yani üstte yazdığım tarihlerde, AÖL geçişinizi yaparsanız 88 krediniz sabit kalacaktır. Başarılar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

FrtmL

Mesaj gönderen FrtmL » 23 Kas 2011, 00:42

cok tesekkur ederım ustad

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 24 Kas 2011, 08:09

Rica ederim, başarılar...

Mustafa Kemal Atatürk

FrtmL

Mesaj gönderen FrtmL » 21 Oca 2012, 19:22

Peki Madem aLan KrediLerinde Sorun oLdu GirmemisLer Diye Ya Kültür Kredisindede Sorun oLmus oLamazmi ?? Sonucda okuldan gelen kredilerim var eksiklik yanlıs gibi sey soz konusu olamazmi yani? bu olaya müdahale etmek yani yeniden hesaplatmak gibi bi sansimiz yokmu ?? var ne sekilde nereye basvurarak yaparız bilginiz varmi ??

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön