bu konuda yardım eder misiniz

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
kantik2011

bu konuda yardım eder misiniz

Mesaj gönderen kantik2011 » 23 Kas 2011, 17:18

:arrow: arkadaslar 10 sınıf endüstiri meslek (bilişim) lisesindeyim. açık meslek hakkında merak ettiklerim var

-açık meslek lisesi ile normal meslek lisesinin diploması aynı mı?
-daha kısa sürede mi biter?
-açık meslek lisesinde askerlik tecil hakkım olacak mı?
-açık meslek lisesine 2. dönem kayıt olabilir miyim?

çok soru sordum ama idare edin artık :D şimdiden tşkler

emrahk
Onursal Üye

Re: bu konuda yardım eder misiniz

Mesaj gönderen emrahk » 23 Kas 2011, 17:56

Özlem kusura bakma mesajını sildim, çünkü gerçeği yansıtmıyordu..

Merhaba kantik2011;

1) Örgün meslek lisesi diploması ile Mesleki Açık Öğretim Lisesi diploması her şartta aynıdır. Yalnızca okul adı Mesleki Açık Öğretim Lisesi olarak yazar, ama tüm haklar, örgünle aynıdır.
2)Yeni başlayan bir öğrenci için 4 yılda biterken, senin gibi liseyi okuyup ayrılmak isteyenler-ayrılanlar için kaçıncı sınıftan bıraktıysa oradan başlar, eğer 10. sınıfın ilk dönemi okuyup, ikinci dönemi MAÖL'e kaydolursan, eğitime 10. sınıf ikinci dönemden başlarsın. (Tabi aynı alanından devam etmen koşuluyla)
3)Askerlik tecil hakkın olacak. Yalnız MAÖL'de dönem diye bir durum vardır, örneğin toplam dönem 12'yi geçince tecil hakkı biter. Sen eğer şu an 10. sınıfa kadar hiç kalmadan geldiysen, ve ikinci dönem MAÖL'e geçersen, toplam dönemin 4 olacaktır ve 8 dönem daha askerlik tecil hakkın olur. Bu da mezun olana kadar dolmaz zaten.
4)İkinci dönem de kayıt imkanı var. Yeni kayıt tarihleri, 23 Ocak -03 Şubat 2012...

NOT: Kesinlikle örgün eğitimi bırakmanı önermem. (Örgün sınıf ortamı, lise sıralarını insan özlüyor, ki aslında MAÖL'e geçsen de haftada iki gün yine okula gideceksin :)) Tabi özel şartlar bunu gerektiriyorsa ona birşey diyemem...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
AÇIK ACEMİ
Doktor

Mesaj gönderen AÇIK ACEMİ » 23 Kas 2011, 21:59

açik lisemi yoksa açik öğretim meslek lisesi mi ???
ben ikisinin arasinda kaldim aslinda istediğim meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi alani ben açık öğretim meslek lisesinin sitesinden araştirdim 2011-2012 Yeni Kayıt Yapılabilecek Okullari tikladiktan sonra Yeni kayıt yapılan alanları ve kontenjanları görmek için tıkladim seçeneklerden antalya ilinin kaş ilçesini seçtim listeleye tıklayinca iki seçenek çıktı karşima kaş'in kalkan beldesindeki mustafa kocakaya kız teknik ve meslek lisesi siz haftada 2 gün örgün eğitim alicaksiniz demişsiniz illaki örgün eğitime katilmak şartmi ve ilk 2 dönem normal matematik tarih edebiyat ... derslerini verip sonra alan derslerine mi geçiliyor biliyorum çok soru sordum ama bu konuda pek bilgim yok
kalan kredi:56 toplam kredi:136

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 23 Kas 2011, 22:02

AÇIK ACEMİ yazdı:açik lisemi yoksa açik öğretim meslek lisesi mi ???
ben ikisinin arasinda kaldim aslinda istediğim meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi alani ben açık öğretim meslek lisesinin sitesinden araştirdim 2011-2012 Yeni Kayıt Yapılabilecek Okullari tikladiktan sonra Yeni kayıt yapılan alanları ve kontenjanları görmek için tıkladim seçeneklerden antalya ilinin kaş ilçesini seçtim listeleye tıklayinca iki seçenek çıktı karşima kaş'in kalkan beldesindeki mustafa kocakaya kız teknik ve meslek lisesi siz haftada 2 gün örgün eğitim alicaksiniz demişsiniz illaki örgün eğitime katilmak şartmi ve ilk 2 dönem normal matematik tarih edebiyat ... derslerini verip sonra alan derslerine mi geçiliyor biliyorum çok soru sordum ama bu konuda pek bilgim yok

Yüz yüze eğitimlere katılmak şart.
Ama ders sistemini bilmiyorum...;)
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 24 Kas 2011, 08:08

AÇIK ACEMİ yazdı:açik lisemi yoksa açik öğretim meslek lisesi mi ???

Öncelikle şunu söyleyeyim, örgün eğitim (yani yüzyüze eğitim) almak şart. Ben standart olarak 2 gün dedim, bazı okullar 3-5 gün eğitim verebiliyorlar. Ve devamsızlık yapanın gözünün yaşına bakılmıyor. Matematik-Edebiyat dediğin kültür dersleri de aynı zamanda dışardan sınavlarla geçilmeye çalışılıyor ve sadece 1-2 dönem değil, kültür dersleri 8 dönem (yani 4 yıl) var. Ama kültür derslerini pek kafaya takmaya gerek yok, çok kolay bitiriliyor. yeter ki şartlar yüzyüze eğitim almaya uygun olsun...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön