durumum hakkında

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
liselidetected

durumum hakkında

Mesaj gönderen liselidetected » 30 Kas 2011, 17:02

10. sınıfta okumaktayım 2. dönem meslekli açıköğretime gecmeyi düşünüyordum ama 2. dönem sadece açık öğretim liseleri kayıt yaptırabiliyormuş.

sizce ne yapmalıyım

bu seneyi bi şekilde bitirip seneye mesleki açık öğretime gitsem maölde yine mi 10. sınıfı okuyacam,değilse önceki gördüğüm dersler ne olacak maölde görmediğim dersler ne olacak

bu sene istediğim bölümü okusaydım iyi olurdu keşke 2. dönem maöle geçebilsem

lütfen yardımcı olun. TŞKKRLR.

emrahk
Onursal Üye

Re: durumum hakkında

Mesaj gönderen emrahk » 01 Ara 2011, 10:29

AÖL'de okurken istersen, kredilerin 190 olsun, yine de MAÖL'e geçersen 10. sınıftan başlarsın. Ama meslek dersleri olarak 10. sınıftan. Kültür derslerinden ise sınıf kavramı yoktur ve 110 kredi tamamlanınca (tabi zorunlu dersler bitince) kültür kredilerin tamamlanmış olur ve geriye meslek dersleri kalır. 3 yıl meslek derslerini alınca da mezun olursun. 2. dönemlerde MAÖL'e yeni kayıt alınmıyor evet, ama sen 10. sınıftan geçiş yapacaksan belki geçiş imkanın olabilir. Bu uygulama sıfırdan başlayanlar içindi sanırım. Ama kesin cevabı;

aloegitim@meb.gov.tr adresine TC no ve öğrenci numaranla sorunu yazarsan alabilirsin....

Not: 10. sınıf derken şu an örgün bir lisede mi okuyorsun ve meslek lisesi mi?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

liselidetected

Mesaj gönderen liselidetected » 01 Ara 2011, 22:48

emrahk yazdı:AÖL'de okurken istersen, kredilerin 190 olsun, yine de MAÖL'e geçersen 10. sınıftan başlarsın. Ama meslek dersleri olarak 10. sınıftan. Kültür derslerinden ise sınıf kavramı yoktur ve 110 kredi tamamlanınca (tabi zorunlu dersler bitince) kültür kredilerin tamamlanmış olur ve geriye meslek dersleri kalır. 3 yıl meslek derslerini alınca da mezun olursun. 2. dönemlerde MAÖL'e yeni kayıt alınmıyor evet, ama sen 10. sınıftan geçiş yapacaksan belki geçiş imkanın olabilir. Bu uygulama sıfırdan başlayanlar içindi sanırım. Ama kesin cevabı;

aloegitim@meb.gov.tr adresine TC no ve öğrenci numaranla sorunu yazarsan alabilirsin....

hocam kredim kaç bilmiyorum şuan bilişim bölümü endüstri meslek lisesindeyim. ama maöl e geçince farklı bi alan seçicem. zaten geçme sebebim alan değiştirmek ve çok devamsızlık yapmam. acaba yarım dönemlik aöl e geçip oradan mı maöl e geçsem diye düşünüyorum.
birde bu sene geçemeyip seneye geçince yine 3 sene meslek eğitimi alıcaksam 1 sene kayıp olacak galiba.. 1 senede önceden kalmıştım, 1 senede ilkokula geç başlamıştım. okurken almasınlar askerliğe ustad

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 04 Ara 2011, 13:35

liselidetected yazdı:
emrahk yazdı:AÖL'de okurken istersen, kredilerin 190 olsun, yine de MAÖL'e geçersen 10. sınıftan başlarsın. Ama meslek dersleri olarak 10. sınıftan. Kültür derslerinden ise sınıf kavramı yoktur ve 110 kredi tamamlanınca (tabi zorunlu dersler bitince) kültür kredilerin tamamlanmış olur ve geriye meslek dersleri kalır. 3 yıl meslek derslerini alınca da mezun olursun. 2. dönemlerde MAÖL'e yeni kayıt alınmıyor evet, ama sen 10. sınıftan geçiş yapacaksan belki geçiş imkanın olabilir. Bu uygulama sıfırdan başlayanlar içindi sanırım. Ama kesin cevabı;

hocam kredim kaç bilmiyorum şuan bilişim bölümü endüstri meslek lisesindeyim. ama maöl e geçince farklı bi alan seçicem. zaten geçme sebebim alan değiştirmek ve çok devamsızlık yapmam. acaba yarım dönemlik aöl e geçip oradan mı maöl e geçsem diye düşünüyorum.
birde bu sene geçemeyip seneye geçince yine 3 sene meslek eğitimi alıcaksam 1 sene kayıp olacak galiba.. 1 senede önceden kalmıştım, 1 senede ilkokula geç başlamıştım. okurken almasınlar askerliğe ustad

Şunu net söyleleyim şuan okuduğun alanın dışında bir alan seçerek MAÖL'e kaydolursan, yine 10. sınıfın ilk dönemi okula başlarsın. Çünkü şuan okuduğun alanla, yeni istediğin alanın dersleri farklı ve yeni alanında 10. sınıf dersleri görmeden üst sınıfa geçemezsin. 2. dönem illa ki okuldan ayrılacaksan, düz AÖL'ye yazılıp, sonra 2012-2013 sezonu ilk dönem dediğin gibi MAÖL'e geçiş yapabilirsin. Askerlik konusuna gelince, AÖL sisteminde dönem kavramı vardır, ve MAÖL öğrencilerinin toplam dönemi 12 ve altı olunca askerliği tecil edebilirler. Eğer 12 dönem üstüne çıkarlarsa, kışla yolu görünür. Ama sen şuan örgün okuduğun için kaydolunca dönemin kaç olacak bilmiyorum. Aslında düşününce sana tavsiyem ikinci dönem okuldan ayrılacaksan, AÖL'e kaydolma en iyisi, seneye ilk dönemi bekle çünkü AÖL'e kaydolursan dönemin artacak ve belki de MAÖL eğitiminin yarısında dönemin 12'nin üstüne çıkacaktır. En iyisi dediğim gibi sen 1 yıl bekle...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön