Hukuk

Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT) Hakkında Herşey
Süpernova
Çırak

Hukuk

Mesaj gönderen Süpernova » 04 Ara 2011, 23:32

Merhaba arkadaşlar ben genel kültür bölümünde okuyorum. Hukuk okumak istiyorum sanırım genel kültür bölümü hukuk okuyamıyormuş hukuk okumak için eşit ağırlık bölümü öğrencisi olmalıymışım. Bu doğrumu? Doğruysa benim hangi bölümü seçmem gerekiyor hukuk okuyabilmek için? Alanımı değiştirdiğimde aldığım puanlar siliniyormu? Bunu bilen geniş çapta anlatabilirmi bana gerçekten kafam çok karıştı boşu boşuna yanlış bir bölüm seçip geleceğimle oynamak istemiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Süpernova
Çırak

Re: Hukuk

Mesaj gönderen Süpernova » 05 Ara 2011, 18:10

Bilen yokmu ? :|

kenan16
Uzman

Mesaj gönderen kenan16 » 05 Ara 2011, 19:02

Merhaba... Arkadaşım bu konu hakkında sana şunu söliyeyim katsayılar kalkıcak sanırım eğer kalkarsa sende alanın dışında bi bölüm seçebilirsin sanırıım ben böyle die biliyorum.Söylentilere görede katsayılar kalkıcak ama kalkmazsa bilemiyeceğim.2013 ygs sınavında kalkıcak deniliyodu ama yinede sen bilirsin..Evet şimdilik hukuk okuman için eşit ağırlık bölümünden mezun olman lazım.. Genel kültür alanından hukuk okuyamazsın (şimdilik) ama katsayılar kalkarsa hukuk okuyabilirsin... Diğer arkadaşlarda yardımcı olucaktır . Ben bu şekilde biliyorumm ..

Süpernova
Çırak

Mesaj gönderen Süpernova » 05 Ara 2011, 19:09

Bildiğime göre kat sayı uygulaması kalktı tam olarak bilmiyorum ama kimileri üniversite tercihlerinde hukuk seçebilirsin kat sayı uygulaması kalkmazsa bi puan düşüşü oluyormuş sanırım alınan puanda alan dışı olduğu için kimileride alanın dışında bi bölüm seçemezsin diyorlar benim kısmet olursa hesaplarıma göre 2013' de lise bitmiş olucak istemediğim bi bölümü seçmek istemiyorum. Açıklise müşteri hizmetleriyle görüştüm bu konu için ösym nin müşteri hizmetleriyle görüşün dediler gerçekten bu konuyu iyice bilen kişiler yardımcı olursa gerçekten çok sevineceğim.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Ara 2011, 19:23

Süpernova yazdı:Bildiğime göre kat sayı uygulaması kalktı tam olarak bilmiyorum ama kimileri üniversite tercihlerinde hukuk seçebilirsin kat sayı uygulaması kalkmazsa bi puan düşüşü oluyormuş sanırım alınan puanda alan dışı olduğu için kimileride alanın dışında bi bölüm seçemezsin diyorlar benim kısmet olursa hesaplarıma göre 2013' de lise bitmiş olucak istemediğim bi bölümü seçmek istemiyorum. Açıklise müşteri hizmetleriyle :lol: görüştüm bu konu için ösym nin müşteri hizmetleriyle görüşün dediler gerçekten bu konuyu iyice bilen kişiler yardımcı olursa gerçekten çok sevineceğim.
Merak etmeyin arkadaşlar katsayılar artık yok. YÖK kesin kaldırdı bu uygulamayı, eğer katsayıların kalkmasına itiraz edip iptal ettiren kurumlar olursa, mesliste yasa değiştirirler. Çünkü ''alansız'' olarak okuyan arkadaşlar mezun olacak ve onlar için katsayı zaten olamaz. Genel Kültür mezunu olarak, Hukuk kazanırsan puanın düşmeden yerleşebilirsin. Biz de Açık Lise forumu olarak gurur duyarız...

Not: Yukarıda işaretlediğim yere çok güldüm, Açık Lise müşteri hizmetleri... :lol:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Süpernova
Çırak

Mesaj gönderen Süpernova » 05 Ara 2011, 20:17

emrahk yazdı:mesliste yasa değiştirirler.
ben buna gülüyormuyumda sen gülüyorsun be :D ne dicektim lise müşteri hizmetleri iş te :D şimdi sen diyorsun ki genel kültür okumamın hukuk bölümü seçmeme engel değil öylemi?

“Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT)” sayfasına dön