Arkadaşlar ben pmyo başvuruda istenilen belgeler bölümünde askerlik tecil belgesi gibi bir madde okudum. Acık lise'de de askerlik tecil edilmiyor, 8 ay sonra 19'u dolduracağım yaş olarak kredim 87 eğer bu sürede mezun olamazsam askerim okula askerde devam edeceğim yada olsam bile sınav geçerse yine askerke gireceğim YGS'ye.
sınavdan önce böyle birşey olmasını istemiyorum bu durumdan nasıl çıkabilirim aklıma son sene akşam lisesine geçip tecil ettirmek geldi ama akşam liseliler pmyo'ya girebiliyormu bilimyorum?
Bu konuda yardımınız dokunursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
cevap bekliyorum
pmyo ve askerlik tecil?
Re: pmyo ve askerlik tecil?
Sanırım yanlış bilgi vermek gibi olmasın ama arkadasım 20 yaşına kadar erteleyebiliyosun aöl de askerliği sende yeni 19 yasını doldurmusun ben böyle biliyorum ama yanlş bilgi vermeyeyim yinede arkadaşlar yardımcı olucaktır
pmyo nedir bilmiyorum ama meslek lisesinde mezun olma imkanınız ciddi anlamda zorlaşabilir. İki tarafıda aynı anda yürütmek ve birde ygs lys ile ilgilenmek biraz zorluyor. Sizin için şuan en iyisi askerliğinizi 20 yaşınıza kadar yani herkes 1 yıl erteletebilir mi ? diye gerekli yerleri arıyarak sormanız da fayda var. benim bilgime göre eskiden 2 yıl herkes erteletebilirken artık böyl bişey yok diy biliyorum. Lise diploması olanlar 2 yıl erteletebiliyor. maöl de 13 dönem üstü de erteletemiyor. Bu sebeple yakın arkadaşlarım dan askere gidenler oldu ve bu durum çok sıkıntı yarattı onlar için ancak siz yinede dediğim gibi en kısa zamanda bilgi alın herkesin 1 yıl erteletme imkanı varsa sizin içinde herkes için faydası olur. Bunuda bizimle bu başlıkda paylaşırsanız bizde seviniriz. Kolay gelsin.
-
merhaba dostum aktif donemin kac?
6. dönemdeyim açık lisede ocak'taki sınav 6. dönemimin sınavı.aliihsantopuz yazdı:merhaba dostum aktif donemin kac?
Örgün eğitimdeydim liseyi bıraktım ilk sene oradan da 2 dönem girdim sayılmış.
yani
toplam dönem 8, aölde okuduğum dönem 6, kredi 89 alan kredisi 44 3 dönemde alacağım krediyi 5 dönemde almışım 2 dönem boşaymış gibi geliyor yav