by_scorpion yazdı:Slm arkadaşlar![]()
Bende yarın ygs başvurumu yapacağım internetten başvuru formunun çıktısını alıp doldurdum. Mantıken başvuru formunda Okul Durumu : Bir ortaöğretim kurumunu bitirmek için dışardan sınavlara giriyorum. (3) olması lazım. Fakat burada : http://www.aciklise.netsayfa_goster.asp?ID=193
kırmızı font ilede belli ilk satırda (Okulumuz öğrencileri "1" kodlayacak) diye yazılmış. Bu yüzden 1 kodlayınız![]()
Benimde bir sorum olacak.
Ben kredime göre temmuz sınavında mezun olacağım. Şimdi sonuçta biz ygs başvuru formu doldururken Diploma notu yazamıyoruz. Eee diploma notu ygs-lys etkileyecek benim gibi çokca arkadaşında diploması temmuzdan sonra gelecek.YGS-LYS için gerekli olan diploma notu nasıl kullanılacak :S ?? Çoğu kişi ocak-mayıs ayının sınavlarına göre demiş. Fakat Bu da saçma değil mi ? Bize yapılan bir haksızlık değil mi ? hadi diyelim ki temmuzda mezun olunamadı. Ocak-Mayıs diploma notu nasıl belli olupta daha önceden kullanılmış olacak YGS için ? ( mezun olunmadığı için tercih olmaz zaten ama yinede şu ocak-mayıs olayını anlamadım]
Resmi herhangi bir açıklama yok mu ?
Bilgisi olan tüm arkadaşların cevabına ihtiyacım var.Özelliklede emrahk
Merhaba ÖSYM tüm okullardan Haziran ayında diploma notlarını kendilerine teslim edilmesini istiyor. Dolayısıyla AÖL sisteminde 3. dönem sınavı Temmuz'da yapıldığı için AÖL yetkilileri öğrencilerin diploma notlarını gönderirken Temmuz sınavı henüz yapılmadığı için, Mayıs ayı ve daha önceki tüm sınavlarda aldıkları notların ortalamasından oluşan diploma notunu hesaplayıp ÖSYM'ye teslim etmek durumunda kalıyor. Ama çok fark etmez merak etmeyin, Temmuz sınavıyla birlikte diploma notunuz hesaplansaydı da öyle aman aman bir fark yapmayacaktı. Başarılar sınavlarda...