E-mine yazdı:Arkadaşlar bende bugun başvurumu yaptım ve birşey dikkatimi çekti bana verdikleri başvuru kayıt bilgilerinde :
Alan Adı : 9009 Diğer (Belli kollara tanınan ayrıcalıklardan yararlanamazlar)
Yazıyor, Alansız ( Alan Yok) olarak devam ettiğim için bu kodu yazdım
Alansız arkadaşlarda da bu yazı varmı ve ne gibi ayrıcalıklardan yararlanamayacağız bilen var mı
Aslında sizin gibi alansız sistemde okuyanlar için başka bir kod bulunmalıydı ama ÖSYM büyük ihitmal bu sene örgünlerin alansız mezun vermeyeceğini bildiğinden, (tabi AÖL'nin bu sene mezun vereceğini gözden kaçırmışlar) alansız sistem öğrencileri için uzun yıllardır, "diğer" olarak nitelenen seçeneği uygun görmüşler. Diğer seçeneği ise, alanı belli olmayan, ya da yanlış kodlama yapan öğrencilere ÖSYM tarafından otomatik yazılan koddu. Yani geçen seneye kadar "diğer" olarak kodlanan öğrencilere, örneğin Sosyal Bilimler veya TM gibi alanı kodlayanlar gibi katsayı uygulanmıyor, aksine bunlar en düşük katsayılarla puanlandırılıyordu. Biraz karşık bir durum iyi izah edememiş olabilirim ama bu sene AÖL "alansız" okuyanlar "diğer" yazacak dediyse endişelenmeyin, bir dezavantaj yaşamazsınız, diğer öğrenciler gibi hesaplanır okul puanlarınız...