Değerli arkadaşlarım hepinize iyi günler, bu hafta sonu gireceğimiz sınavda hepimize başarılar.
Benim sormak istediğim konu, ben 3 yıl düz liseye gittim not ortalamam 80. Bu son seneyi LYS ye daha iyi hazırlanabilmek için açıktan okuyorum. Acaba sene sonu, bu ortalamamı korursam kaç okul puanı gelir? Yeni sistemde en düşük 30, en yüksek 60 oldu diye biliyorum, acaba daha önce sınava girmiş ve bu konuda tecrübeli olan arkadaşlarımız cevap verebilirler mi? Hepinize iyi günler... Başarılar...
LYS'ye Girişte Okul Puanı
LYS'ye Girişte Okul Puanı
En son nusret13 tarafından 04 Haz 2012, 08:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: LYS'ye Girişte Okul Puanı
Merhaba, AÖL'de e-okul gibi her sene başarı puanı sistemi bulunmuyor. 80 başarı puanın varmış örgün okulda, demek ki derslerin de iyimiş. Dolayısıyla, AÖL'ye geçtiğinde, örgün okuldaki aldığın derslerin yüksek puanlarla sisteme aktarılacak. Ama şimdiden, "şu kadar AOBP puanın gelir" deme gibi bir şansımız yok, AÖL'ye geçtikten sonra da, yüksek puanlarla ders geçersen, iyi bir puan geleceği kesin tabi ki...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Cevabın için çok teşekkür ederim. Evet 80 puanım AÖL'ye kredi olarak 168 kredi alan kredisi olarak da 70 kredi olarak aktarıldı. Tabi ben bu seneki sınavlarla 192 krediyi tamamlayıp hatta üstüne bi 15-20 kredi daha koyabilirim diye düşünüyorum. Bunun okul puanına bir etkisi var mı onu da merak ediyorum tabi ama ben geçen sene veya daha önce AÖL'den mezun olup üniversite sınavlarına giren kişilere okul puanı olarak kç geldi merak ediyorum.
192 kredi ile mezun olunuyor evet, ama bu 192 sınırını çok aşıp, örneğin 230 kredi gibi bir miktarla mezun olmak, öğrenciye çok birşey kazandırmaz, aksine, düşük notlar alıp bu kadar krediye ulaşan bir öğrencinin diploma notunu düşürebilir de. (biz de önceden böyle bilirdik ama test edip onayladım ki, çok fazla kredi = fazla diploma notu değil.) Sen 192 krediyi birkaç fazla olarak geçme dışında, pek fark yapmaya çalışma. Daha mantıklısı, az ama öz ders seçip, derslerine daha fazla çalış ki, diploma notun artsın.
AÖL'de geçen senelerde, diploma notu en az 81-82 gelenlerin tam okul puanı, yani 75 AOBP puanı aldığına şahit olduk. benim diploma notum 70.07 ve geçen sene alanım dışında üniverste sınavına girdim ve katsayıyla birlikte 50 civarı gelmişti AOBP puanım. Ama dediğim gibi 80 sınırını aşanlara genelde tam okul puanı geldiğine şahit olduk...
AÖL'de geçen senelerde, diploma notu en az 81-82 gelenlerin tam okul puanı, yani 75 AOBP puanı aldığına şahit olduk. benim diploma notum 70.07 ve geçen sene alanım dışında üniverste sınavına girdim ve katsayıyla birlikte 50 civarı gelmişti AOBP puanım. Ama dediğim gibi 80 sınırını aşanlara genelde tam okul puanı geldiğine şahit olduk...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk