Maöl okul birinciliği ?
Maöl okul birinciliği ?
arkadaşlar merhaba ben maöl okuyorum okulda birinciyim.maöl okul birinciliği varmı?lise yi birinci bitirenler biliyorsunuzki üniversiteye daha düşük puan ile giriyorlar.ben okulu biirnci bitirince bu faydadan yararlanabiliyormuyum?
Re: Maöl okul birinciliği ?
Malesef, AÖL ve MAÖL'de okul birinciliği sistemi yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
peki buna benzer bi sistem varmı.yüksek kredi ile bitirenlere vs.. notu yüksek olanlara üniversitede istedikleri bölüme daha kolay girmek için avantajlar sağlanıyormu:?
Notu yüksek olanlar, yüksek bir diploma notuyla mezun olur. Dolayısıyla en yüksek AOBP okul puanı olan, 500 (75 puan) kazanırlar. Bu zaten başlı başına çok önemlidir. LYS sınavından, bir puan türünde 350 ham puan alan bu öğrenci, 75 puan AOBP eklenmesiyle, 425 gibi bir yüksek bir yerleştirme puanına sahip olur mesela. Ama okul birinciliği, örgün liselerde oluyor ve AÖL'de okul birincileri olmadığı için, en yüksek diploma notunu almak için çalışmaktan başka çare yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
mesela biz diğer arkadaşlarımızdan etkileniyormuyuz okul puanında ?
- kardelen198
- Uzman Doktor
Peki diploma notu hesaplanırken; ders seçiminde 2 kredilik 2 dersten ”örneğin Sanat Tarihi, İşetme” tam puan alıp 4 kredi almakla, 4 kredilik tek dersten “örneğin Seçmeli İngilizce-3” tam puan alıp 4 kredi almanın arasında bir fark var mıdır?
Bir de muaf olduğumuz dersler, diploma notu hesaplanırken hesaba katılmıyor mu?
Açık lisede, her şehir bir okul sayılıyor ve o şehirde okuyan açık liseliler diğerlerinin okul puanını etkiliyor...rukiye03 yazdı:mesela biz diğer arkadaşlarımızdan etkileniyormuyuz okul puanında ?
Diploma notu belirlenirken, yalnızca "başarılı dersler" kısmında bulunanlar dikkate alınıyor. Bu derslerin notları, kredileri ve toplam krediler çarpılıp-bölünerek diploma notu çıkıyor ortaya. Başarısız ve muaf derslere bakılmıyor. Seçtiğin derslerin kaç kredi olduğu çokta önemli değil, önemli olan derslerden hangi notu aldığın...kardelen198 yazdı:Peki diploma notu hesaplanırken; ders seçiminde 2 kredilik 2 dersten ”örneğin Sanat Tarihi, İşetme” tam puan alıp 4 kredi almakla, 4 kredilik tek dersten “örneğin Seçmeli İngilizce-3” tam puan alıp 4 kredi almanın arasında bir fark var mıdır?
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
sayın emrah aöl'yi 3 üzerinden biitiren bir öğrencinin ygs ye aktırılacagı puan kaç olur,4 üzerinden bitiren kişiye aktırılacağı puan kaç olur ?
- kardelen198
- Uzman Doktor
emrahk yazdı:Açık lisede, her şehir bir okul sayılıyor ve o şehirde okuyan açık liseliler diğerlerinin okul puanını etkiliyor...rukiye03 yazdı:mesela biz diğer arkadaşlarımızdan etkileniyormuyuz okul puanında ?
Diploma notu belirlenirken, yalnızca "başarılı dersler" kısmında bulunanlar dikkate alınıyor. Bu derslerin notları, kredileri ve toplam krediler çarpılıp-bölünerek diploma notu çıkıyor ortaya. Başarısız ve muaf derslere bakılmıyor. Seçtiğin derslerin kaç kredi olduğu çokta önemli değil, önemli olan derslerden hangi notu aldığın...kardelen198 yazdı:Peki diploma notu hesaplanırken; ders seçiminde 2 kredilik 2 dersten ”örneğin Sanat Tarihi, İşetme” tam puan alıp 4 kredi almakla, 4 kredilik tek dersten “örneğin Seçmeli İngilizce-3” tam puan alıp 4 kredi almanın arasında bir fark var mıdır?
Emrah hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum...
- kardelen198
- Uzman Doktor
Doğru anlamışsam 5 dönemlik derslerimden aldığım notlarla kredilerini çarptım, sonra çarpımların hepsini topladım ve toplam kredime böldüm sonuç 90,60976 çıktı. 

Diploma notları 100'lük sisteme göre hesaplanıyor. Ve diploma notu 83-85 üstü gelenlere ÖSYM'nin en yğksek okul puanı olan 500 AOBP yani 75 puan verildiğine şahit olduk. Tabi bu her sene değişebilir, belli olmaz kısaca. ÖSYM LYS sonuçlarını açıklamadan AOBP kesin olarak kaç gelmiş hesaplamak zor...an gelir yazdı:sayın emrah aöl'yi 3 üzerinden biitiren bir öğrencinin ygs ye aktırılacagı puan kaç olur,4 üzerinden bitiren kişiye aktırılacağı puan kaç olur ?
Keşke o kadar basit olsakardelen198 yazdı:Doğru anlamışsam 5 dönemlik derslerimden aldığım notlarla kredilerini çarptım, sonra çarpımların hepsini topladım ve toplam kredime böldüm sonuç 90,60976 çıktı.

Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
- kardelen198
- Uzman Doktor
Anladım baktım şimdi eski konulara da "Diploma Notu Hesaplama" konusunda yöntemin nasıl olabileceğini paylaşmış arkadaşlar, sanırım doğru anlamışım.