PMYO İLE İLGİLİ?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
toy444

PMYO İLE İLGİLİ?

Mesaj gönderen toy444 » 20 Şub 2012, 00:55

ben bu sene ygs'ye girecem.ağustos ayında mezun oluyorum.benim şöyle bi sorum var.ygs'den sonra pmyo'da girecemde benim askerlik celp dönemi ağustos ayı.ygs sonuçu aldıktan sonra askeriye'şubesine gidip kasıma aldırabilirmiyim? pmyo girebilirmiyim sorun olurmu askerlik'le ilgili.ağustos ayında mezun oluyorum?

Kullanıcı avatarı
aktas55
Çırak

Re: PMYO İLE İLGİLİ?

Mesaj gönderen aktas55 » 20 Şub 2012, 07:17

Sanırım 92lisiniz,Ağustos celbindeyseniz mezun olur olmaz lise diplomanız veya okula yazılır yazılmaz tecil etmek hakkınız var,Ağustos celpleri nereye gideceği 3 ağustos gibi açıklanıyor. Bu tarihten önce işlem yapmalısınız.

Bu arada muyane oldunuzmu?

tecil ettirme gibi bir olayda bulundunuzmu?

toy444

Re: PMYO İLE İLGİLİ?

Mesaj gönderen toy444 » 21 Şub 2012, 00:55

evet muyane oldum eylül ayında kadın dedi mezun olduğunda getir tecil ettirelim dedi kadın dedi celp dönemini 1 celp kasım 2 celp ağustos 3 celp mayıs 4 celp şubat yaptı dedi kasım gelir. bide askerye sitesinde söyle bise yaziyor

(Yoklama kaçağı veya bakaya olmamak (sınava girdiği yılın celp dönemlerinden birinde bakaya kalanlar hariç) kaydıyla, o yıl ÖSYM sınavına katılacaklarını belgeleyenlerin sevkleri önce Ağustos celbine, daha sonra ÖSYS sınavını kazandığını (ÖSYM'ce belirlenen barajın üstünde puan alanlar) belgelemeleri halinde Kasım celbine kadar, meslek lisesi mezunu olarak yükseköğretim programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklarını belgeleyenler ile uzman erbaş ve uzman jandarma yetiştirilmek üzere yapılan sınavlarda başarılı olduğunu belgeleyenlerin sevkleri ise Kasım celbine kadar tehir edilir. (Sevk tehir süresi içinde olup, yoklama kaçağı-bakaya olanlar dahil) Bunlardan ek yerleştirme sonucu bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirilenlere sevkin son gününden sonraki bir tarihte kayıt hakkı verildiği taktirde kayıt tarihinin son gününe kadar belge verilir. Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayanlar bakaya takibine alınır. Meslek Yüksek Okulu ve Açık öğretim ön lisans programlarından mezun olarak, lisans programına devam edebilmek için "Dikey Geçiş Sınavına" girecekler ile sınavsız olarak kayıt hakkı kazananlardan, sınava girdiği yılın celp dönemlerinden birinde bakaya kalanlar Kasım celbine ertelenir.)

burda herhalde ygs barajı geçtiğimde ygs sonuçunu götürürsem kasıma erteleyebilirim değilmi?

bide bu pmyo sınavına girecemde bu askerye sorun olurmu

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön